Go Back
לחם בית

מתכון לחם בית של מלי מאירוב

גם רך גם קריספי ומפנק: מתכון ללחם מנצח מושלם לכל יום ובמיוחד לשבת!
ציון 4.60 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
נייר אפיה מקומח

המצרכים

מצרכים:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים (או חצי שקית שמרית)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס מים
  • ½1 כף שמן זית (או רגיל)
  • ½1 כפית מלח
  • קמח (לפידור על הלחם )

אופן ההכנה

  • במיקסר או בלישה ביד נשים 3 כוסות קמח - בכוס מדידה או בכוס חד פעמי לשתייה חמה.
  • נוסיף למיקסר כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית, כף סוכר ונערבב.
  • נוסיף כוס מים ונתחיל ללוש, ואז נשים כף וחצי שמן זית או רגיל - נמשיך ללוש (אם צריך נוסיף מים בטיפות) נוסיף כפית וחצי מלח ונמשיך ללוש עד לבצק רך וחלק וגמיש.
  • פרט חשוב: תזכרו להתחיל כוס מים וכל כמה שניות לישה תוסיפו מים רק במידת הצורך, וסך הכל להמשיך ללוש 8 דקות !!
  • להרים את הבצק מהקערה, בעזרת הידיים למשוך את הדפנות של הבצק כלפיי מטה כך שלמעלה יהיה חלק.
  • ולשמן קערה נקיה ולהעביר את הבצק לקערה, לכסות במגבת.
  • ולאחר חצי שעה למשוך שולי בצק ולהניח על אמצע הבצק, מ 4 צדדים. ולהניח שוב לחצי שעה.
  • שוב לאחר החצי שעה השנייה להעביר את הבצק לנייר אפיה מקומח ועם הידיים לעצב צורת לחם עגול.
  • למרוח קמח על כל הלחם, לכסות עם מגבת ולהתפיח 40 דקות, בינתיים לחמם תנור 220 מעלות ולהניח קערה עם מים ברצפת התנור.
  • לאחר התפיחה לקחת סכין חדה ולעשות 3 חריצים בלחם, ולהכניס לתנור עד שמקבל צבע יפה, להוציא ולהעביר את הלחם לרשת.

הערות וטיפים

פרט חשוב: תזכרו להתחיל כוס מים וכל כמה שניות לישה תוסיפו מים רק במידת הצורך, וסך הכל להמשיך ללוש 8 דקות !!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.