| | | |

חצ'פורי - פיתה במחבת במילוי גבינות

בוקר? ערב? הכינו בקלות חצ'פורי גיאורגי מהמם - פיתות במחבת במילוי גבינות רך ומשגע מושלם לארוחת שבת
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
חצ'פורי

את שבת בבוקר אפשר לפתוח בכל מיני דרכים טעימות ומנות מיוחדות, אבל מעדן אחד מפנק במיוחד יעשה לכם שבת עוד יותר מענגת.

למשל… חצ'פורי מהמם ומגרה שבהכנה קצרה יעניק לכם פיתות במחבת במילוי גבינות משגע. המעדן המטוגן הנפלא הזה מגיע מגיאורגיה, שם הוא נזלל בכל בית ומספק לזוללים טעם עשיר של בצק מעולה וקלוי עם מעטה קראנצ'י מענג שבתוכו מחכה מילוי חלומי וחם של גבינות מעולות ורכות.

מגישים עם סלט ירקות בצד, ביצים קשות, מתבלים רכים – ויש לכם ארוחה מהממת ומפנקת לשבת, לערב, לבוקר ולכל זמן שתרצו באמת להתפנק על חצ'פורי ממכר

 
ספר המתכונים של חני קונאשוילי 
חצ'פורי
צילום: חני קונאשוילי

למה באמת כדאי לכם: חצ'פורי

 

  • את שבת בבוקר אפשר לפתוח בכל מיני דרכים טעימות  – אבל אין מפנק כמו להכין חצ'פורי מהמם ומפנק
  • בוקר? ערב? הכינו בקלות חצ'פורי גיאורגי מהמם – פיתות במחבת במילוי גבינות רך ומשגע
  • מתכון לפיתה במחבת מושלמת לצד סלט ירקות, ביצים קשות ומתבלים טעימים
שורה תחתונה: הידעתם? המילה חצ'פורי מורכבת משתי מילים גיאורגיות: חאצ'וֹ – גבינה כחושה, ופורי – לחם
 

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? פיתה במחבת

חצ'פורי

חצ'פורי - פיתה במחבת במילוי גבינות

בוקר? ערב? הכינו בקלות חצ'פורי גיאורגי מהמם - פיתות במחבת במילוי גבינות רך ומשגע מושלם לארוחת שבת
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • לבצק:
  • 5 כוסות קמח (לפי כוס חד פעמית לשתייה חמה)
  • כפית שמרים
  • כף סוכר
  • קורט סודה לשתייה
  • גביע שמנת חמוצה
  • כף שמן
  • כפית מלח
  • כוס מים פושרים (אולי קצת פחות)
  • למילוי:
  • 1 חבילה גבינת טוב טעם
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת/גבינה צהובה
  • 200 גרם גבינת חמד מפוררת
  • 1 ביצה
  • פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • לבצק: נערבב קמח עם שמרים, סודה וסוכר. נוסיף שמנת וחצי כוס מים פושרים. נלוש כ-3 דקות בידיים ונוסיף שמן ומלח.
  • נלוש ונבדוק את הבצק. אם הבצק נאסף ולא נשאר קמח בקערה אין צורך בעוד מים. הבצק צריך להיות לא דביק ולא יבש מידי. נכסה במגבת ונתפיח חצי שעה.
  • למילוי: נערבב את כל חומרי המילוי ביחד.
  • הרכבה: נחלק את הבצק ל-9 או 10 כדורים, לא צריך לקמח עם הרבה קמח. נרדד כדור לפיתה קטנה ונשים במרכז מילוי. נאסוף את שולי הבצק ונהדק היטב. במעט קמח נרדד בזהירות לפיתה דקה.
  • נחמם היטב מחבת טפלון כבדה. נוריד מעט מהחום, נניח פיתה על המחבת תחילה על התפר כדי לסגור אותו ונכסה במכסה.
  • אחרי כ-3 דקות, נהפוך, נכסה שוב ונטגן עד שמשחים. נדאג שהאש לא תהיה גבוהה מידי. נניח על מגש, ונכסה במגבת עד שכולם מוכנים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 
חצ'פורי
צילום: חני קונאשוילי
חצ'פורי
צילום: חני קונאשוילי

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: חני קונאשוילי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?