| | |

מאפה גבינות מהיר קל להכנה

מאפה גבינות מהיר בטעם מפנק, משתי שכבות בצק פריך עם מילוי גבינתי חם ועשיר עם המון שומשום מעל.
בהשראת: לינדה לגנואר
ציון 4.30 על ידי 51 דירוגים
מאפה גבינות מהיר קל להכנה

ליום שבת יפה, הכי כדאי להתחיל אותו במאפה גבינות טעים בפה!

מאפה גבינות מהיר בטעם מפנק, משתי שכבות בצק פריך עם מילוי גבינתי חם ועשיר עם המון שומשום מעל.

עם הכנה כזו וקלה וזריזה, תמצאו עצמכם מכינים מאפה גבינות זה כל שבת!

ספר המתכונים של לינדה לגנואר

מאפה גבינות מהיר קל להכנה
צילום: לינדה לגנואר

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מאפה גבינות מהיר קל להכנה

מאפה גבינות מהיר קל להכנה

מאפה גבינות מהיר בטעם מפנק, משתי שכבות בצק פריך עם מילוי גבינתי חם ועשיר עם המון שומשום מעל.
ציון 4.30 על ידי 51 דירוגים
לדרג
באדיבות: לינדה לגנואר

ציוד

תבנית 33X27

המצרכים

לבצק:

  • 1 חבילה מרגרינה / חמאה (200 גרם)
  • קמח תופח (350 גרם)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 9% / 15% (200 מ"ל)
  • מלח (קורט )

למילוי:

  • 1 חבילה גבינה בולגרית מפוררת (250 גרם)
  • גבינה צהובה מגוררת (200 גרם)

לציפוי:

  • 2 ביצים
  • חלב / שמנת לבישול (לגבי הכמות בהמשך המתכון)
  • קורט שומשום

אופן ההכנה

  • נלוש את חומרי הבצק לכדור בצק אחיד (הבצק רך ומעט דביק).
  • נניילן ונאחסן שעה עד 12 שעות במקרר.
  • מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח.
  • משטחים חלק אחד בתבנית משומנת ומפזרים על כל הבצק גבינה בולגרית ומעליה מפזרים גם גבינה  צהובה.
  • מכסים את הגבינות בעלה השני, וחותכים לריבועים או מלבנים עד למטה , כולל הבצק התחתון.
  • נשים בכוס 2 ביצים וממלאים את הכוס עד הסוף בחלב או שמנת לבישול.
  • מעבירים לקערה וטורפים היטב. לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה, רצוי עם כף.
  • מפזרים מעל שומשום ושמים לאפייה בחום 180 מעלות 35-40 דקות עד שמקבלים צבע זהוב יפה.

לשדרוג המאפה:

  • בבצק עצמו אפשר לשלב בחלק הלישה גם זיתים קצוצים.
  • ניתן גם לפזר על שכבות הגבינה כמה עלי תרד או פטריות, מיכל קוטג' או גבינת טוב-טעם ,או גבינה לבנה 5%, חצילים מטוגנים, רצועות גמבה מטוגנות/אפויות. מה שעולה בדעתכם והולך טוב עם גבינות.
  • אפשרי אחרי האפייה לצנן היטב, ואז לחתוך לריבועים ולשים להקפאה,
  • מפרידים בין שכבות הריבועים בנייר אפייה או ניילון, ומפשירים בשעת הצורך ולחמם בתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מאפה גבינות 

איזה בצק קנוי יכול להתאים – פריך או עלים?
כן אפשר חמאה.
ניתן להמיר את המרגרינה בחמאה?
רצוי שלא, אבל אם אופים בתבנית חד פעמית מרפדים אותה בנייר אפיה.
לבצק מספיק להיות שעה במקרר או 12 שעות?
גם שעה מספיקה לבצק כדי שאפשר יהיה לעבוד אתו.

הבמה כולה שלכם:
מתכון מאפה גבינות
צילום: לי ברעם

״הכנתי היום, עם זיתים שחורים- הבנים טרפו, פשוט מושלם!! תודה ענקית!״
לי ברעם

מתכון מאפה גבינות
צילום: קרן ניזרי עדן

״תודה על המתכון יצא מעולה!״
קרן ניזרי עדן


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Linda Amgar Langenauer

Similar Posts

11 Comments

  1. אז חמותי הסלוניקאית קראה לזה בצק שק"מ (במקור: ראשי תיבות של המרכיבים: שמנת, קמח, מרגרינה. היום חמאה כמובן).
    המילוי כלל חצי קופסת גבינה 9%, ביצה, פטה, קשקוול מרוסק. לערבב יחד ולשטח על הבצק. כל היתר כמעט איתו דבר. בתיאבון.

    1. היי חוה, ● המתכון הוא לפי כוס מידה אוניברסלית או חד פעמית לשתייה חמה. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements