| | | |

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה, שקל להכין. אוורירית וטעימה שחובה לטעום!
בהשראת: גילה גילה
ציון 4.44 על ידי 248 דירוגים
מתכון לעוגה כושית

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית שכיף להכין, כיף להגיש והכי כיף לאכול! אין על עוגות שוקולד ואין על העוגה הזו במיוחד!

עוגות שוקולד הן העוגות הכי מבוקשות שיש, אם זה לסופי שבוע, לאירועים, לחגים וגם לימי הולדת. אומנם לא כל עוגת שוקולד יוצאת טוב הן מבחינת המרקם והן מבחינת הטעם. אז אחרי שמצאתי את המתכון הזה אני מכינה רק אותו בכל מועד שמתבקש.

מתכון לעוגה כושית ממש קל להכנה, ללא הפרדת ביצים ותקבלו עוגת שוקולד פרווה, גבוהה ומרשימה מאוד והכי חשוב – אוורירית שכיף לאכול. בכל פעם שאני מכינה ובכל מקום אני מקבלת אין־ספור מחמאות עליה!

ספר המתכונים של גילה גילה

עוגת שוקולד פרווה
צילום: גילה גילה

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד גבוהה פרווה

  • עוגה שמכינים במהירות ובקלות ויש גם סרטון הכנה!
  • מתכון לעוגת שוקולד פרווה מושלמת להגשה בכל מועד ואירוע!
  • עוגת שוקולד פרווה נהדרת כשרוצים להרשים את האורחים!
  • טעימה ברמות ואוורירית מאוד שכל כך כיף לאכול!

שורה תחתונה: יש לכם אירוע רב משתתפים ואין לכם הרבה זמן להכנות? העוגה הזו תסגור לכם פינה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לעוגה כושית

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה, שקל להכין. אוורירית וטעימה שחובה לטעום!
ציון 4.44 על ידי 248 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 45 minutes
סוג: עוגות שוקולד
מטבח: ישראלי
באדיבות: גילה גילה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלי
תבנית: רינג 24
בן מארי

המצרכים

מצרכים 

  • 4 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¾ כוס קקאו משובח
  • ¾ כוס כוס שמן
  • ½2 כוסות קמח תופח
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים חמים + עוד אחת לשלב השני

אופן ההכנה

  • נערבב היטב עם המטרפה את כל המצרכים עד לאיחוד.
  • נוסיף עוד כוס אחת של מים חמים ונערבב היטב שוב. התערובת אמורה להיות נוזלית לא לדאוג. לכן היא יוצאת אוורירית.
  •  ניצוק את הבלילה לתבנית קוטר רינג 24. ונאפה ב 170 מעלות למשך בערך 3/4 שעה (עדיף להתתחיל אפייה רגילה על חום 150-160 ואחר כך מעלים ל 175 ), לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה לפני שמוצאים אותה מהתנור.

לציפוי: 

  • להמיס חבילת שוקולד מריר איכותי על בן מארי.
  • להוסיף 25 גרם מחמאה או חמאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד גבוהה

אפשר תמונה של הרינג בבקשה?
לתמונה בבקשה ללחוץ פה.
2 כוסות סוכר?
כן אבל אפשר לוותר על חצי כוס.
איך משתמשים אם לתבנית אין תחתית?
שמים מתחת נייר אפיה ונייר כסף ומניחים על תבנית.
ואיך הבלילה לא יוצאת החוצה?
שמה נייר אפיה ומתחת נייר כסף עוטפת היטב את הרינג. מניחה על תבנית אפיה שטוחה ושופכת בתוך הרינג את הבלילה.
אין צורך בלהפריד חלבונים חלבונים וחלמונים? 
לא מפרידים ביצים שמה יבשים מוסיפה נוזלים למעט כוס מים רותחים. לאחר ערבוב טוב מוסיפה כוס מים רותחים.

