| | | |

חצילים בתחמיץ מרוקאי מעלף (אין שולחן שבת בלעדיו!)

מתכון אליפות של סלט חצילים בתחמיץ בסגנון מרוקאי מעלף
בהשראת: רוזה וולפסון
ציון 4.10 על ידי 32 דירוגים
חצילים בתחמיץ

חושבים שיכולים להעביר שבת בלי לפחות סלט אחד עם חצילים? לא נראה לנו…

אז בדיוק לשם כך הבאנו לכם מתכון לסלט חצילים בתחמיץ בטעם אליפות ובסגנון מרוקאי מעלף, שיפנק בטעמים פיקנטיים נהדרים של חצילים חצילים, עגבניות ופלפלים אפויים בשלמות ואחר כך בישול קצר עם תיבול משובח של שום וחומץ ו…זהו.

מרגע שמוכן סלט חצילים בתחמיץ יחכה לכם טרי טרי וטעים וטעים במקרר, יהיה מעולה גם יום למחרת, ותמיד ישמח להימרח על פרוסת חלה טרייה ופריכה או ללוות כל מנה עיקרית בעושר טעמים סמיך ומופלא

ספר המתכונים של דורית אלישע

חצילים בתחמיץ
צילום: רוזה וולפסון

למה באמת כדאי לכם: חצילים בתחמיץ

 

  • הכנה קלה, ויש לכם חצילים בתחמיץ שלא תרצו להפסיק לזלול
  • סלט חצילים בתחמיץ יהיה מעולה גם יום למחרת עם עושר טעמים סמיך ומופלא
  • מושלם על פרוסת חלה טרייה ופריכה או לתוספת של כל מנה עיקרית

שורה תחתונה: אין שבת בלי סלט חציל מרוקאי בתחמיץ!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? 

חצילים בתחמיץ

חצילים בתחמיץ מרוקאי מעלף (אין שולחן שבת בלעדיו!)

מתכון אליפות של סלט חצילים בתחמיץ בסגנון מרוקאי מעלף
ציון 4.10 על ידי 32 דירוגים
לדרג
באדיבות: רוזה וולפסון

המצרכים

  • 2 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס״מ
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 פלפלים צהובים
  • 1 פלפל חריף
  • 3 עגבניות חתוכות לעיגולים בעובי 1ס״מ
  • 6 שיני שום פרוסות דק
  • ¼ כוס חומץ
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  • מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מרססים שמן על הנייר ושמים את פרוסות החצילים, העגבניות והפלפלים.
  • מרססים הכל בשמן.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עשרים דקות או עד שהחצילים מתרככים ומשחימים מעט.
  • מוציאים מהתנור, מכניסים את הפלפלים לשקית וקושרים אותה, כשיתקררו הפלפלים יהיה קל לקלפם.
  • מקלפים מהעגבניות את הקליפה וחותכים לרצועות.
  • חותכים גם את החצילים ואת הפלפלים שהתקררו וקולפו לרצועות.
  • לוקחים מחבת ושמים בה את כל הירקות החתוכים, רבע כוס שמן, שום, רבע כוס חומץ ומלח.
  • שמים את המחבת על האש, מבשלים כ 15 דקות על אש קטנה ומורידים מהאש.
  • שמים בקופסה ולמקרר.
  • הסלט הכי טעים יום למחרת, אחרי ששהה במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חצילים בתחמיץ
צילום: רוזה וולפסון

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

26 Comments

  1. לפי התגובות היו המון שגיאות במתכון. כדאי לבדוק לפני שמפרסמים.

    ועדיין… אף אחד לא שאל… ומה עם העגגגגגבניות ?
    לאן הן שייכות. איזה תהליך הן עוברות.
    ולמה לאלרשום בסוף בסוף מתכון מסודר ומה שייך לרוטב…

  2. המוצר המוגמר לבטח טעים מאד, ואולם: הוראות ההכנה מעורפלות (בלשון המעטה), וחוזרות על עצמן (החל משורה מס' 8)
    .רכיבי התחמיץ (רוטב?): שמן קנולה + חומץ בלבד? "כל מרכיבי הרוטב" מהם?
    מתי מוסיפים את העגבניות הפרוסות\פרוסות שום? מתי מתבלים ב "שום כתוש, מלח, פלפל, לימון סחוט, כף חומץ, פטרוזיליה קצוצה".
    ולסיום: "תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה." –  היכן ההוראות המתוקנות?

    1. היי הלל,
      האם ההוראות אינן מופיעות אצלך עדיין? לפעמים יש בעיה עם מטמונים באתר ולכן לא רואים שינויים באופן מיידי.
      אם לא, נשמח לעדכון 🙂

  3. הסלט חצילים מרוקאי עם פלפלים
    האופן הכנה לא הושלם, אפשר לקבל את כל אופן ההכנה של המתכון.
    תודה

  4. היי בוקר טוב.
    לא כתבת מה עושים עם החצילים, כנראה שחכת.
    אשמח לדעת מה עושים איתם?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?