Go Back
בורקיטס ב 5 דקות במילוי תפו''א ובצל מטוגן

מיני בורקס תפוח אדמה ב-5 דקות

מתכון לבורקיטס, בורקס תפוחי אדמה מבצק קל ונוח לעבודה ושמכינים במהירות!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: אורית לוי

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית בינונית
Advertisements

המצרכים

להכנת הבצק:

  • 2 כוסות קמח רגיל (אפשר גם קמח כוסמין)
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס מים רותחים
  • כפית מלח

למילוי:

  • 4 תפוחי אדמה ( בגודל בינוני - עשויים לפירה)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • פלפל שחור (קורט )
  • 1 ביצה (טרופה)
  • שומשום (לפיזור)
Advertisements

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל 180 מעלות.
  • נערבב את כל חומרי הבצק בקערה כשלוש דקות עד לקבלת עיסה אחידה.
  • נחלק את הבצק לשתי חתיכות בגודל שווה.
  • נרדד כל חתיכה על משטח ונקרוץ ממנה עיגולים בעזרת כוס.
  • נטגן את הבצל ונערבב יחדיו עם הפירה, המלח והפלפל.
  • ניעזר בכפית על מנת למלא את העיגולים. נניח את המילוי על הקצה התחתון של העיגול, נקפל ונסגור את הקצוות. ניתן להשתמש במזלג על מנת להדק את הקצוות ולקבל צורה יפה.
  • את הבורקיטס נסדר על תבנית עם נייר אפייה. בטרם האפייה נמרח אותם בביצה טרופה ונפזר שומשום.
  • לאחר מכן יש לאפות כחצי שעה עד 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. עד שהם מזהיבים.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.