Go Back
עוגת תפוחים פירורים

עוגת תפוחים פירורים: קלה עם קראמבל

עוגת תפוחים פירורים פרווה מושלמת וקלה עם קראמבל ממכר בניחוח קינמון משכר. נהדרת לשבת ליד קפה חם
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית מרובעת או עגולה 26
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 4 ביצים שלמות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 4 תפוחי עץ קלופים חתוכים למרובעים (רצוי גרנד סמיט)
  • כפית מיץ לימון
  • 2 כפיות גדושות קינמון
  • 2 כפות סוכר
  • אבקת סוכר
  • לקראמבל:
  • 40 גרם מרגרינה קרה או חמאה
  • ½ כוס קמח
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • 2 כפות אגוזים קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר במהירות גבוהה נקציף את הביצים שלמות עם הסוכר וסוכר הווניל עד שהקצף בהיר וסמיך יותר. נוריד למהירות איטית ונוסיף 3/4 כוס שמן באיטיות ואז קמח ואבקת אפייה עד שהקמח נבלע.
  • נקלף את התפוחי עץ ונחתוך למרובעים. נעביר לקערה עם כפית מיץ לימון, 2 כפיות גדושות קינמון ו-2 כפות סוכר ונערבב היטב
  • נעביר חצי מהבלילה לתבנית משומנת מרובעת או עגולה 26 ונפזר מעל חצי מתערובת התפוחים. נשפוך מעל את שאר הבלילה ונכסה את התפוחים בעזרת כף. נפזר את החצי השני של התפוחים על הבלילה (קומות - בלילה ותפוחים, בלילה ותפוחים)
  • נכניס לתנור במדף השני מלמטה על חום 175 מעלות ל-45 דקות בערך. נבדוק עם היד שהעוגה יציבה ונוציא, נקרר ונפזר אבקת סוכר רק שמתקררת.
  • אם רוצים קראמבל – לא חובה – נעבד ביד את כל החומרים עד שנוצרים פירורים נעימים. לאחר שהעוגה נאפתה 10 דקות, נוציא לרגע נפזר על העוגה ונמשיך לאפות לפי הזמנים. בכל מקרה, אם היא מוכנה לפני הזמן הרשום נוציא מהתנור שלא תתייבש

הערות וטיפים

  • אפשר עם אגסים או אפרסקים או נקטרינות
  • שימו לב שמים את הקראמבל 10 דקות אחרי האפייה וממשיכים לאפות רגיל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.