עוגת תותים שמנת נוסטלגית

עוגת תותים עם שמנת מטריפה כמו של פעם! מתכון של עוגת שמנת עם תותים וג'לי, שמכינים בקלות וכל ביס גורם לחיוך של של ילדים!
אין כמו עוגת תותים עשירה כמו של קונדיטוריה, אותה עוגת גבינה עם תותים וג'לי, שגם בתור ילדים כולנו אהבנו לאכול. עוגה קלאסית עם מראה יוקרתי ומפנק שכל ביס ממנה חלום.
אז קבלו מתכון לעוגה מפנקת במיוחד, שכל ביס יעלה בכם חיוך של ילדים. מתכון פשוט ביותר להכנה, ותקבלו עוגה שכל אורח או בן בית ישמח כבר במבט ראשון בה. והטעם – טעם אמיתי של פעם!
ספר המתכונים של מרינה צ'יאנורוב

למה באמת כדאי לכם: שקשוקה שעועית
- עוגת גבינה עם תותים פשוטה להכנה, שכל אחד יכול להכין בקלות!
- עוגת תותים עם טעם של פעם, שכל ביס הוא כמו חלום ילדות!
- עוגה מפנקת ועשירה, עם מראה יוקרתי שירשים את כולם!
- מתכון שאפשר להכין גם בימים עמוסים ולהתפנק מתי שרוצים!
שורה תחתונה: תותים זה פרי של חורף וזה הזמן לנצל את העונה, להכין עוגת תותים ולהתפנק כראוי!

ציוד
המצרכים
- 4/5 ביצים (מופרדות)
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 חבילת ג׳לי (90 גרם)
- 1 חבילת תותים / פירות יער / פירות קוקטייל מקופסת שימורים
קרם:
- 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 1 חבילה איסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 כוס חלב
אופן ההכנה
להכנת הקרם:
- נקציף את החומרים יחד עד שנעשה קצף גמיש.
להכנת העוגה:
- נקציף במהירות גבוהה את החלבון/ לבן עד שיווצר מן שלג.
- נוסיף בהדרגה את הסוכר, בהדרגה גם נוסיף את החלמון צהוב, את השמן נקציף כ4 דקות.
- נוריד מהירות ונוסיף בהדרגה את הקמח.
- נשמן את התבנית ונכניס לתנור בחום של 180 ל 35 דקות, לבדוק עם קיסם שיוצא יבש ואם לא להכניס לעוד 5 דקות.
- נצנן את בסיס העוגה ונחתוך לחצי העוגה את התחתית.
- עם מיץ הקוקטייל נרטיב בעזרת כפית ונמרח ונכסה בחצי השני של הבסיס הטורט.
- מכינים לפי הוראות הקופסה של הגלי.
- נניח על העוגה את הפירות עם קצת מיץ הקוקטיל.
- מצננים טיפה את הג׳לי וכשהיא עדיין חמה לשפוך על הפרות.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת תותים שמנת
אם עושים עם תותים, עם מה עם אפשר להרטיב? שמים תותים חתוכים עם סוכר ואז מחכים קצת מהרוטב שהופרש מרטיבים את הבסיס. לממהרים מים רתוחים כמה טיפות של ויסקי ודבש או סוכר. |
בבסיס העוגה כתבת גלי, האם הכוונה לכלי שמעל העוגה? את הגלי שמים מעל העוגה כמו בתמונה. |
להוסיף את הקמח כשהמיקסר פועל על המהירות הנמוכה ביותר? כן. |
לא הבנתי מה זה 4/5 ביצים מופרדות? שמים 4 או 5 ביצים? יכולה עם5 בצים ויכולה עם 4 ביצים גדולות. |
מה עם אבקת אפייה? אין צורך אני לא שמה. |
הבמה כולה שלכם:

"יצא לי סוףףףףף!"
גילת רובין

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: Marina Chianurov
לא הבנתי כמה ביצים אם זה לארג אז ארבע?
4 ביצים L או 5 M, בהצלחה!
רשמת קרם על איזה קרם מדובר?
היי קרן,
כדי להכין את הקרם יש להקציף את החומרים יחד (2 שמנת מתוקה, איסטנט פודינג וניל וכוס חלב) עד שמתקבל מרקם אחיד.
בהצלחה 🙂