פשטידת כרוב חלבית משגעת קלה וטעימה
האמת הופתענו! מצד אחד, אנחנו מתים על כרוב בכל צורה – חי בסלט, ממולא, מבושל, מוקפץ… מצד שני, אנחנו אוהבים גבינה לא פחות. אז עכשיו, כשהימים החמים דורשים משהו קליל יותר בבטן וחג שבועות מחפש כל הזמן מנות חלביות נהדרות, עשינו שידוך מפתיע ומהמם של שני המרכיבים הבסיסיים שתמיד יש בבית – וקיבלנו פשטידת כרוב חלבית משגעת וטעימה במיוחד.
פשטידת כרוב חלבית מצטיינת בעושר טעמים עמוק ועסיסי, במרקם רך ונימוח בפה ובמראה כובש. למרות כל העושר הזה, היא עשויה בסך הכל מחתיכות כרוב שיש בכל בית, מגבינה לבנה שיש בכל מקרר, קצת קמח, ביצים ותבלינים ריחניים ו…זהו.
מערבבים, אופים, מציפים את הבית בניחוחות משגעים ומתענגים עם פשטידת כרוב קלילה ובריאה, משביעה ומזינה, שתקשט כל שולחן שבועות, ארוחה חלבית או אירוח מפנק ותבוא מעולה לצד מתבלים חלביים קטיפתיים וירקות רעננים וטריים
פשטידת כרוב חלבית משגעת קלה וטעימה
ציוד
המצרכים
- 2 בצלים (בינוניים קצוצים)
- ½ כרוב לבן (בינוני קצוץ דק)
- 2 שיני שום כתוש
- 2 ביצים (גודל L)
- 3 כפות גבינה לבנה
- 3 כפות קמח תופח
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 4 כפות שמן
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל עם השמן עד לשקיפות.
- מוסיפים את הכרוב השום והמלח ומבשלים על אש בינונית עם מכסה עד שהכרוב מתרכך.
- מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הביצים, הגבינה לבנה, הקמח תופח, כפית מלח ופלפל שחור.
- מערבבים היטב ויוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
- אופים בתנור שחומם מראש על 180° במשך כ-50 דקות עד שהפשטידה מתייצבת, מצננים ומגישים.
שאלות נפוצות: פשטידת כרוב חלבית
אפשר במקום קמח תופח קמח כוסמין? כן אבל שימי אבקת אפייה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אמצע שבוע ונגמרו הרעיונות לארוחה? פשטידה מטריפה זה תמיד התשובה:
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכוני פשטידות מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: פשטידת כרוב מתכון מאת: נועם זיגדון