בורקס בשר ברוטב פטריות מהמם ממש כמו באולמות בשילוב מנצח של טעמים
בהשראת: כרמית דהאן
ציון 4.55 על ידי 11 דירוגים
טוב, היום אתם הולכים לחגוג ובגדול, ממש כמו באולמות השמחות של שנות ה-90 שבו הגישו בפאר בורקס בשר ברוטב פטריות מהמם ונוטף טעמים מופלאים.
כי אין שילוב כ"כ מנצח וטעים של בשר מטוגן ורך בפנים, ציפוי בצק עלים פילאס טורקי מתפצפץ בפה, ומעל הכל ה-רוטב ה-נוסטלגי והטעים מכולם – רוטב פטריות סמיך ונוטף עם פטריות עסיסיות ובשרניות.
הכי טעים להגיש בורקס בשר עם טחינה משובחת, כמה ירקות רעננים בצד, ויש לכם בבית אולם שמחות טעים וחגיגי גם עם שבלולים אישיים של בורקס בשר ממכר בהכנה קלה
חבילת בצק עלים פילאס טורקי (מופשר במקרר לילה קודם)
לרוטב פטריות:
1סלסלת פטריות
1כף מרגרינה
1כף שמן
אריזה של רוטב פטריות אסם
פלפל שחור
אופן ההכנה
במחבת רחבה מטגנים בצל גדול קצוץ דק, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה מעט את צבעו (אין צורך לטגן יותר מדי אחרת הוא יתייבש באפייה)
בסוף הטיגון מתבלים במלח פלפל ומעט תבלין שווארמה ומצננים לפני שממלאים
מוציאים מהמקרר את בצק העלים המופשר. חשוב שהוא יהיה קר! פותחים את הבצק לרוחבו, חותכים מלבן אחד מהבצק שיהיה מספיק רחב ליצירת שבלול
מסדרים שורה מהבשר הטחון ומגלגלים בזהירות לגליל לא עבה במיוחד
חותכים את הבצק (ממלבן אחד גדול שחוצים לשניים מקבלים שני שבלולים), מגלגלים את השבלול בתוך תבנית פאי אישית (יש גם כזו תבנית כזאת חד פעמית), מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים
רוטב פטריות:
פורסים את הפטריות לפרוסות לא דקות מדי, שמים בסיר קטן את השמן והמרגרינה מטגנים את הפטריות, מוסיפים את אבקת רוטב הפטריות וכוס מים קרים, מביאים לרתיחה קלה ומתבלים בפלפל שחור (אין צורך במלח האבקה מלוחה)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.