מתכון לדגים מרוקאים חריפים ומעלפים
כשהשבת מתחילה טוב וטעים, כל השבוע יהיה נעים, ובטח אם תכינו בקלות ובאהבה מתכון לדגים מרוקאיים חריפים ומעולים שיעשו לכם סופ"ש מפנק בעוצמת טעמים עשירה.
אז רגע לפני שהשבת נכנסת הכינו מתכון לדגים מרוקאים ופנקו את כל הבית עם מנה עשירה ועסיסית של פילה דג דניס, תפוחי אדמה, פלפלים מכל הצבעים, תבלינים מלאי ניחוחות משכרים, ורוטב אדום סמיך והורססס עם כוסברה רעננה שתעצים את השלמות.
ו…כמו קטשופ לצ'יפס או פיתה לחומוס, ככה אין מצב שלא מכינים מתכון לדגים מרוקאיים ומנגבים אותם עם כמה פרוסות עבות של חלה טרייה טרייה. כמה סלטים רעננים ליד, ובכלל השבת שלכם תהיה מתוקה מתמיד עם מנת דגים חריפים מרוקאים מעלפים
ספר המתכונים של מאיה בוטראשווילי
למה באמת כדאי לכם: מתכון דגים מרוקאים
- מתכון לדגים מרוקאים חריפים ועסיסיים ברוטב אדום סמיך והורססס וכוסברה רעננה שתעצים את שלמות הטעמים
- כמה סלטים רעננים ליד והשבת תהיה מתוקה מתמיד עם דגים מרוקאים חריפים ומעלפים
שורה תחתונה: דגים מרוקאים מתכון שאין טעים ממנו בעולם בטעם פשוט מוווושלם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מתכון לדגים מרוקאים חריפים ומעלפים
המצרכים
לדג ולרוטב:
- 5-6 פילה דג דניס
- 6 כפות שמן זית
- 2 גזרים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 עגבניות מגי
- 2 פלפלים ירוקים חריפים
- 2 פלפלים אדומים
- 8 שיני שום
- 1 פחית שימורים חומוס מוכן (או קפוא)
- 1 צרור כוסברה
- 4 פלפל אדום חריף יבש
לתערובת התבלינים:
- 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
- ½ כפית כמון
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שאטה גרוס
- 1 כף אבקת מרק (ללא מונוסודיום גלוטמט - לא חובה)
- ¾ כוס שמן זית
- ½ כוס מים רותחים
- מלח לפי טעם
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה
- נחתוך את הירקות ונניח בצד. לסיר סוטאז' רחב נוסיף שמן זית וברגע שחם נוסיף את הגזרים ותפוחי האדמה לטיגון של מספר דקות עד שמעט מזהיבים. נוסיף את הפלפלים הירוקים החריפים, נחתוך את הפלפלים האדומים וננקה מגרעינים ומהחלקים הלבנים. נחתוך לרצועות ונוסיף גם כן לטיגון. נוסיף 4 שיני שום שלמות ו-4 שומים פרוסים ונערבב. נטגן הכל בעוצמה בינונית ולא גבוהה מדיי!
- נכין את תערובת התבלינים: לקערה נוסיף 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שאטה גרוס, 1 כף אבקת מרק (לא חובה), מעט מלח, שלושת רבעי כוס שמן זית (או רגיל) וחצי כוס מים רותחים. נערבב היטב עד שאין גושים!
- נעשה מקום בסיר ונשפוך חצי מתערובת התבלינים (נשמור חצי לאח"כ להברשה מלמעלה על הדגים. ניתן טיגון של דקה-שתיים לפתיחת התבלינים ונערבב הכל. נוסיף כפית סוכר, נמליח לפי נטעם, נוסיף עוד חצי כוס מים אם רוצים, ושלושת רבעי צרור כוסברה קצוצה. נערבב ונוסיף 4 פלפלים אדומים חריפים יבשים, חומוס מוכן לאכילה (שטוף ומסונן), נערבב, נטעם, נתקן תיבול, ונכסה במכסה ונבשל כ-10 דקות.
- נוסיף מלמעלה את פילה הדניס ונבריש עם חצי מתערובת התבלינים ששמרנו בצד, נשפוך לסיר את שאר הרוטב, נוסיף עוד כוסברה קצוצה מלמעלה ונכסה לבישול של כ-20-30 דקות. (מדי פעם אפשר לפתוח מכסה ולזלף מהרוטב שנמצא בצדדי הסיר כדי שהדג יקבל צבע יפה!)
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין טעים ומפנק ממתכון לדגים מרוקאים ישר המטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגיות מרוקאיות הכי טעימות
- סלט מטבוחה מטריף וקל
- דג מרוקאי חריף מהיר וטעים
- 30+ עוגיות מרוקאיות ועוד למימונה
- מתכון לקציצות בשר של סבתא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים מרוקאים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מאיה בוטראשווילי