Go Back
מתכון זלביה

מתכון זלביה עסיסית וטעימה

זלביה מתכון קל ללא מיקסר
ציון 4.40 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: שרה שמריהו

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 4 כוסות מים (הבצק צריך להיות דליל מעט)

אופן ההכנה

  • בקערה (לא במיקסר) לערבב עם כף את הקמח שמרים והסוכר.
  • להוסיף את המלח והמים ולהתחיל ללוש לבצק דביק.
  • לתת מנוחה של 5 דקות ושוב ללוש (בידיים רטובות) את הבצק.
  • מנוחה 5 דק' ולישה נוספת סה"כ 3 פעמים.
  • להתפיח עד להכפלת הנפח.
  • לחמם שמן (לא עמוק אלא כמו לשניצלים) במחבת ובידיים רטובות.
  • לקחת חתיכה בינונית מהבצק, לפתוח אותה מעט בידיים.
  • להניח במחבת ולטגן משני הצדדים. לשים במגש/ צלחת עם נייר אפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.