בקערת המיקסר במהירות גבוהה נקציף את הביצים שלמות עם הסוכר וסוכר הווניל עד שהקצף בהיר וסמיך יותר. נוריד למהירות איטית ונוסיף 3/4 כוס שמן באיטיות ואז קמח ואבקת אפייה עד שהקמח נבלע.
נקלף את התפוחי עץ ונחתוך למרובעים. נעביר לקערה עם כפית מיץ לימון, 2 כפיות גדושות קינמון ו-2 כפות סוכר ונערבב היטב
נעביר חצי מהבלילה לתבנית משומנת מרובעת או עגולה 26 ונפזר מעל חצי מתערובת התפוחים. נשפוך מעל את שאר הבלילה ונכסה את התפוחים בעזרת כף. נפזר את החצי השני של התפוחים על הבלילה (קומות - בלילה ותפוחים, בלילה ותפוחים)
נכניס לתנור במדף השני מלמטה על חום 175 מעלות ל-45 דקות בערך. נבדוק עם היד שהעוגה יציבה ונוציא, נקרר ונפזר אבקת סוכר רק שמתקררת.
אם רוצים קראמבל – לא חובה – נעבד ביד את כל החומרים עד שנוצרים פירורים נעימים. לאחר שהעוגה נאפתה 10 דקות, נוציא לרגע נפזר על העוגה ונמשיך לאפות לפי הזמנים. בכל מקרה, אם היא מוכנה לפני הזמן הרשום נוציא מהתנור שלא תתייבש