| | |

פריקסה רך ומושלם בטעם אדיר

בצק נוח לעבודה בתוצאה מדהימה של מרקם נדיר וטעם עוד יותר!
בהשראת: מורן תורג'מן
ציון 4.42 על ידי 43 דירוגים
פריקסה

מתכון פריקסה אסלי הכי מדובר והכי אהוב במטבח הטוניסאי. מתכון של בצק לפריקסה מושלם ועם מרקם נדיר!

יש מאכלים שלא משנה מתי אוכלים אותם הם תמיד טעימים ורק המחשבה עליהם מעוררת תיאבון. פריקסה הוא בדיוק מסוג המאפים שרק המחשבה גורמת לכם להתחיל לחפש איפה לקנות ואיפה הכי טעים.

אז הכי טעים זה מתכון לפריק‎סה אסלי שמכינים בבית בסבלנות ואהבה. קבלו את המתכון הכי מוביל שיש לפ‎ריקסה מבצק מושלם ונוח לעבודה. מתכון קל ביותר ויש גם סרטון לעזר!

ספר המתכונים של מורן תורג'מן

 

פריקסה
צילום: מורן תורג'מן

למה באמת כדאי לכם: מתכון פריקסה

  • אין על אוכל טוניסאי בכללי ואין על בצק לפריקסה בפרט!
  • פריקסה מתכון אסלי מדויק הישר מהמטבח של סבתא!
  • מתכון סופר קל שכל אחד יכול להכין בבית בלי טיפת ידע מקדים באפייה!
  • כל כך טעים, שבפעם הבאה שיתחשק לכם לא תחשבו לקנות אותו בחוץ!

 

שורה תחתונה: תודו שמבט אחד בתמונה עשה לכם חשק! אחרי שתטעמו, לא תצטרכו גם מבט כדי להכין!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

פריקסה

פריקסה רך ומושלם בטעם אדיר

בצק נוח לעבודה בתוצאה מדהימה של מרקם נדיר וטעם עוד יותר!
ציון 4.42 על ידי 43 דירוגים
לדרג
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף סוכר (אפשר גם 2 כפות)
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כף ערק / וודקה

אופן ההכנה

  • נלוש את כל החומרים יחד למשך 10 דקות, ואז שמים להתפחה עד הכפלת הנפח.
  • לאחר התפחה, מוציאים את האוויר, ושמים שוב להתפחה עד להכפלת הנפח.
  • יוצרים לחמניות ושמים כל לחמנייה בחתיכת נייר אפייה. ראו סרטון לצורה.
  • מתפיחים שוב למשך 15-20 דקות. מחממים שמן ושמים גזר בסיר.
  • עם הנייר אפייה מטגנים,ובעזרת מלקחיים מוציאים את נייר האפייה מן השמן.
  • ממלאים בכל מילוי שרוצים ואוהבים.

הערות וטיפים

 
פריקסה פריקסה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
פריקסה
צילום: מורן תורג'מן

שאלות נפוצות: מתכון לפריקסה הכי מושלם 

למה צריך גזר בשמן?
המרכיבים של הגזר שומרים על השמן איכותי יותר לאורך זמן הטיגון, פחות מחומצן, פחות נשרף וכו'.
לפי איזה משקל מחלקים את הכדורים?
תלוי בגודל הלחמניות, אם את רוצה גדולות אז תחלקי את הבצק לפי משקל ל 16 יחידות, אם את רוצה קטנות אז בערך ל 20 יחידות.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: פריקסה הכי מושלם – מורן תורג'מן

Similar Posts

25 Comments

    1. היי משה וציפורה,
      מטעמי נוחות ושמירה על צורת הבצק. לא חובה, אבל ממש נוח 🙂

    1. היי מיכל,
      אפשר להכין מכוסמין מלא, רק קחי בחשבון שהלחמניות יהיו כבדות יותר במרקם שלהן וגם כדאי להוסיף עוד מים ובהדרגה עד שהבצק גמיש ונוח.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שיר,
      תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, מורן תורג'מן האלופה!
      מאחלים לך ולבני משפחתך שבת שלום וסופ"ש רגוע 🙂

  1. 4 stars
    זה לא לספוג את השמן, זה לדחות את השמן… בטיגון האלכוהול מתפוגג ודוחה את השמן מלהיכנס לבצק…

    1. היי קרין,
      אפשר בהחלט, רק לרסס בשמן מכל הצדדים ולאפות 20-25 דקות ב-200 מעלות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רויטל,
      לא חייב להשתמש בוודקה אבל היא מוסיפה טעם (למרות שזה נשמע לגמרי מוזר).
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements