מיני בורקס תפוח אדמה ב-5 דקות
מתכון לבורקיטס, בורקס תפוחי אדמה מבצק קל ונוח לעבודה ושמכינים במהירות!
בורקס תפוח אדמה, בורקיטס, חטיפים מלוחים, במילוי גבינה או תפוחי אדמה, שקל להכין! החטיף הכי ממכר שכיף לאכול בתור ארוחת בוקר וערב!
בורקסים בדרך כלל מסובכים ודורשים התעסקות עם בצק עלים ומסיבה זו אני אוהבת במיוחד את המתכון הבא – בורקיטס שמכינים בקלי קלות מקמח רגיל. את הבורקיטס הפעם לא נמלא בגבינה, אלא בתפוחי אדמה בשדרוג בצל מטוגן.
מתכון פשוט ומהיר להכנה ותקבלו בורקס תפוחי אדמה משגע וממכר שכל המשפחה תבקש שתכינו שוב ושוב! אתם בהחלט יכולים להיות יצירתיים ולהכין במילוי מתוק, ואם כך הוסיפו כפית סוכר לבצק.
למה באמת כדאי לכם: בורקס תפוח אדמה
- בורקס תפוחי אדמה הכי מפנק שיש עם בצק שלא מתפורר!
- ניתן למלא בכל מילוי שרוצים, כמו סוגי גבינה שונים או מילוי מתוק!
- מאכל מושלם לארוחת בוקר או ערב לצד ירקות חתוכים או סלט!
- ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין ולהכין גרסה בריאה יותר!
שורה תחתונה: כשרוצים לפנק את המשפחה בארוחת בוקר או ערב מכינים בורקס תפוחי אדמה איכותיים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מיני בורקס תפוח אדמה ב-5 דקות
מתכון לבורקיטס, בורקס תפוחי אדמה מבצק קל ונוח לעבודה ושמכינים במהירות!
לדרג
ציוד
כוס מידה אוניברסלית
תבנית בינונית
המצרכים
להכנת הבצק:
- 2 כוסות קמח רגיל (אפשר גם קמח כוסמין)
- ½ כוס שמן קנולה
- ½ כוס מים רותחים
- כפית מלח
למילוי:
- 4 תפוחי אדמה ( בגודל בינוני - עשויים לפירה)
- 1 בצל (קצוץ)
- 2 כפות שמן זית
- כפית מלח
- פלפל שחור (קורט )
- 1 ביצה (טרופה)
- שומשום (לפיזור)
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל 180 מעלות.
- נערבב את כל חומרי הבצק בקערה כשלוש דקות עד לקבלת עיסה אחידה.
- נחלק את הבצק לשתי חתיכות בגודל שווה.
- נרדד כל חתיכה על משטח ונקרוץ ממנה עיגולים בעזרת כוס.
- נטגן את הבצל ונערבב יחדיו עם הפירה, המלח והפלפל.
- ניעזר בכפית על מנת למלא את העיגולים. נניח את המילוי על הקצה התחתון של העיגול, נקפל ונסגור את הקצוות. ניתן להשתמש במזלג על מנת להדק את הקצוות ולקבל צורה יפה.
- את הבורקיטס נסדר על תבנית עם נייר אפייה. בטרם האפייה נמרח אותם בביצה טרופה ונפזר שומשום.
- לאחר מכן יש לאפות כחצי שעה עד 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. עד שהם מזהיבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: בורקס תפוח אדמה
אם עושים עם קמח כוסמין. אז כוס 1 רגיל וכוס 1 כוסמין? או 2 כוסות כוסמין? מה שבא לך, שתי השיטות מצליחות. |
אני רוצה לנסות עם מלית של גבינה צהובה עם קשקבל. איך אני מכינה מלית כזאת? שמה כפית קשקבל, חתיכת גבינה צהובה מעל ואפשר גם חצי זית וסוגרת את הבורקיטס. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: בורקס תפוח אדמה מתכון: אורית לוי
הכנתי לשבת
יצא טעים אש
ככ קל ומוצלח. תודה.
היי חנה,
מעולה, שמחים מאוד שאתם נהנים מהבורקס!
היי, הכנתי היום את הבוריקיטס, הם נפתחו וחלק מהמלית יצאה, למרות שהידקתי טוב. מה הסיבה לדעתך? ולאיזה עובי מרדדים את הבצק? תודה רבה
היי אתי,
אם זה קורה, אנחנו ממליצים להוסיף למלית ביצה אחת או 2 כפות קמח כדי שהיא תהיה יציבה יותר.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