| |

עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק! קל להכנה וטעים יותר מהעוף בטמפורה במסעדות!
בהשראת: דניאלה קבודי
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי טעים כל כך שלרגע תתבלבלו ותחשבו שאולי הזמנתם משלוח הביתה!

אם תשאלו את הילדים שלי מה הם רוצים לאכול לצהריים הם תמיד יענו שניצל או עוף. מאחר שאני משתגעת מחוסר הגיוון בבחירה שלהם, יש לי כמה מתכונים בגרסה זו או אחרת שיהיו קצת שונים ויתבלו להם את היום בכיף ובחיוך!

המתכון הזה הוא אחד הקלים והטעימים שיש. כשאנחנו מזמינים ממסעדה אסייתית זו בדיוק המנה שהם מבקשים. אז מעבר לעובדה שאוכל שהוכן בבית טרי בלי סימני שאלה, לראות את הילדים מתענגים על כל ביס זה שווה הכול!

עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק
צילום: דניאלה קבודי

למה באמת כדאי לכם: עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

  • כל כך טעים שלא תאמינו שאתם הכנתם ולא קניתם במסעדה!
  • מתכון כל כך פשוט שאפשר להכין בכל רגע נתון בלי התעסקות יתרה!
  • לדעת שהילדים אוכלים אוכל בריא, טרי וטעים כאחד!
  • אפשר לוותר על רוטב הצ'ילי ולהגיש לילדים עם קטשופ!

שורה תחתונה: כל כך קל וטעים שעד שתתקשרו, תזמינו ותמתינו למשלוח אתם יכולים להיות אחרי הארוחה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? עוף בטמפורה

עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק! קל להכנה וטעים יותר מהעוף בטמפורה במסעדות!
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: דניאלה קבודי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • ½ קילו חזה עוף

להכנת הבלילה:

  • ¾ כוס קמח תופח
  • ½ כוס קורנפלור
  • ½ כוס מים קרים
  • 1 כפית מלח

להכנת הרוטב:

  • 2 גמבות אדומות
  • 2 בצל סגול
  • ½ כוס צילי מתוק
  • 4 כפות דבש
  • 1 לימון
  • שמן שומשום (לא חובה, אבל זה כן מוסיף המון)

אופן ההכנה

  • נחתוך לקוביות חזה עוף

להכנת הבלילה:

  • נערבב את חומרי הבלילה עד שנגיע למרקם כמו זה של טחינה.
  • נכניס את כל החזה עוף שחתכתם לבלילה ולערבב.
  • נחמם שמן בסיר עמוק, וכשהוא מתחיל לרתוח נזרוק את חתיכות חזה העוף לתוכו.
  • לשים עין וכשחתיכה מזהיבה נעביר לצלחת גדולה.

להכנת הרוטב:

  • נחתוך לקוביות את הגמבות והבצל ונקפיץ עם מעט שמן.
  • נוסיף חצי כוס צילי מתוק, דבש ונסחוט לימון לרוטב.
  • לקראת הסוף נוסיף שמן שומשום (לא חובה, אבל זה כן מוסיף המון).
  • ניתן עוד 20 דקות בישול על אש בינונית לרוטב שלנו - נתקן במידת הצורך לפי הטעם.
  • כשהרוטב מוכן, נוסיף את העוף בטמפורה לרוטב ונערבב היטב.
  • אפשר להוסיף בצל ירוק ושומשום לקישוט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוף בטמפורה 

אפשר להשתמש רק בקורנפלור בכמות כפולה ולהוסיף אבקת אפייה במקום קמח?
אני לא יודעת את האמת לא ניסיתי. עדיף קמח אפילו רגיל אם אין לך תופח.
למה יוצא לי חי בפנים?
אין סיבה שזה יהיה חי מבפנים כל עוד זה השחים מבחוץ. תיזהרי מאש גבוהה מדי.
עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק
צילום: דניאלה קבודי

רק עוד דבר אחד אחרון!

הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?

מקור: Daniella Kabudy

Similar Posts

3 Comments

4.25 from 8 votes (8 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements