|

בלי ביצים, הכי טעים: מתכון לחלה קלה

השבת מכינים בקלות מתכון לחלה קלה ומעולה בלי ביצים בכלל, גם לא בציפוי. התוצאה  - חלה לשבת מהפנטת
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
מתכון לחלה

השבת, במקום לעמוד שעות בתור למאפייה ולקנות חלה לשבת, מכינים בקלות בבית עם מתכון לחלה קלה ומעולה בלי ביצים בכלל, גם לא בציפוי.

לאחר הכנה קצרה, התפחה של כמה שעות וערבוב קליל, התוצאה שתחכה לכם בתנור פשוט מהפנטת – חלה לשבת שנראית שיצאה הרגע ממאפייה משובחת, שתציף אתכם בניחוחות מגרים ופותחי תיאבון.

אפשר לעשות מהבצק הנהדר חלה אחת גדולה ומרשימה או לחמניות קטנות ושובבות, אבל בכל מצב ובכל עיצוב היא תפנק אתכם בביס מלא בפריכות, שומשום מתפצפץ בפה מעל ורכות מושלמת בפנים.

ספר המתכונים של מלי מאירוב

מתכון לחלה
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: מתכון לחלה

  • מתכון לחלה בלי ביצים יפנק בביס מלא בפריכות, שומשום מתפצפץ ורכות מושלמת בפנים
  • הכנה קצרה, התפחה וערבוב קליל, והתוצאה? חלה לשבת פשוט מהפנטת שנראית שיצאה הרגע ממאפייה משובחת

שורה תחתונה: מהבצק הנהדר אפשר לעשות חלה אחת גדולה ומרשימה או לחמניות קטנות ושובבות

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים: מתכון לחלה

מתכון לחלה

בלי ביצים, הכי טעים: מתכון לחלה קלה

השבת מכינים בקלות מתכון לחלה קלה ומעולה בלי ביצים בכלל, גם לא בציפוי. התוצאה  - חלה לשבת מהפנטת
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כף אבקת גלוטן או משפר אפייה (לא חובה)
  • ½ כוס סוכר
  • 3 כוסות מים
  • ½ כוס שמן
  • כף מלח
  • שומשום

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר או בלישה ידנית נשים את הקמח, השמרים והסוכר, נערבב ונוסיף 2 כוסות מים. נשמור כוס מים נוספת בצד. נלוש ונוסיף מים בהדרגה כל כמה שניות, כמה טיפות לא יותר. נלוש 10 דקות עד שהבצק דבוק לתחתית ומנותק מהדפנות. נרים אותו מהקערה עם ידיים משומנות ונעביר למשטח טיפה משומן. נעצב לכדור ונניח בקערה. נכסה ל-45 דקות בלבד גם אם לא תפח. נחלק ל-16 כדורים ללחמניות או 12 לחלות. נניח על משטח טיפה משומן, נרדד כל כדור ונעצב ונניח בתבנית עד 9 לחמניות.
  • נבריש במים ונפזר שומשום. נתפיח שעה ורבע בתבנית או עד הכפלה, נתיז עם היד מים על הלחמניות ונכניס לתנור לאפייה רגילה 190 מעלות מדף שני מלמטה עד קבלת גוון זהוב בערך 20 דקות.

הערות וטיפים

שעה אחרי שהלחמניות יוצאות מהתנור ניתן להקפיא ולהפשיר.
אפשר ללוש ביד
מים - לשים את הכוס השלישית בטיפות ולבדוק אם צריך עוד
להכניס כל מגש בנפרד והכי חשוב להכניס לתנור רק לאחר שווידאתם שתפח
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הבמה כולה שלכם: 

מתכון לחלה
צילום: מרים פלדמן

הכנתי. מושלם!

מרים פלדמן

מתכון לחלה
צילום: מלי מאירוב
מתכון לחלה
צילום: מלי מאירוב

שאלות נפוצות: מתכון לחלה 

מתי מכניסים למקרר ללילה או לכמה שעות? מכניסים אחרי לישה לפעמים לכמה שעות לפעמים לילה
האם את מרדדת ישר אחרי ההוצאה מהמקרר? מוציאה, מחלקת לכדורים ומכסה לרבע שעה ואז מרדדת
קליעה ישר אחרי המקרר? קודם כדורים, ואז לכסות לעשרים דקות ואז רידוד וקליעה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

אם אתם  ממש בעניין של אפייה ביתית וחייבים לפתוח סופ"ש עם ריח של מאפיה בבית, יש לנו עמוד שאסור לפספס >> חלה לשבת: 12 מתכוני חלות לשבת מדהימות

נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?