Go Back
עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק! קל להכנה וטעים יותר מהעוף בטמפורה במסעדות!
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: דניאלה קבודי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • ½ קילו חזה עוף

להכנת הבלילה:

  • ¾ כוס קמח תופח
  • ½ כוס קורנפלור
  • ½ כוס מים קרים
  • 1 כפית מלח

להכנת הרוטב:

  • 2 גמבות אדומות
  • 2 בצל סגול
  • ½ כוס צילי מתוק
  • 4 כפות דבש
  • 1 לימון
  • שמן שומשום (לא חובה, אבל זה כן מוסיף המון)

אופן ההכנה

  • נחתוך לקוביות חזה עוף

להכנת הבלילה:

  • נערבב את חומרי הבלילה עד שנגיע למרקם כמו זה של טחינה.
  • נכניס את כל החזה עוף שחתכתם לבלילה ולערבב.
  • נחמם שמן בסיר עמוק, וכשהוא מתחיל לרתוח נזרוק את חתיכות חזה העוף לתוכו.
  • לשים עין וכשחתיכה מזהיבה נעביר לצלחת גדולה.

להכנת הרוטב:

  • נחתוך לקוביות את הגמבות והבצל ונקפיץ עם מעט שמן.
  • נוסיף חצי כוס צילי מתוק, דבש ונסחוט לימון לרוטב.
  • לקראת הסוף נוסיף שמן שומשום (לא חובה, אבל זה כן מוסיף המון).
  • ניתן עוד 20 דקות בישול על אש בינונית לרוטב שלנו - נתקן במידת הצורך לפי הטעם.
  • כשהרוטב מוכן, נוסיף את העוף בטמפורה לרוטב ונערבב היטב.
  • אפשר להוסיף בצל ירוק ושומשום לקישוט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.