| | | | | | | |

פשטידת ברוקולי מושלמת ומהממת

מתכון מושלם של פשטידת ברוקולי מושלמת ומהממת שדורשת ערבוב קצר ואפייה קצרה בתנור
בהשראת: כרמית דהאן
ציון 4.46 על ידי 35 דירוגים
פשטידת ברוקולי

לאירוח מרשים וטעים, לארוחה חלבית קלה, לתוספת משגעת, מנה ראשונה נהדרת, לערב מפנק ומשביע, לשומרי משקל, לצמחונים ולכוווולם.

קבלו מתכון מושלם של פשטידת ברוקולי עם שמנת לבישול שתמיד יוצאת מושלמת ומהממת ודורשת בסך הכל אידוי של הפרחים הירוקים והעסיסיים האלה, ערבוב קצר של תבלינים מצוינים עם שמנת, שום וביצים ואפייה קצרה בתנור

ומה ייצא ממנו? וואו, פשוט וואו – מאפה שחום ויפהפה עם מעטה פירורי לחם קריספיים שמתחתיו מלית נהדרת של ברוקולי רך, בריא ועשיר בוויטמינים נהדרים. לצד סלט ירוק וגבינות טובות – אין ספק שהמנה הקלה והקלילה הזאת תככב אצלכם על השולחן לפחות פעם בשבוע

ספר המתכונים של כרמית דהאן

פשטידת ברוקולי
צילום: כרמית דהאן

למה באמת כדאי לכם: פשטידת ברוקולי מהממת

  • מאפה שחום ויפהפה עם מעטה פירורי לחם קריספיים שמתחתיו מלית נהדרת של ברוקולי עסיסי, רך ובריא
  • מנה מושלמת לאירוח מרשים וטעים, לארוחה חלבית קלה, לשומרי משקל, לצמחונים ולכוווולם

שורה תחתונה: המנה הקלה והקלילה הזאת הולכת לככב אצלכם על השולחן לפחות פעם בשבוע

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? פשטידת ברוקולי מושלמת

פשטידת ברוקולי

פשטידת ברוקולי מושלמת ומהממת

מתכון מושלם של פשטידת ברוקולי מושלמת ומהממת שדורשת ערבוב קצר ואפייה קצרה בתנור
ציון 4.46 על ידי 35 דירוגים
לדרג
באדיבות: כרמית דהאן

המצרכים

  • 1 חבילת ברוקולי קפואה או טרי (800 גרם)
  • בצל 1 גדול
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 4 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 3 כפות גדושות גבינה בולגרית מגורדת
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 3 כפות קמח
  • ½ שקית אבקת אפיה
  • מעט אגוז מוסקט
  • פלפל שחור
  • 2 כפות פירורי לחם מוזהבים לפזר מעל

אופן ההכנה

  • שמים את הברוקולי בקערה, שופכים מים רותחים ומעט מלח ומסננים היטב. עושים גם אם בחרתם להשתמש בברוקולי טרי שגם אותו יש לשלוק במים רותחים למשך 10 דקות ולסנן. לאחר הסינון חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות.
  • במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ,מטגנים מעט, מוסיפים את פרחי הברוקולי ומקפיצים מספר דקות
  • מצננים היטב, ובקערה גדולה שמים ביצים, שמנת לבישול ושמנת חמוצה, מוסיפים את הברוקולי והבצל, מערבבים היטב, מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואת התבלינים ומערבבים עד שאין גושים
  • משמנים תבנית פיירקס ויוצקים את התערובת, מפזרים מעל מעט פירורי לחם ואופים בחום של 180 מעלות בין 45 דקות לשעה.

הערות וטיפים

  • במקום ברוקולי אפשר גם עם קוביות בטטה או עם כרובית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פשטידת ברוקולי
צילום: כרמית דהאן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

לפני שאתם מתנפלים על מתכון לפשטידת ברוקולי מהממת – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

Similar Posts

12 Comments

    1. היי איריס,
      נהדר!! במיוחד בשביל הקטנים, ברוקולי זה אחד הדברים הבריאים ביותר שיש 🙂

  1. במה אפשר להחליף את פירורי הלחם אם נמנעים מגלוטן? אפשר גרעינים או שקדים? או משהו אחר?

    1. היי מיה,
      אפשר להחליף לפירורי לחם ללא גלוטן או קמח שקדים/כל קמח ללא גלוטן.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?