| | | |

בצק שמרים פרג מושלם

עוגת שמרים פרג טעימה וקלה להכנה! מתכון בצק שמרים מושלם ללא התפחה!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
מתכון לבצק שמרים

עוגת פרג עם בצק שמרים ללא התפחה! עוגה טעימה, מפנקת ומרשימה שתמיד כיף להגיש לאורחים וליהנות ממנה לצד הקפה לאורך היום!

אם אתם אוהבים פרג המתכון הזה של עוגת פרג שמרים יפיל אתכם מהרגליים גם מקלות ההכנה ובטח בשל הטעם המפנק שמתקבל!  קבלו מתכון של עוגת שמרים פרג, עם בצק שמרים מושלם שאפשר להכין גם עם כל מילוי אחר שרוצים ולא חייבים מלית פרג לעוגת שמרים.

עוגה כל כך טעימה, עשויה בצק שמרים משגע שלא דורש התפחה וכל ביס ממנו מפנק יותר מהביס הקודם! מתכון שמכינים בקלות כשרוצים להרשים את האורחים או סתם כשמתחשק לפנק את המשפחה באמצע השבוע ולקשט את הבית בחיוכים!

בצק שמרים מושלם, בצק לעוגת שמרים
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: בצק שמרים מושלם

  • אם אתם אוהבים פרג ושמרים זו בהחלט סיבה טובה להכין את העוגה הזו!
  • מתכון מתכון לבצק שמרים, ללא התפחה שאפשר להכין גם באמצע השבוע!
  • עוגה כל כך טעימה, שלא תאמינו שגיליתם את המתכון הזה רק עכשיו!
  • מתכון של בצק לעוגת שמרים מושלם, שאפשר למלא עם כל מלית אחרת שרוצים!

שורה תחתונה: הסוד בעוגה הזו הוא בצק שמרים ללא התפחה. עכשיו רק תחליטו איזה מילוי מתחשק לכם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לבצק שמרים

בצק שמרים פרג מושלם

עוגת שמרים פרג טעימה וקלה להכנה! מתכון בצק שמרים מושלם ללא התפחה!
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ"ל)

המצרכים

לבצק:

  • 1 ביצה + חלמון
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם - רכה חתוכה לקוביות)
  • ¼ כוס סוכר
  • כוס חלב
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים

למלית:

  • 1 כוס חלב
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 2 כוסות פרג
  • ¼ חבילה חמאה (25 גרם )
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • 2 כפות פירורי ביסקוויטים / אבקת שקדים

אופן ההכנה

  • נשים במיקסר ביצה בנוסף לחלמון אחד, עם 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות שמוציאים מהמקרר חצי שעה לפני.
  • נוסיף גם רבע כוס סוכר ושליש כוס חלב ונערבל במיקסר למשך 2 דקות.
  • נוסיף 3 כוסות קמח, כף שטוחה של שמרים יבשים, ואז מערבבים במיקסר ל-7 דקות - עד שהבצק מתנתק מהדפנות.
  • מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים עם הידיים למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  • מוציאים ומרדדים כל חלק, ואז ממלאים במלית.
  • מניחים בתבנית חצי שעה ואז מורחים את הביצה 3 פעמים במשך החצי שעה מנוחה בתבנית.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות, עד הזהבה.

להכנת מילוי פרג:

  • מרתיחים את כוס החלב עם 3/4 כוס סוכר, 2 כפות דבש, ו-2 כוסות פרג. מערבבים על אש נמוכה עד שהפרג סופג את הנוזלים והופך למשחתי אך לא מתייבש.
  • נוריד מבגז ונוסיף 25 גרם חמאה וגרידת לימון מלימון אחד, עם 2 כפות פירורי ביסקוויטים או אבקת שקדים. מחכים שיתקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בצק שמרים 

מה אפשר במקום ביצה בבצק?
אפשר לוותר על הביצה בבצק אבל לשים עוד 20 גרם חמאה.
אפשר לעשות את המתכון רק עם נוטלה בלי פרג?
כן אפשר.
את הפרג את טוחנים או משאירים אותו גרגירים?
את הפרג טוחנים.
איך אפשר בצק פרווה?
לפרווה משתמשים במחמאה ומים.
למילוי אפשר שמנת צמחית במקום החלב?
כן אבל עדיף מים או חלב סויה, שלא יתפוצץ יותר הבצק מהשמנת שתרתח.

 


הבמה כולה שלכם:
מלית פרג לעוגת שמרים
צילום: גילה גבאי

"יצא מושלם תודה מלי!"
גילה גבאי

בצק לעוגת שמרים
צילום: מלי מאירוב

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מלי מאירוב

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?