חצילים בתחמיץ מרוקאי מעלף (אין שולחן שבת בלעדיו!)
חושבים שיכולים להעביר שבת בלי לפחות סלט אחד עם חצילים? לא נראה לנו…
אז בדיוק לשם כך הבאנו לכם מתכון לסלט חצילים בתחמיץ בטעם אליפות ובסגנון מרוקאי מעלף, שיפנק בטעמים פיקנטיים נהדרים של חצילים חצילים, עגבניות ופלפלים אפויים בשלמות ואחר כך בישול קצר עם תיבול משובח של שום וחומץ ו…זהו.
מרגע שמוכן סלט חצילים בתחמיץ יחכה לכם טרי טרי וטעים וטעים במקרר, יהיה מעולה גם יום למחרת, ותמיד ישמח להימרח על פרוסת חלה טרייה ופריכה או ללוות כל מנה עיקרית בעושר טעמים סמיך ומופלא
למה באמת כדאי לכם: חצילים בתחמיץ
- הכנה קלה, ויש לכם חצילים בתחמיץ שלא תרצו להפסיק לזלול
- סלט חצילים בתחמיץ יהיה מעולה גם יום למחרת עם עושר טעמים סמיך ומופלא
- מושלם על פרוסת חלה טרייה ופריכה או לתוספת של כל מנה עיקרית
שורה תחתונה: אין שבת בלי סלט חציל מרוקאי בתחמיץ!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
חצילים בתחמיץ מרוקאי מעלף (אין שולחן שבת בלעדיו!)
המצרכים
- 2 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס״מ
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- 1 פלפל חריף
- 3 עגבניות חתוכות לעיגולים בעובי 1ס״מ
- 6 שיני שום פרוסות דק
- ¼ כוס חומץ
- ¼ כוס שמן קנולה
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מרססים שמן על הנייר ושמים את פרוסות החצילים, העגבניות והפלפלים.
- מרססים הכל בשמן.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עשרים דקות או עד שהחצילים מתרככים ומשחימים מעט.
- מוציאים מהתנור, מכניסים את הפלפלים לשקית וקושרים אותה, כשיתקררו הפלפלים יהיה קל לקלפם.
- מקלפים מהעגבניות את הקליפה וחותכים לרצועות.
- חותכים גם את החצילים ואת הפלפלים שהתקררו וקולפו לרצועות.
- לוקחים מחבת ושמים בה את כל הירקות החתוכים, רבע כוס שמן, שום, רבע כוס חומץ ומלח.
- שמים את המחבת על האש, מבשלים כ 15 דקות על אש קטנה ומורידים מהאש.
- שמים בקופסה ולמקרר.
- הסלט הכי טעים יום למחרת, אחרי ששהה במקרר.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגיות מרוקאיות הכי טעימות
- סלט מטבוחה מטריף וקל
- דג מרוקאי חריף מהיר וטעים
- 30+ עוגיות מרוקאיות ועוד למימונה
- מתכון לקציצות בשר של סבתא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים מרוקאים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
לפי התגובות היו המון שגיאות במתכון. כדאי לבדוק לפני שמפרסמים.
ועדיין… אף אחד לא שאל… ומה עם העגגגגגבניות ?
לאן הן שייכות. איזה תהליך הן עוברות.
ולמה לאלרשום בסוף בסוף מתכון מסודר ומה שייך לרוטב…
היי,
תודה רבה ששמת לב, תיקנו את המתכון וכעת הוא ברור יותר.
בהצלחה!
המוצר המוגמר לבטח טעים מאד, ואולם: הוראות ההכנה מעורפלות (בלשון המעטה), וחוזרות על עצמן (החל משורה מס' 8)
.רכיבי התחמיץ (רוטב?): שמן קנולה + חומץ בלבד? "כל מרכיבי הרוטב" מהם?
מתי מוסיפים את העגבניות הפרוסות\פרוסות שום? מתי מתבלים ב "שום כתוש, מלח, פלפל, לימון סחוט, כף חומץ, פטרוזיליה קצוצה".
ולסיום: "תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה." – היכן ההוראות המתוקנות?
היי הלל,
האם ההוראות אינן מופיעות אצלך עדיין? לפעמים יש בעיה עם מטמונים באתר ולכן לא רואים שינויים באופן מיידי.
אם לא, נשמח לעדכון 🙂
ומה עושים עם החצילים שהם לב המתכון?
היי אפרת,
תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה.
בהצלחה 🙂
מה עם החצילים??היכן הם בסלט???
היי,
תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה.
בהצלחה 🙂
ומה עם החצילים ? זה סלט פלפלים עם חציל חיי ?
היי ענת,
תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה.
בהצלחה 🙂
הסלט חצילים מרוקאי עם פלפלים
האופן הכנה לא הושלם, אפשר לקבל את כל אופן ההכנה של המתכון.
תודה
היי,
תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה.
בהצלחה 🙂
היי בוקר טוב.
לא כתבת מה עושים עם החצילים, כנראה שחכת.
אשמח לדעת מה עושים איתם?
תודה
היי,
תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה.
בהצלחה 🙂
איפה אופן ההכנה המתכון הסתיים באמצע
היי סימה,
תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה.
בהצלחה 🙂
תודה רבה על המתכון.
היכן אופן ההכנה?
תודה ושבת שלום
היי דקלה,
תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה.
בהצלחה 🙂
אין הוראות הכנה למתכון
היי נעמה,
תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה.
בהצלחה 🙂
איפה המתכון? יש רק המרכיבים. אופן ההכנה לא מופיע. כמובן מתכוון לחצילים בתחמיץ עם פלפלים ללא טיגון.
היי אפרים,
תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה.
בהצלחה 🙂
אין הסבר איך מכינים את סלט החצילים ללא טיגון. אשמח לאופן ההכנה, תודה רבה
היי ציפי,
תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה.
בהצלחה 🙂
המודעות מסתירות את שלבי ההכנה
היי שושי,
תיקנו את המתכון וכעת מופיעות בו הוראות ההכנה.
בהצלחה 🙂