מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מרססים שמן על הנייר ושמים את פרוסות החצילים, העגבניות והפלפלים.
מרססים הכל בשמן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עשרים דקות או עד שהחצילים מתרככים ומשחימים מעט.
מוציאים מהתנור, מכניסים את הפלפלים לשקית וקושרים אותה, כשיתקררו הפלפלים יהיה קל לקלפם.
מקלפים מהעגבניות את הקליפה וחותכים לרצועות.
חותכים גם את החצילים ואת הפלפלים שהתקררו וקולפו לרצועות.
לוקחים מחבת ושמים בה את כל הירקות החתוכים, רבע כוס שמן, שום, רבע כוס חומץ ומלח.
שמים את המחבת על האש, מבשלים כ 15 דקות על אש קטנה ומורידים מהאש.
שמים בקופסה ולמקרר.
הסלט הכי טעים יום למחרת, אחרי ששהה במקרר.