פשטידת ברוקולי בריאה ומזינה
בין מנות דשנות לפחמימות ממכרות, אל תשכחו להכניס מדי פעם לתפריט גם כמה ארוחות בריאות, ואין כמו המתכון המופלא הזה של פשטידת ברוקולי ללא גלוטן ומוצרי חלב , עשירה בחלבון, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים, ובעיקר בטעמים מעלפים וממכרים!
ההכנה שלה קלילה לגמרי, היא יפהפייה במראה ומצטיינת בטעם עשיר ועמוק, וכוללת קצת חלב קוקוס שעוטף אותה בארומה אקזוטית מהממת!
לצד סלט ירוק, גדול ורענן בצד, אתם לגמרי מסודרים עם ארוחת ערב בריאה, מזינה, משביעה, ולא פחות חשוב – טעימה ברמות אחרות!
למה באמת כדאי לכם: מתכון לפשטידת ברוקולי
- פשטידת ברוקולי פרווה ללא גלוטן שמוכיחה כמה קל לאכול בריא.
- ארוחת ערב בריאה וטעימה? אל תוותרו על הכנה קלילה של פשטידת ברוקולי מהממת.
שורה תחתונה: עטופה בארומה אקזוטית מהממת של חלב קוקוס עשיר.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים? פשטידת ברוקולי
פשטידת ברוקולי בריאה ומזינה
ציוד
המצרכים
- פרחי ברוקולי (500 גרם - מאודים ומסוננים )
- 6 גבעולי בצל ירוק (חתוכים לטבעות)
- 4 ביצים
- 1 קופסא קרם קוקוס (250 מ"ל )
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס קמח עדשים כתומות
- 1 כפית אבקת אפייה
- אבקת בצל טבעית (מעט)
- אגוז מוסקט (מעט)
- מלח (קורט)
אופן ההכנה
- נסדר את פרחי הברוקולי על תבנית עגולה מרופדת בנייר אפיה משומן מעט.
- בקערה נטרוף ביצים, חלב קוקוס, ותבלינים ונוסיף בצל ירוק, קמח עדשים ואבקת אפיה.
- נשפוך את הבלילה מעל פרחי הברוקולי בתבנית וננער מעט לפיזור אחיד.
- נכניס לתנור שחומם על חום של 175 מעלות לאפיה של 30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה יפה.
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על פשטידה זו – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!
מקור: מתכון לעוגת בננות מאת: N.D. עידית מרום – נטורופתית