גם רך גם קריספי ומפנק: מתכון ללחם מנצח מושלם לכל יום ובמיוחד לשבת!
ציון 4.60 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב
ציוד
כוס מידה אוניברסלית
נייר אפיה מקומח
המצרכים
מצרכים:
3כוסות קמח
1כף שמרים יבשים (או חצי שקית שמרית)
1כף סוכר
1כוס מים
½1כף שמן זית (או רגיל)
½1כפיתמלח
קמח(לפידור על הלחם )
אופן ההכנה
במיקסר או בלישה ביד נשים 3 כוסות קמח - בכוס מדידה או בכוס חד פעמי לשתייה חמה.
נוסיף למיקסר כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית, כף סוכר ונערבב.
נוסיף כוס מים ונתחיל ללוש, ואז נשים כף וחצי שמן זית או רגיל - נמשיך ללוש (אם צריך נוסיף מים בטיפות) נוסיף כפית וחצי מלח ונמשיך ללוש עד לבצק רך וחלק וגמיש.
פרט חשוב: תזכרו להתחיל כוס מים וכל כמה שניות לישה תוסיפו מים רק במידת הצורך, וסך הכל להמשיך ללוש 8 דקות !!
להרים את הבצק מהקערה, בעזרת הידיים למשוך את הדפנות של הבצק כלפיי מטה כך שלמעלה יהיה חלק.
ולשמן קערה נקיה ולהעביר את הבצק לקערה, לכסות במגבת.
ולאחר חצי שעה למשוך שולי בצק ולהניח על אמצע הבצק, מ 4 צדדים. ולהניח שוב לחצי שעה.
שוב לאחר החצי שעה השנייה להעביר את הבצק לנייר אפיה מקומח ועם הידיים לעצב צורת לחם עגול.
למרוח קמח על כל הלחם, לכסות עם מגבת ולהתפיח 40 דקות, בינתיים לחמם תנור 220 מעלות ולהניח קערה עם מים ברצפת התנור.
לאחר התפיחה לקחת סכין חדה ולעשות 3 חריצים בלחם, ולהכניס לתנור עד שמקבל צבע יפה, להוציא ולהעביר את הלחם לרשת.
הערות וטיפים
פרט חשוב: תזכרו להתחיל כוס מים וכל כמה שניות לישה תוסיפו מים רק במידת הצורך, וסך הכל להמשיך ללוש 8 דקות !!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.