|

חלות מתוקות + טיפ התפחה מנצח!

מתכון מנצח של חלות מתוקות לשבת ממש כמו במאפיות ועם טריק התפחה מושלם, טעם מדויק, מרקם רך, צבע מהפנט ומתיקות מהממת שלהן שהופכות אותן לחלות הכיטובות שתכינו אי פעם בבית!
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
חלות מתוקות

מכירים אותן, את היפות האלה, שמחכות לכם בכל יום שישי בבוקר במיטב המאפיות עם מראה שזוף וכובש וגירוי של כל בלוטות הטעם?

אז הפעם… אתם הולכים להכין חלות מתוקות לשבת בבית, שיתנו לכם בדיוק את אותה הנאה וטעם כמו במאפיות הכי טובות…

עשינו כמה ניסיונות, אפינו כמה גרסאות ועלינו על המתכון המושלם מכולם עם טריק התפחה מנצח, עם הטעם המדויק, המרקם הרך, הצבע הנכון, הפריכות הכי הכי, ומעל הכל – המתיקות המהממת שלהן שהופכות אותן לחלות שברכתן מזונות ולא המוציא, ויהיו החלות הכי טובות שתכינו אי פעם בבית!

ספר המתכונים של פרח גבסו

חלות מתוקות
צילום: פרח גבסו


למה באמת כדאי לכם: חלות מתוקות

 

  • בדיוק אותה הנאה וטעם כמו במאפיות הכי טובות
  • טריק התפחה מושלם, שייתן לכם טעם מדויק, מרקם רך, צבע מהפנט ומתיקות מהממת

שורה תחתונה: החלות המתוקות הכי טובות שתכינו אי פעם בבית!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? חלות מתוקות

 

חלות מתוקות

חלות מתוקות + טיפ התפחה מנצח!

מתכון מנצח של חלות מתוקות לשבת ממש כמו במאפיות ועם טריק התפחה מושלם, טעם מדויק, מרקם רך, צבע מהפנט ומתיקות מהממת שלהן שהופכות אותן לחלות הכיטובות שתכינו אי פעם בבית!
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

המצרכים

  • 1 קילו קמח (ניתן להכין גם מקמח כוסמין לבן)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה דבש מעורבבת בכוס מים פושרים
  • 5 כפות סוכר דמררה
  • 1 שקיק אבקת אפיה
  • 3 ביצים טרופות M
  • ½ כוס שמן עפ"י כוס חד פעמית לשתייה חמה
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ כף מלח
  • ½ כוס מים פושרים

מצרכים לפני האפייה:

  • ביצה טרופה עם מעט מים (קמצוץ מלח וכפית סוכר)

מצרכים אחרי האפייה

  • 1 כף דבש
  • 1 כף מים פושרים

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר מערבבים את כל המצרכים היבשים – קמח, שמרים, סוכר, אבקת אפיייה ומלח.
  • מוסיפים את כוס המים הפושרים עם כף דבש, ואח"כ את הביצים והשמן ולשים על מהירות נמוכה.
  • מוסיפים כוס מיץ תפוזים וממשיכים ללוש על מהירות גבוהה ובמידת הצורך מוסיפים כל פעם מים עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה.
  • לשים למשך עשר דקות, מוציאים את הבצק לקערה משומנת מעט (הבצק יוצא דביק וזה בסדר) ומתפיחים את הבצק כשעה.
  • אחרי ההתפחה לשים שוב כעשר דקות. אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק למספר כדורים שווים (תלוי כמה רצועות רוצים).
  • על משטח מקומח מעט מרדדים כל כדור לעלה דק ומגלגלים לרצועה בגודל המתאים.
  • קולעים מהרצועות חלות או לחמניות (לי יצא 4 חלות בגודל בינוני) ומניחים את החלות בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מכניסים לתנור מכובה קערה עם מים רותחים ומעליה את קערת הבצק להתפחה של חצי שעה או עד להכפלת הנפח.
  • שימו לב, זאת שיטת התפחה כמו במאפיות הנקראת התפחה באדים - מכניסים את התבנית שעליה הבצק אחרי קליעה לתנור מכובה, ומניחים קערה - אפילו מפלסטיק - עם מים רותחים לזמן ההתפחה של כחצי שעה.
  • אחרי שהבצק הכפיל את נפחו מברישים בביצה טרופה עם מעט מים, מלח וכפית סוכר.
  • מחממים תנור על 200 מעלות ואופים למשך 25 דקות או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפייה מברישים את החלות בכף דבש מעורבב עם כף מים ומכסים במגבת נקייה.

הערות וטיפים

  • ניתן להקפיא את החלות בשקית אטומה
  • ניתן להכין מקמח כוסמין לבן
  • זאת שיטת התפחה כמו במאפיות הנקראת התפחה באדים - מכניסים את התבנית שעליה הבצק אחרי קליעה לתנור מכובה, ומניחים קערה - אפילו מפלסטיק - עם מים רותחים לזמן ההתפחה של כחצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: חלות מתוקות

אם לא רוצים ביצים זה קריטי? האם יש תחליף?
ביצים זה שומן וחומר מקשר. כתחליף לביצים באפיית עוגות אפשר רכז תפוחים
אפשר לשים צמוקים קימל, או אניס?
בהחלט אפשר רק רצוי להפחית מכמות הסוכר אם מוסיפים צימוקים
אפשר להחליף את מיץ התפוזים במים?
אפשר להכין רק עם מים בתנאי שתוסיפי דבש או סילאן, טעם החלה חייב להיות מתוק על מנת שברכתה תהיה מזונות

הבמה כולם שלכם:

"אפיתי היום את החלות המתוקות יצא אליפות, המתכון ברור לא שיניתי כלום, והנה התוצאות"

לילי צדקה

חלות מתוקות
צילום: לילי צדקה

"בדיוק הכנתי. אף פעם לא הכנתי חלה מתוקה, תמיד חלה רגילה. היום הכנתי ויצא פשוט מושלם"

אושרת שלומי

חלות מתוקות
צילום: אושרת שלומי

"לכבוד שבת קודש"

תמר גוטווירט

חלות מתוקות
צילום: תמר גוטווירט

"אפיתי הבוקר את החלות שלך, יצאו מושלם"

סופי לוזון

חלות מתוקות
צילום: סופי לוזון

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור:  פרח גבסו

Similar Posts

4 Comments

    1. היי לאה,
      אנחנו לא בקיאים בתחום זה ולכן נמליץ על התייעצות עם גורם שמבין.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?