Go Back
מתכון קציצות

מתכון קציצות ללא קמח וסוכר

קציצות סלק וקינואה מדהימות שתמיד מפתיעות ומסקרנות את האורחים
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: בטי דרעי

ציוד

2 סירים

המצרכים

  • 1 כוס קינואה צבעונית
  • 3-4 סלקים (קלופים)
  • 1 בצל (קצוץ - אפשר שבבי בצל יבש)
  • כוסברה/פטרוזיליה (קצוצה)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • פפריקה אדומה (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • 2 ביצים
  • ½ כוס קמח חומוס
  • 3-4 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן

אופן ההכנה

  • בשני סירים נפרדים עם מים וכפית מלח מבשלים: באחד - כוס קינואה צבעונית, עד שמתרכך ונהיה קצת דביק והמים מצטמצמים, ובשני - 3-4 סלקים קלופים, עד שמתחיל להתרכך, אבל לא יותר מידיי.
  • מקררים בטמפרטורת החדר.
  • לקערה מגרדים את הסלקים בפומפייה, סוחטים את הנוזלים ומוסיפים את הקינואה, בצל קצוץ (אפשר שבבי בצל יבש), כוסברה/פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, כמון, 2 ביצים, כחצי כוס קמח חומוס ו 3-4 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן ומערבבים הכל.
  • ניתן לתערובת "לנוח" כחצי שעה.

2 אפשרויות הכנה:

  • ליצור קציצות שטוחות ולטגן.
  • ליצור קציצות שטוחות לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.