| | |

מאפה שמרים מתוק לשבועות.

אין חג שבועות טעים יותר מאשר מאפה שמרים מתוק במילוי וניל ממכר. הכנה פשוטה, מרקם אוורירי נהדר, נינוחות מתקתקים בכל הבית. חג לבן מושלם!
בהשראת:  חני קונאשוילי
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
מאפה שמרים מתוק לשבועות.

מאפה שמרים מתוק במילוי מופלא זה בול מה שאתם רוצים לסופ"ש שמח ומתוק במיוחד, וגם לכל נשנוש טעים ליד הקפה. אז… תשמרו טוב טוב את מתכון השמרים המנצח הזה…

כשהם ממולאים בקרם וניל נוטף מתיקות ממכרת ועטופים בבצק מושלם שהוא שלמות בפני עצמה – התוצאה הסופית שתיכף תפאר לכם את השולחן היא כיסוני שמרים מתוקים שהם לא רק טעימים בטירוף, אלא בעלי מראה מרהיב ומגרההה, שעלולים להיחטף עוד לפני כניסת השבת…

אנחנו מבטיחים לכם שזה אחד המאפים הכי טעימים שתכינו, המצטיינים במרקם אוורירי מושלם, לוק שחום נהדר וניחוחות מתקתקים ומטריפים שיציפו את כל הבית באווירה חגיגית טעימה ומפנקת!

 
ספר המתכונים של חני קונאשוילי 
 
מאפה שמרים מתוק לשבועות
צילום: חני קונאשוילי
 
 

למה באמת כדאי לכם: מאפה שמרים מתוק

 
  • לוק שחום נהדר, מרקם אוורירי מושלם, ניחוחות מתקתקים וטעמים מטריפים
  • כל בית צריך שיציפו אותו באווירת חג טעימה ומפנקת מדי פעם, אז למה לא בסופ"ש הזה?
שורה תחתונה:  אחד המאפים הכי טעימים (וקלים) שתכינו, ותאכלו!
 

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? מאפה שמרים מתוק

מאפה שמרים מתוק לשבועות.

מאפה שמרים מתוק לשבועות.

אין חג שבועות טעים יותר מאשר מאפה שמרים מתוק במילוי וניל ממכר. הכנה פשוטה, מרקם אוורירי נהדר, נינוחות מתקתקים בכל הבית. חג לבן מושלם!
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות:  חני קונאשוילי

המצרכים

לבצק:

  • 5 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • חמאה רכה (100 גרם)
  • 1 כפית מלח

לקרם הווניל:

  • 1 כוס חלב
  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם סה"כ)
  • 1 מקל וניל
  • 10 כפות סוכר.
  • ½ כוס חלב
  • 5 כפות קורנפלור
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

לבצק:

  • לערבב שמרים וקמח, להוסיף הכל חוץ מהמלח ולערבל כ-4 דקות במיקסר. להוסיף מלח, ואם הבצק יבש להוסיף עוד מעט חלב. לערבל עוד 5 דקות, לשפוך על הבצק 2 כפות שמן, לעגל לכדור ולכסות בשקית.
  • לשים לילה במקרר או לפחות 4 שעות, להוציא מהמקרר לחלק ל-19 כדורים, להניח ל-15 דקות ולרדד כדור בצק עם מעט קמח לצורת אליפסה, לחרוץ פסים בבצק רק בחציו העליון - לא עד הסוף כדי שיישארו שוליים. על החצי התחתון לשים לרוחב כף וחצי גדושות מקרם הווניל.
  • להניח את חצי הבצק החתוך על הקרם כך שהפסים יהיו למעלה, לסגור ולהדק היטב את הקצוות, להבריש בביצה טרופה + כף מים, לאפות ב-170 מעלות עד השחמה ולפזר מעט אבקת סוכר.

לקרם הווניל:

  • בסיר קטן להביא עד לרתיחה כוס חלב, 1/4 כוס שמנת מתוקה, סוכר וניל, מקל וניל ו-10 כפות סוכר. בינתיים בקערה לערבב היטב חצי כוס חלב, 5 כפות קורנפלור ו-2 ביצים.
  • כשהחלב רותח לשפוך מעט לתערובת הקרה ולערבב היטב עם מטרפה ידנית להשוואת טמפרטורה. להוסיף לחלב החם ולערבב במהירות. להחזיר לאש וכל הזמן לערבב, חשוב לא לעזוב כי התחתית יכולה להישרף.
  • ברגע שהתערובת מתעבה ומתחילות להופיע בועות להוריד מהאש. להוסיף 30 גרם חמאה ולערבב היטב. להעביר לכלי זכוכית, להניח מעל שקית שממש תיגע בקרם, בכדי למנות היווצרות קרום. לקרר במקרר, ולמרוח על הבצק לפני האפייה

הערות וטיפים

  • לאלרגיים לחלב אפשר להמיר לחלב שקדים, לשמנת פרווה ולמרגרינה וזה יוצא כמו בצק רבוך שמתאים מאוד למאפה
  • מומלץ להכין את הבצק והקרם יום לפני, כך שלמחרת רק תצטרכו להרכיב את המאפה ולאפות
  • לפני שאוכלים - כדאי לחמם מעט וליהנות ממאפה רך ומושלם
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 
מאפה שמרים מתוק לשבועות.
צילום: חני קונאשוילי

 

מאפה שמרים מתוק לשבועות.
צילום: חני קונאשוילי

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

Similar Posts

4 Comments

  1. פרווה????? חבר'ה התבלבלתם. המתכון המקורי ממש לא פרווה… רק כשממירים לחולופות. אז תדייקו בכותרת.

    1. היי!
      תודה רבה על התגובה שלך.
      המתכון המקורי אינו פרווה, וזו הסיבה שציינו בסוגריים – מושלם גם פרווה, כלומר, אפשר גם להכין גרסת פרווה שתצא מושלמת.
      בהצלחה 🙂

      1. היי,

        מה אם אני רוצה להכין פרווה, במה אני יכולה להמיר את החומרים?

        תודה רבה!!!

      2. היי אושרת!
        כדי שהמתכון הזה יהיה פרווה, יש להמיר את כל מוצרי החלב שבו לתחליפים מן הצומח.
        למשל, חלב שיבולת שועל במקום חלב רגיל.
        שמנת צמחית במקום שמנת מתוקה.
        חמאה טבעונית במקום חמאה רגילה.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?