Go Back
עוגת תותים שמנת

עוגת תותים שמנת נוסטלגית

כשרוצים לשמח את המשפחה, מפתיעים אותם עם העוגה הזאת ומתענגים מכל ביס.
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: מרינה צ'יאנורוב

ציוד

תבנית עגולה קוטר 24
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 4/5 ביצים (מופרדות)
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 חבילת ג׳לי (90 גרם)
  • 1 חבילת תותים / פירות יער / פירות קוקטייל מקופסת שימורים

קרם:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 חבילה איסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כוס חלב

אופן ההכנה

להכנת הקרם:

  • נקציף את החומרים יחד עד שנעשה קצף גמיש.

להכנת העוגה:

  • נקציף במהירות גבוהה את החלבון/ לבן עד שיווצר מן שלג.
  • נוסיף בהדרגה את הסוכר, בהדרגה גם נוסיף את החלמון צהוב, את השמן נקציף כ4 דקות.
  • נוריד מהירות ונוסיף בהדרגה את הקמח.
  • נשמן את התבנית ונכניס לתנור בחום של 180  ל 35 דקות, לבדוק עם קיסם שיוצא יבש ואם לא להכניס לעוד 5 דקות.
  • נצנן את בסיס העוגה ונחתוך לחצי העוגה את התחתית.
  • עם מיץ הקוקטייל נרטיב בעזרת כפית ונמרח ונכסה בחצי השני של הבסיס הטורט.
  • מכינים לפי הוראות הקופסה של הגלי.
  • נניח על העוגה את הפירות עם קצת מיץ הקוקטיל.
  • מצננים טיפה את הג׳לי וכשהיא עדיין חמה לשפוך על הפרות.

הערות וטיפים

למי שאין קוקטייל אז חצי כוס מים רותחים עם 2 כפיות דבש וחצי כפית ויסקי או במקום דבש לשים סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.