| |

מתכון לקציצות בשר וחציל טורקי

מנה מנצחת וקסומה שתרשים את כל מי שטועם אין סיכוי שלא מנסים!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
מאפה חצילים ובשר טורקי

מתכון לקציצות בשר וחציל לשילוב קטלני ומרגש, כי אין אהבה בכל העולם כמו אהבתנו למנות הח‎צילים בכל צורותיהן, ואיך שמכינים מנת חצילים מיוחדת זו, אהבתכם לח‎צילים רק תגדל!

קבלו מתכון למאפה חצילים ובשר טורקי משגע, המורכב מחצילים שזופים ומענגים המשודכים לקציצות בשר עסיסיות וטריות, שמבשלים ברוטב עגבניות ושום לקבלת טעם נדיר שאינו מהעולם הזה!

קציצות בשר ברוטב עם ירקות, שילוב מנצח שירשים את כל מי שטועם וישדרג גם לכם את היום. אין סיכוי שלא מנסים!

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

 

מתכון לקציצות בשר וחציל
צילום: אריאלה גולדמן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מאפה חצילים ובשר טורקי

מתכון לקציצות בשר וחציל טורקי

מנה מנצחת וקסומה שתרשים את כל מי שטועם אין סיכוי שלא מנסים!
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

תבנית פיירקס 24/26

המצרכים

  • 1 חציל (גדול)
  • עגבניות
  • 1 פלפל ירוק טרי חריף ( חתוך לרצועות גסות)
  • 6 שיני שום
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כוס מים

לקציצות:

  • ½ קילו בשר צלעות ( טרי טחון עם השומן שלו)
  • ½ צרור פטרוזיליה (קצוצה דק)
  • 1 בצל (קצוץ דק)
  • 2 שיני שום ( כתושות)
  • 1 ביצה
  • 1 חופן פירורי לחם
  • 4 כפות מי סודה תוססים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • פורסים חציל לעיגולים, מטגנים קלות עד הזהבה ממש עדינה ולא מעבר.
  • חותכים עגבניות לפרוסות וחותכים פלפל ירוק טרי חריף לרצועות גסות.

להכנת הקציצות:

  • מערבבים ביחד את הבשר, פטרוזיליה, בצל קצוץ דק, 2 שיני שום כתושות, ביצה, פירורי לחם, ומלח ופלפל שחור גרוס.
  • מכינים מהתערובת קציצות עגולות קטנות, ולפחוס מעט עם כף היד. מטגנים קלות (רק עד הזהבה עדינה).
  • מסדרים בתבנית פיירקס פרוסת חציל, פרוסת עגבנייה, קציצה, וכן הלאה. במרכז המאפה מפזרים 6 שיני שום שלמות.
  • בצידי המאפה מסדרים רצועות פלפל ירוק טרי חריף.
  • מזליפים מעט שמן על המאפה.

הכנת הרוטב:

  • בכוס מערבבים 3 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור גרוס, כף פפריקה, ומים, ומוזגים על המאפה.
  • נכסה ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש בתכנית אפייה רגילה ל-190 מעלות למשך שעה.
  • אחרי שעה מסירים את הרדיד וממשיכים לאפות עד שהמאפה שחום ואין נוזלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון לקציצות בשר

האם אפשר להכין היום בלי הרוטב להכניס למקרר ומחר לעשות את הרוטב ולהכניס לתנור?
אפשר בהחלט.
זה לא יותר מדי חריף?
אפשר להפחית או לוותר על הפלפל אם לא אוהבים חריף, אבל שמים רק אחד ויוצא פיקנטי וטעים.
אריאלה את מעמידה את החציל והעגבנייה?
כן. האחד צמוד לשני.

 


הבמה כולה שלכם:
מאפה חצילים ובשר טורקי
צילום: אורטל גרינברג

"וזה הסיר שלנו! תודה רבה!"
אורטל גרינברג

 


 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: מתכון לקציצות בשר מאת: Ariella Goldman

Similar Posts

4.72 from 7 votes (7 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements