| |

מיקס מפרום טריפוליטאי מושלם

רכות ועסיסיות מופלאה עם רוטב משגע
בהשראת: שרה בן ניסן
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
מפרום

אין טעים יותר לארוחת שבת מושלמת ממלכת המטבח הטריפוליטאי המהממת שתמיד מרשימה את כולם!

קבלו מתכון למיקס מפרום טריפוליטאי מושלם, המקבלת רכות ועסיסיות מפתיעה, ומבושל ברוטב סמיך ומשגע עם מלא ירק וטעם.

מגישים לצד אורז או קוסקוס מפנק, ונהנים מארוחה מלאה ומטריפה שתמיד מתחסלת במהירות, והתוצאה זה ללקק ת'אצבעות!

מתכון באדיבות: שרה בן ניסן

ספר המתכונים של שרה בן ניסן

 

מפרום

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מפרום

מיקס מפרום טריפוליטאי מושלם

רכות ועסיסיות מופלאה עם רוטב משגע
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה בן ניסן

המצרכים

  • כרובית
  • חציל
  • תפוחי אדמה
  • 1 קילו בשר צלעות טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 חבילה פטרוזיליה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור
  • ½ כף מלח
  • ½ כף קינמון (לא חובה)
  • ½ קילו קמח ועוד קצת
  • 1 כפית מלח

לבלילה:

  • 3 ביצים
  • ¾ כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית רסק עגבניות

לרוטב:

  • 1 ביצל
  • טיפה שמן
  • תפוחי אדמה חתוך לקוביות
  • 2 זוקיני חתוכים / שורש סלרי וכמה עלים של סלרי
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • 3-4 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הבשר טחון, ומוסיפים את הבצל גדול קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם, 2 ביצים, פלפל שחור ומלח. אפשר גם להוסיף קינמון מי שאוהב.
  • מערבבים היטב עד לאיחוד.
  • עוברים לציפוי - במגש שמים קצת קמח ומפזרים, ובמגש קטן יותר שמים חצי קילו קמח וכפית מלח ומערבבים.
  • חותכים את הכרובית באמצע, לא עד הסוף. לוקחים מהבשר (המילוי) וממלאים ואז מניחים על מגש שפיזרנו עליו קמח.
  • את החצילים מקצרים וחותכים לחצי, ואז חותכים מהאמצע לא עד הסוף פרוסה ראשונה, ואת הפרוסה השנייה עד הסוף. ממלאים ואז מניחים על המגש.
  • חותכים את התפוחי אדמה פרוסה ראשונה לא עד הסוף, את הפרוסה השנייה עד הסוף. ממלאים ואז מניחים על המגש.
  • טובלים את המפרום במגש השני של הקמח מכל הצדדים, ואז מסדרים בתבנית.
  • מכינים את הבלילה - בקערה שמים את הביצים, מים, כפית מלח, וכפית רסק עגבניות, ומערבבים היטב.
  • במחבת שמים שמן עמוק, ואז לוקחים את המפרום וטובלים בבלילה ושמים לטיגון. הופכים לאחר הזהבה ומטגנים מכל הצדדים.
  • מכינים את הרוטב - לסיר על האש מכניסים את כל המרכיבים ומערבבים, ואז מתבלים בפפריקה מתוקה, ומלח.
  • מנמיכים את הגז ומסדרים את המפרום בפנים בקומה אחת, ואז מוסיפים טיפה מים עד לגובה המפרום (שלא יכסה אותם).
  • במהלך הבישול כל הזמן מכסים את המפרום עם הרוטב. מבשלים למשך כשעה על אש קטנה.
  • אם נשאר עוד מפרום, מכניסים לתבנית ועוטפים בניילון ושמים להקפאה.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


מה חושבים על: מיקס מפרום מושלם
מפרום
אילנה קלב: "נראה סוף!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מיקס מפרום מושלם – שרה בן ניסן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?