| |

עוף בתנור עם תפוחי אדמה הכי רך, ביתי ומנחם

עוף בתנור עם תפוחי אדמה קריספיים יפנק בביס נוסטלגי מופלא ועושר בטעמים של עוף רך במרינדת שום מטורפת
בהשראת: סתיו סעדון עמר
ציון 4.43 על ידי 14 דירוגים
עוף בתנור

מתגעגעים לטעם של בית ושל נוסטלגיה? רוצים לחזור רגע לילדות, אז חזרתם מבית ספר וכבר במדרגות הרחתם את הניחוחות הנפלאים של עוף בתנור שלא היתה כמעט אמא שלא הכינה לארוחת צהריים?

כי אין כמו טעם של עוף בתנור צלוי היטב, מעט חרוך למעלה ומלווה בתפוחי אדמה שזופים וקריספיים, וכאן לקחנו אצת מתכון הילדות הקלאסי והכ"כ מושלם הזה צעד אחד קדימה, שידרגנו קצת את התיבול, עדכנו את החומרים, וקיבלנו ביס של נוסטלגיה עשיר בטעמים סופר עסיסיים של עוף בתנור רך ושחום, עם עור שרוף וטעים בטירוףףףף.

כשלכל השלמות הזאת מצטרפים בטטות, תפוחי אדמה ובצלים העטופים במרינדת שום, חרדל ודבש מלאי מתיקות ארומטית, יש לכם ארוחת צהריים נהדרת ומשביעה, ארוחת שישי מפנקת וטעימה, שתבוא מצוין לצד מגוון סלטים רעננים ואורז לבן חם

 

ספר המתכונים של סתיו סעדון עמר

עוף בתנור
צילום: סתיו סעדון עמר

למה באמת כדאי לכם: מתכון לעוף בתנור

 

  • מתכון עוף בתנור עם תפוחי אדמה הוא העוף הכי טעים, הכי רך והכי מנחם שאכלתם
  • עשיר בטעמים סופר עסיסיים של עוף בתנור רך ושחום, עם עור שרוף למעלה, תפוחי אדמה קריספיים ומרינדת שום, חרדל ודבש נהדרת

 

שורה תחתונה:  עוף עם תפוחי אדמה בתנור ייתן לכם ביס נוסטלגי מופלא וזכרונות ילדות טעימים בטירוףףף

 

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? עוף בגריל

עוף בתנור

עוף בתנור עם תפוחי אדמה הכי רך, ביתי ומנחם

עוף בתנור עם תפוחי אדמה קריספיים יפנק בביס נוסטלגי מופלא ועושר בטעמים של עוף רך במרינדת שום מטורפת
ציון 4.43 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: סתיו סעדון עמר

המצרכים

  • 6-8 חלקי עוף - שוקיים, ירכיים, כנפיים
  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 בטטות
  • 4 בצלים
  • ראש שום
  • כפית מלח גס
  • 3 כפות שמן זית
  • למרינדה:
  • 7 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פפריקה
  • כפית כורכום
  • כפית פלפל שחור
  • כף מלח
  • 2 כפות דבש
  • כף חרדל
  • 3 כפות פטרוזיליה מיובשת או כוסברה
  • ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • נשטוף ונייבש היטב את חלקי העוף, אם יש לכם זמן הניחו אותו במסננת ותנו לנוזלים לרדת, אם אין זמן נגבו בעדינות בנייר סופג כמה שאפשר, ככל שהעוף יהיה יבש יותר כך המרינדה תדבק טוב יותר ולא יהיו נוזלים מיותרים בתבנית.
  • כעת נסדר בתבנית פלחי תפוחי אדמה, פלחי בטטות, בצלים (רצוי קטנים יחסית) חצויים ושיני שום שלמות. מעל כל הירקות נפזר מעט מלח גס ו-3 כפות שמן זית ונערבב מעט.
  • בקערית נפרדת נערבב את כל חומרי המרינדה לתערובת חלקה ואחידה, נשפוך על העוף ונעסה אותו כמה דקות בידיים עד שכל החלקים עטופים היטב במרינדה.
  • לא להתפתות להוסיף אפילו טיפת מים מאחר והירקות והעוף מגירים המון נוזלים במהלך הבישול.
  • נסדר את חלקי העוף מעל שכבת הירקות שבתבנית, נעטוף בנייר כסף כפול כך שהתבנית תהיה אטומה, ונכניס לתנור שחומם מראש על 220° במצב טורבו.
  • כעבור שעה-שעה ורבע בערך, נוציא מהתנור, נסיר את נייר הכסף, וננסה קצת להפוך את מיקום העוף והירקות, כך שהעוף יישב בתוך הנוזלים והירקות (בעיקר תפוחי האדמה) יהיו למעלה, כך הירקות מקבלים צריבה יפה והעוף נשאר עסיסי מאחר והוא ממשיך להתבשל בתוך הנוזלים. מידי פעם נשקה את העוף בנוזלים גם מלמעלה.
  • נחזיר את התבנית לתנור החם, ללא כיסוי, לעוד בערך 20-30 דקות, או עד שהוא נראה מספיק שחום לטעמכם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוף בתנור
צילום: סתיו סעדון עמר
עוף בתנור
צילום: סתיו סעדון עמר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?