עוגת תפוחים פירורים: קלה עם קראמבל
מה עוד אפשר לבקש מעוגה? שתהיה טעימה, קלה, יפה ושכווולם יתנפלו עליה עד הפירור האחרון..
אז הנה, יש לנו בדיוק אחת כזאת – עוגת תפוחים פירורים פרווה מושלמת – עוגת שיש הכי טעימה וקלה עם קראמבל ממכר בניחוח קינמון משכר, שתגרום לכם ללכת על ענן ולא להפסיק ליישר…
תפוחים עסיסיים במתיקות מעודנת, קינמון מלא ארומה, פירורי קראמבל פריכים מעל וזה הכל – כל מה שנשאר זה רק לזלול עוגת תפוחים פירורים פרווה מושלמת לשבת, ליד קפה או תה, או סתם לנשנוש מפנק במהלך היום…
למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים פירורים
-
עוגת תפוחים פרווה גם טעימה, גם קלה, גם יפה. מה עוד אפשר לבקש?
- עוגת תפוחים פרווה שתגרום לכם ללכת על ענן ולא להפסיק ליישר…
שורה תחתונה: מושלמת לשבת, ליד קפה או תה, או סתם לנשנוש מפנק במהלך היום…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים: עוגת תפוחים פירורים
עוגת תפוחים פירורים: קלה עם קראמבל
ציוד
המצרכים
- 4 ביצים שלמות
- 3/4 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3/4 כוס שמן
- 2 כוסות קמח
- 3 כפיות אבקת אפיה
- 4 תפוחי עץ קלופים חתוכים למרובעים (רצוי גרנד סמיט)
- כפית מיץ לימון
- 2 כפיות גדושות קינמון
- 2 כפות סוכר
- אבקת סוכר
- לקראמבל:
- 40 גרם מרגרינה קרה או חמאה
- ½ כוס קמח
- 3 כפות סוכר
- ½ כפית קינמון
- 2 כפות אגוזים קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר במהירות גבוהה נקציף את הביצים שלמות עם הסוכר וסוכר הווניל עד שהקצף בהיר וסמיך יותר. נוריד למהירות איטית ונוסיף 3/4 כוס שמן באיטיות ואז קמח ואבקת אפייה עד שהקמח נבלע.
- נקלף את התפוחי עץ ונחתוך למרובעים. נעביר לקערה עם כפית מיץ לימון, 2 כפיות גדושות קינמון ו-2 כפות סוכר ונערבב היטב
- נעביר חצי מהבלילה לתבנית משומנת מרובעת או עגולה 26 ונפזר מעל חצי מתערובת התפוחים. נשפוך מעל את שאר הבלילה ונכסה את התפוחים בעזרת כף. נפזר את החצי השני של התפוחים על הבלילה (קומות - בלילה ותפוחים, בלילה ותפוחים)
- נכניס לתנור במדף השני מלמטה על חום 175 מעלות ל-45 דקות בערך. נבדוק עם היד שהעוגה יציבה ונוציא, נקרר ונפזר אבקת סוכר רק שמתקררת.
- אם רוצים קראמבל – לא חובה – נעבד ביד את כל החומרים עד שנוצרים פירורים נעימים. לאחר שהעוגה נאפתה 10 דקות, נוציא לרגע נפזר על העוגה ונמשיך לאפות לפי הזמנים. בכל מקרה, אם היא מוכנה לפני הזמן הרשום נוציא מהתנור שלא תתייבש
הערות וטיפים
- אפשר עם אגסים או אפרסקים או נקטרינות
- שימו לב שמים את הקראמבל 10 דקות אחרי האפייה וממשיכים לאפות רגיל
הבמה כולה שלכם:
"עוגה מעלפתתתת"
נתי גריבה
"עוגה טעימה מאוד"
"תודה רבה לך על מתכון נהדר… אני הכפלתי את הכמויות של השטרויזל כי מאד אוהבים אצלי שטרויזל והוספתי גפרורי שקדים מלמעלה"
סילביה גוריאל
שאלות נפוצות: עוגת תפוחים פרווה
אפשר עם אגסים או אפרסקים או נקטרינות? כן |
כשמפזרים את הקראמבל מעל כמה זמן צריך לאפות? שמים את הקראמבל 10 דקות אחרי האפייה וממשכים לאפות רגיל |
רק עוד דבר אחד אחרון!
יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קינוחי כוסות פררו רושה
- אסאדו בתנור קל ומרשים
- עוגת מספרים ליום הולדת
- עוגת אלפחורס מרשימה במיוחד
- חלת מפתח לסגולה ובריאות
- מתכון אוזני המן מנצח
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חגיגיים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
שאלה- אחרי שמקציפים את הביצים והסוכר, מורידים מהירות וממשיכים להשתמש בראש של הבלון המקציף גם כשמוסיפים את השמן והקמח?
היי מאיה,
נכון, בהצלחה!
יצאה עוגה מושלמת!
ממש טעימה ולא מתוקה מדי.
רכה ואורירית כמו עוגת ספוג.
הפירורים מוסיפים וכדאי לעשות אותם.
היי אושרת ושרה,
מושלם!! תודה רבה על העדכון ומחכים לראות תמונות בקבוצת הפייסבוק של מתוקים 🙂
יצא יפה.
עוד לא טעמנו.
איך שולחים תמונות?
היי אושרת ושרה,
אתן מוזמנות להעלות תמונות לקבוצה שלנו 🙂
תישמעו…אחת העוגות הטעימות ממליצה להכין תודה על המתכון
היי עופרה,
שמחים שנהנית מהעוגה! מוזמנת להעלות תמונה לקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