Go Back
בורקס בשר

בורקס בשר מהמם ברוטב פטריות מושלם

בורקס בשר ברוטב פטריות מהמם ממש כמו באולמות בשילוב מנצח של טעמים
ציון 4.55 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: כרמית דהאן

ציוד

תבנית פאי אישית

המצרכים

לבורקס:

  • 4 כפות שמן זית
  • 600 גרם בשר טחון (אפשר לערבב גם עם חזה עוף טחון)
  • 1 בצל גדול
  • חבילת בצק עלים פילאס טורקי (מופשר במקרר לילה קודם)

לרוטב פטריות:

  • 1 סלסלת פטריות
  • 1 כף מרגרינה
  • 1 כף שמן
  • אריזה של רוטב פטריות אסם
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • במחבת רחבה מטגנים בצל גדול קצוץ דק, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה מעט את צבעו (אין צורך לטגן יותר מדי אחרת הוא יתייבש באפייה)
  • בסוף הטיגון מתבלים במלח פלפל ומעט תבלין שווארמה ומצננים לפני שממלאים
  • מוציאים מהמקרר את בצק העלים המופשר. חשוב שהוא יהיה קר! פותחים את הבצק לרוחבו, חותכים מלבן אחד מהבצק שיהיה מספיק רחב ליצירת שבלול
  • מסדרים שורה מהבשר הטחון ומגלגלים בזהירות לגליל לא עבה במיוחד
  • חותכים את הבצק (ממלבן אחד גדול שחוצים לשניים מקבלים שני שבלולים), מגלגלים את השבלול בתוך תבנית פאי אישית (יש גם כזו תבנית כזאת חד פעמית), מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים

רוטב פטריות:

  • פורסים את הפטריות לפרוסות לא דקות מדי, שמים בסיר קטן את השמן והמרגרינה מטגנים את הפטריות, מוסיפים את אבקת רוטב הפטריות וכוס מים קרים, מביאים לרתיחה קלה ומתבלים בפלפל שחור (אין צורך במלח האבקה מלוחה)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.