 


הבמה כולה שלכם:

עוגת שוקולד גבוהה פרווה

 
מתכון לעוגה כושית
צילום: דניאלה כהן

"מתכון מושלם עוגה גבוהה. אפיתי בסיר של הגחנון!"
דניאלה כהן

עוגת שוקולד פרווה
צילום: ענת משה מלכה

"עוגה מושלמת הכנתי אותה ליום ההולדת של הבן שלי
גבוהה וטעימה בטירוף מתכון מנצח!"
ענת משה מלכה

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: עוגת שוקולד גבוהה מאת: גילה גילנ

Similar Posts

135 Comments

  1. 5 stars
    תודה על המתכון, האם עדיף להקציף קודם את הביצים (שלמות, לא מופרדות) עם הסוכר ואחר להוסיף את כל המרכיבים, או שפשוט לערבב וזהו

  2. 2 stars
    במתכון רשום 2.5 כוסות קמח תופח+ שקית אבקת אפיה. פעם ראשונה שאני נתקל בכזה דבר שחשבתי שזאת טעות והתכוונו לקמח רגיל עד שחקרתי בתגובות ומצאתי שאין טעות. לי לא היה תופח ושמתי קמח רגיל+ 2 שקיות אבקת אפיה (שאני לא יודע אם זה בסדר). בקיצור העוגה יצאה דחוסה.

    1. היי ירון,
      נכון, אין טעות. התוספת של אבקת האפייה היא בסך הכול בשביל אקסטרה אווריריות.
      להערכתנו העוגה יצאה דחוסה בגלל ערבוב יתר או כשלא עובדים בתנועות קיפול שלא פוגעות בבועות של הבלילה.
      בהצלחה בפעם הבאה!

      1. לא חיכיתי לתשובה והחלטתי "להסתכן" ולהכין לפי הכתוב.
        העוגה יצאה גבוהה, רכה וטעימה. בקיצור, הצלחה!

  3. היי שלום תודה על המתכון נראה טוב ברמות את אלופה
    רציתי לדעת כמה אבקת אפייה לשים על 2 וחצי כוסות קמח רגיל אשמח לתשובה
    תודה רבה!

    1. היי אביטל,
      תודה רבה על הפרגון.
      כפית אחת על כל כוס קמח, כלומר, 2 וחצי כפיות סה"כ.
      בהצלחה 🙂

    1. היי צופיה,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהיתה לך עם המתכון הזה. אם העוגה יצאה אוורירית, שווה לנסות להכין אותה שוב עם שדרוג קטן שיעשיר אותה:
      1. ממיסים 50 גרם חמאה יחד עם חבילת שוקולד מריר וחבילת שוקולד חלב בבן מארי (אפשר להוסיף קצת רום, אם את אוהבת).
      2. מוסיפים 125 מ"ל שמנת מתוקה ומערבבים עד שהמרקם אחיד וסמיך.
      3. כשהעוגה יוצאת מהתנור, מחוררים אותה ויוצקים מעליה את הציפוי.
      בהצלחה 🙂

  4. תודה על המתכון. יש לי שאלה שלא שאלו כאן. באיזו תוכנית אופים את העוגה? האם בתוכנית טורבו או קו עליון תחתון?
    שאלה נוספת: כמה זמן בס" כ העוגה צריכה להיות בתנור?

    1. היי עדנה,
      נשמח לענות על שאלותייך:
      1. תוכנית עם חום עליון ותחתון ב-170 או 180 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלך).
      2. כ-40 דקות, לבדוק עם קיסם.
      בהצלחה 🙂

    1. היי יעל,
      עברנו על התגובות כעת ורובן כמעט המוחלט הן שבחים ומחמאות על העוגה. מבחינתנו, זה אומר שהמתכון מוצלח מפני שמרבית הקוראים הצליחו להכין אותה וליהנות מאוד.
      אנחנו ממליצים לנסות ולא להסתמך על קמצוץ התגובות של מי שלא ממש הסתדרו עם המתכון והיו צריכים קצת הכוונה.
      בהצלחה 🙂

  5. 2 stars
    אני לא יודעת למה ראיתי כאן מלא תגובות טובות של העוגה אבל היא יצאה לי נמוכה.
    ועשיתי את כל הדברים אחד אחרי השני טוב.

  6. שלום
    הכנתי את העוגה באמת קלה!
    באמת לא צריך מקסר רק מטרפה ידנית?
    יצא לי די נמוך
    התאכזבתי
    מה יכול להיות הבעיה??

    1. אפשר ידנית בהחלט, ואם מקפידים לטרוף כמו שצריך זה יצא גבוהה, אבל עם מיקסר כמובן יותר קל ויצא יותר גבוה. בהצלחה!

  7. היי רציתי לדעת אם אני רותה לעשות את העוגה בתבנית עגולה קוטר 26 ושתצא גבוה איך להכפיל את הכמויות?

  8. 5 stars
    עוגה מדהימה!!עוברת במשפחה מיום הולדת ליום הולדת..
    הפחתתי את הסוכר לכוס וחצי ובאמת מדהיםם!
    תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements