עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית שכיף להכין, כיף להגיש והכי כיף לאכול! אין על עוגות שוקולד ואין על העוגה הזו במיוחד!
עוגות שוקולד הן העוגות הכי מבוקשות שיש, אם זה לסופי שבוע, לאירועים, לחגים וגם לימי הולדת. אומנם לא כל עוגת שוקולד יוצאת טוב הן מבחינת המרקם והן מבחינת הטעם. אז אחרי שמצאתי את המתכון הזה אני מכינה רק אותו בכל מועד שמתבקש.
מתכון לעוגה כושית ממש קל להכנה, ללא הפרדת ביצים ותקבלו עוגת שוקולד פרווה, גבוהה ומרשימה מאוד והכי חשוב – אוורירית שכיף לאכול. בכל פעם שאני מכינה ובכל מקום אני מקבלת אין־ספור מחמאות עליה!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד גבוהה פרווה
- עוגה שמכינים במהירות ובקלות ויש גם סרטון הכנה!
- מתכון לעוגת שוקולד פרווה מושלמת להגשה בכל מועד ואירוע!
- עוגת שוקולד פרווה נהדרת כשרוצים להרשים את האורחים!
- טעימה ברמות ואוורירית מאוד שכל כך כיף לאכול!
שורה תחתונה: יש לכם אירוע רב משתתפים ואין לכם הרבה זמן להכנות? העוגה הזו תסגור לכם פינה!
ציוד
המצרכים
מצרכים
- 4 ביצים
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ¾ כוס קקאו משובח
- ¾ כוס כוס שמן
- ½2 כוסות קמח תופח
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים חמים + עוד אחת לשלב השני
אופן ההכנה
- נערבב היטב עם המטרפה את כל המצרכים עד לאיחוד.
- נוסיף עוד כוס אחת של מים חמים ונערבב היטב שוב. התערובת אמורה להיות נוזלית לא לדאוג. לכן היא יוצאת אוורירית.
- ניצוק את הבלילה לתבנית קוטר רינג 24. ונאפה ב 170 מעלות למשך בערך 3/4 שעה (עדיף להתתחיל אפייה רגילה על חום 150-160 ואחר כך מעלים ל 175 ), לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה לפני שמוצאים אותה מהתנור.
לציפוי:
- להמיס חבילת שוקולד מריר איכותי על בן מארי.
- להוסיף 25 גרם מחמאה או חמאה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד גבוהה
אפשר תמונה של הרינג בבקשה? לתמונה בבקשה ללחוץ פה. |
2 כוסות סוכר? כן אבל אפשר לוותר על חצי כוס. |
איך משתמשים אם לתבנית אין תחתית? שמים מתחת נייר אפיה ונייר כסף ומניחים על תבנית. |
ואיך הבלילה לא יוצאת החוצה? שמה נייר אפיה ומתחת נייר כסף עוטפת היטב את הרינג. מניחה על תבנית אפיה שטוחה ושופכת בתוך הרינג את הבלילה. |
אין צורך בלהפריד חלבונים חלבונים וחלמונים? לא מפרידים ביצים שמה יבשים מוסיפה נוזלים למעט כוס מים רותחים. לאחר ערבוב טוב מוסיפה כוס מים רותחים. |
הבמה כולה שלכם:
עוגת שוקולד גבוהה פרווה
"מתכון מושלם עוגה גבוהה. אפיתי בסיר של הגחנון!"
דניאלה כהן
"עוגה מושלמת הכנתי אותה ליום ההולדת של הבן שלי
גבוהה וטעימה בטירוף מתכון מנצח!"
ענת משה מלכה
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת שוקולד גבוהה מאת: גילה גילנ
עוגה קלה ופשוטה להכנה מהירה וטעימה מאוד
היי אסתר,
שמחים לשמוע שנהנית מהעוגה! אם צילמת אותה, מוזמנת להראות לנו בקבוצה 🙂
תודה על המתכון, האם עדיף להקציף קודם את הביצים (שלמות, לא מופרדות) עם הסוכר ואחר להוסיף את כל המרכיבים, או שפשוט לערבב וזהו
היי אוסנת,
אם בא להקציף תמיד עדיף!
בהצלחה 🙂
במתכון רשום 2.5 כוסות קמח תופח+ שקית אבקת אפיה. פעם ראשונה שאני נתקל בכזה דבר שחשבתי שזאת טעות והתכוונו לקמח רגיל עד שחקרתי בתגובות ומצאתי שאין טעות. לי לא היה תופח ושמתי קמח רגיל+ 2 שקיות אבקת אפיה (שאני לא יודע אם זה בסדר). בקיצור העוגה יצאה דחוסה.
היי ירון,
נכון, אין טעות. התוספת של אבקת האפייה היא בסך הכול בשביל אקסטרה אווריריות.
להערכתנו העוגה יצאה דחוסה בגלל ערבוב יתר או כשלא עובדים בתנועות קיפול שלא פוגעות בבועות של הבלילה.
בהצלחה בפעם הבאה!
במתכון כתוב להשתמש בקמח תופח וכמו כן 8יש להוסיף אבקת אפייה. אין כאן טעות?
היי גילה,
לא, אין טעות. המטרה היא שהעוגה תצא הכי אוורירית שיש.
