| | | | | |

חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר

חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר וגלוטן מושלם לארוחת בוקר זריזה, ביניים קלה, או הפוגה מיום עבודה מתיש. 10 דקות הכנה בלבד וקיבלתם מעדן בריא, מתוק ומלא אנרגיה
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.78 על ידי 9 דירוגים
חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר

הנה חטיף מושלם שמספק לגמרי את התשוקה למתוק באמצע יום מעייף או ליד הקפה. הוא אומנם נטול סוכר ונטול גלוטן, אבל גם לגמרי נטול רגשי אשמה ושאפשר לזלול ממנו עוד ועוד. לעומת זאת, הוא מלא בחומרי גלם איכותיים, מפוצץ באנרגיה חיונית ועשיר בטעם מטורף!

חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר הוא בדיוק מה שצריך לארוחת בוקר זריזה או לארוחת ביניים קלה, נהדר להפוגה קצרה באמצע יום עבודה ארוך וטעים גם לילדים להפסקת עשר מתוקה ומזינה!

מרוב שהוא כל כך טעים, בכלל לא תשימו לב שחטיף האנרגיה הנהדר הזה עשיר מאוד בסיבים תזונתיים. אז… קחו 10 דקות עבודה (ועוד 20 דקות אפייה), ותתחילו לפנטז על חטיף חלומי שיעשה לכם יום מתוק ובריא

 

ספר המתכונים של עידית מרום

חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר
צילום: עידית מרום
 

למה באמת כדאי לכם: חטיף גרנולה 

  • נטול סוכר, נטול גלוטן ו…נטול רגשי אשמה

  • חטיף גרנולה ביתי עשיר בחומרי גלם איכותיים שימלאו אתכם באנרגיה חיונית ובטעם מטריף!

שורה תחתונה: חטיף גרנולה ביתי שמוכיח שבריא יכול להיות גם טעים ומפנק במיוחד!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? חטיף גרנולה 

חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר

חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר

חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר וגלוטן מושלם לארוחת בוקר זריזה, ביניים קלה, או הפוגה מיום עבודה מתיש. 10 דקות הכנה בלבד וקיבלתם מעדן בריא, מתוק ומלא אנרגיה
ציון 4.78 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 1 בננה גדולה
  • ½2 כוסות שבולת שועל שלמה
  • ½ כוס אגוזי מלך או פקאן
  • כוס צימוקים בהירים אורגניים
  • 4-5 תמרים מג׳הול (גדולים מגולענים)
  • כוס פתיתי קוקוס
  • כוס שמן קוקוס
  • כוס טחינה גולמית/חמאת בוטנים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כפות פצפוצי שוקולד

אופן ההכנה

  • לטחון את הרכיבים במעבד מזון חזק, בפולסים קצרים, עד לקבלת עיסה פירורית גסה ודביקה. במהלך הטחינה, במידה ויש צורך, ניתן להוסיף כמה כפות של חלב צמחי/מים.
  • לדחוס עם ידיים רטובות את העיסה, לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • לאחר הטחינה אפשר להוסיף לתערובת 3 כפות שבבי קקאו בשביל הקראנצ׳יות.
  • לאחר הדחיסה בתבנית לפזר למעלה 3 כפות פצפוצי שוקולד. לאפות על חום של 170 כ-20 דקות. להוציא מהתנור ולחרוץ בזהירות ריבועים, בעזרת סכין חדה
  • להכניס לתנור לעוד 5 דקות על חום של 160, לחכות לקירור מלא לפני החיתוך הסופי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות:  חטיף גרנולה

מה זה שבבי קקאו ואיפה ניתן להשיג? פולי קקאו נאים גרוסים. ניתן להשיג בבתי טבע, ניצת הדובדבן/עדן טבע מרקט ועוד

האם במקום צימוקים אפשר לשים ג'וג'י ברי? כן, אפשר, אבל תוסיפי עוד תמרים אחרת החטיף יהיה מר ולא מתקתק

האם אפשר לעשות את העיסה ביד ללא במעבד מזון? לא, יש צורך שהעיסה תהיה טחונה מגובשת ודביקה בשביל המרקם של החטיף

אפשר לוותר על הבננה? אפשר להחליף בחצי כוס רסק תפוחים לא ממותק

חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר
צילום: עידית מרום

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


 רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינטסגרם

Similar Posts

8 Comments

    1. היי ירדן,
      אפשר לוותר על הקוקוס, או להחליף לאגוזים, שוקולד וכל דבר אחר שאוהבים 🙂
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?