השבת מכינים בקלות מתכון לחלה קלה ומעולה בלי ביצים בכלל, גם לא בציפוי. התוצאה - חלה לשבת מהפנטת
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
השבת, במקום לעמוד שעות בתור למאפייה ולקנות חלה לשבת, מכינים בקלות בבית עם מתכון לחלה קלה ומעולה בלי ביצים בכלל, גם לא בציפוי.
לאחר הכנה קצרה, התפחה של כמה שעות וערבוב קליל, התוצאה שתחכה לכם בתנור פשוט מהפנטת – חלה לשבת שנראית שיצאה הרגע ממאפייה משובחת, שתציף אתכם בניחוחות מגרים ופותחי תיאבון.
אפשר לעשות מהבצק הנהדר חלה אחת גדולה ומרשימה או לחמניות קטנות ושובבות, אבל בכל מצב ובכל עיצוב היא תפנק אתכם בביס מלא בפריכות, שומשום מתפצפץ בפה מעל ורכות מושלמת בפנים.
בקערת המיקסר או בלישה ידנית נשים את הקמח, השמרים והסוכר, נערבב ונוסיף 2 כוסות מים. נשמור כוס מים נוספת בצד. נלוש ונוסיף מים בהדרגה כל כמה שניות, כמה טיפות לא יותר. נלוש 10 דקות עד שהבצק דבוק לתחתית ומנותק מהדפנות. נרים אותו מהקערה עם ידיים משומנות ונעביר למשטח טיפה משומן. נעצב לכדור ונניח בקערה. נכסה ל-45 דקות בלבד גם אם לא תפח. נחלק ל-16 כדורים ללחמניות או 12 לחלות. נניח על משטח טיפה משומן, נרדד כל כדור ונעצב ונניח בתבנית עד 9 לחמניות.
נבריש במים ונפזר שומשום. נתפיח שעה ורבע בתבנית או עד הכפלה, נתיז עם היד מים על הלחמניות ונכניס לתנור לאפייה רגילה 190 מעלות מדף שני מלמטה עד קבלת גוון זהוב בערך 20 דקות.
הערות וטיפים
שעה אחרי שהלחמניות יוצאות מהתנור ניתן להקפיא ולהפשיר.אפשר ללוש בידמים - לשים את הכוס השלישית בטיפות ולבדוק אם צריך עודלהכניס כל מגש בנפרד והכי חשוב להכניס לתנור רק לאחר שווידאתם שתפח
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
צילום: מרים פלדמן
הכנתי. מושלם!
מרים פלדמן
צילום: מלי מאירובצילום: מלי מאירוב
שאלות נפוצות: מתכון לחלה
מתי מכניסים למקרר ללילה או לכמה שעות? מכניסים אחרי לישה לפעמים לכמה שעות לפעמים לילה
האם את מרדדת ישר אחרי ההוצאה מהמקרר? מוציאה, מחלקת לכדורים ומכסה לרבע שעה ואז מרדדת
קליעה ישר אחרי המקרר? קודם כדורים, ואז לכסות לעשרים דקות ואז רידוד וקליעה
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
מה עם כבר התפחתי ואז נזכרתי שלא שמתי שומשום? עדיין אפשר לשים?
היי,
כן, אפשר. בהצלחה!