בהצלחה 🙂
לא חיכיתי לתשובה והחלטתי "להסתכן" ולהכין לפי הכתוב.
העוגה יצאה גבוהה, רכה וטעימה. בקיצור, הצלחה!
היי גילה,
מעולה, שמחים שהעוגה יצאה מוצלחת!
הוספתי למתכון כף סילאן- יצא טוב עוד יותר
היי ליאת,
נהדר! תודה רבה ששיתפת אותנו ושבת שלום 🙂
היי שלום תודה על המתכון נראה טוב ברמות את אלופה
רציתי לדעת כמה אבקת אפייה לשים על 2 וחצי כוסות קמח רגיל אשמח לתשובה
תודה רבה!
היי אביטל,
תודה רבה על הפרגון.
כפית אחת על כל כוס קמח, כלומר, 2 וחצי כפיות סה"כ.
בהצלחה 🙂
אמנם אוורירית אבל לא כ"כ טעימה…ועשירה,,,
היי צופיה,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהיתה לך עם המתכון הזה. אם העוגה יצאה אוורירית, שווה לנסות להכין אותה שוב עם שדרוג קטן שיעשיר אותה:
1. ממיסים 50 גרם חמאה יחד עם חבילת שוקולד מריר וחבילת שוקולד חלב בבן מארי (אפשר להוסיף קצת רום, אם את אוהבת).
2. מוסיפים 125 מ"ל שמנת מתוקה ומערבבים עד שהמרקם אחיד וסמיך.
3. כשהעוגה יוצאת מהתנור, מחוררים אותה ויוצקים מעליה את הציפוי.
בהצלחה 🙂
תודה על המתכון. יש לי שאלה שלא שאלו כאן. באיזו תוכנית אופים את העוגה? האם בתוכנית טורבו או קו עליון תחתון?
שאלה נוספת: כמה זמן בס" כ העוגה צריכה להיות בתנור?
היי עדנה,
נשמח לענות על שאלותייך:
1. תוכנית עם חום עליון ותחתון ב-170 או 180 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלך).
2. כ-40 דקות, לבדוק עם קיסם.
בהצלחה 🙂
לפי התגובות לא כדאי לנסות…… אבל יש לי מתכון שלי הרבה יותר טוב…..
היי יעל,
עברנו על התגובות כעת ורובן כמעט המוחלט הן שבחים ומחמאות על העוגה. מבחינתנו, זה אומר שהמתכון מוצלח מפני שמרבית הקוראים הצליחו להכין אותה וליהנות מאוד.
אנחנו ממליצים לנסות ולא להסתמך על קמצוץ התגובות של מי שלא ממש הסתדרו עם המתכון והיו צריכים קצת הכוונה.
בהצלחה 🙂
העוגה הכי טעימה שהכנתי !!!!!
שמתי כוס ורבע סוכר והיא יצאה מתוקה ממש !!
מומלצת בחום ❤️
היי הודיה,
כיף מאוד לדעת שנהנית מהעוגה 🙂
אני לא יודעת למה ראיתי כאן מלא תגובות טובות של העוגה אבל היא יצאה לי נמוכה.
ועשיתי את כל הדברים אחד אחרי השני טוב.
היי שירה,
מתנצלים שזו היתה החוויה שלך מהמתכון. נשמח להציע לך מתכונים נוספים לעוגת שוקולד גבוהה:
מתכון של נורית כחלון סיני
מתכון של סטלה פסטרנק
מתכון של דינה חיים
מתכון של אופירה פחימה יחיא
בהצלחה 🙂
כהן מרגלית
היי מרגלית, רצית להשאיר לנו תגובה?
נשמח לשמוע ממך!
תמיד יוצאת גבוהה, מרשימה וטעימהההה
היי נעמה!
כיף לדעת שאת נהנית מהמתכון 🙂
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הוואטסאפ שלנו!
העוגה יצאה מעולה
היי אמיר!
מצוין, ממש משמח לדעת 🙂
בוא אלינו לקבוצה בפייסבוק, תוכל לקבל עוד מתכונים כאלה כל יום: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
שלום
הכנתי את העוגה באמת קלה!
באמת לא צריך מקסר רק מטרפה ידנית?
יצא לי די נמוך
התאכזבתי
מה יכול להיות הבעיה??
אפשר ידנית בהחלט, ואם מקפידים לטרוף כמו שצריך זה יצא גבוהה, אבל עם מיקסר כמובן יותר קל ויצא יותר גבוה. בהצלחה!
יצא חמש כוכבים יואוו מתכון מהמם!!!
תודה רבה!!
הכנתי את העוגה לשבת . פשוט אין מילים . אוורירית גבוהה, טעימה ומצויינת . ממליצה בחום
איזה כיף לשמוע רותי תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
היי רציתי לדעת אם אני רותה לעשות את העוגה בתבנית עגולה קוטר 26 ושתצא גבוה איך להכפיל את הכמויות?
כפול וחצי מהמצרכים אמור להספיק
עוגת היום הולדת הקבועה שלי! טעימה בטירוף
עוגה מדהימה!!עוברת במשפחה מיום הולדת ליום הולדת..
הפחתתי את הסוכר לכוס וחצי ובאמת מדהיםם!
תודה רבה
איזה כיף לשמוע שיראל תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
היי אשמח לדעת כמויות לקוטר 28???
לתבנית 28 מכפילים 🙂