עוגיות שושנים של סבתא מושלמות
עוגיות שושנים טעימות ומנחמות, עוגיות שושנים של סבתא שכל ביס מהן מעלה זיכרון מתוק ומחמם את הלב!
קבלו מתכון לעוגיות שושנים, שושני קצף מרשימות למראה ומפנקות כמו שרק סבתא פינקה! מתכון לעוגיות שושנים קל ומהיר ביותר להכנה – כל כך מהיר להכנה שאפשר להכין גם כשאין זמן או כאורחים מפתיעים!
מתכון עוגיות שושנים שאפשר להכין גם פרווה, אפשר להגיש אותן לאחר ארוחת השבת הבשרית והן יהיו הפינלה המושלם לאירוח מפנק במיוחד! כל כך טעימות שתכינו אותן גם בלי סיבה מיוחדת!
למה באמת כדאי לכם: עוגיות שושנים מתכון
- מתכון של עוגיות שושנים שמכינים במהירות – כמה פעולות והן בתנור!
- עוגיות מפנקות שמעלות זיכרונות מחממי לב שמזכירים את סבתא!
- עוגיות טעימות שכל ביס מהן הוא מסע נוסטלגי מחייך שאין שני לו!
- מתכון לעוגיות עם מראה מרשים וחגיגי להגשה באירוח, שאפשר להכין גם פרווה!
שורה תחתונה: מתכון מושלם לעוגיות, שכל ביס מהן לוקח אותנו למסע בין זיכרונות ילדות מפנקים ומנחמים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגיות שושנים של סבתא מושלמות
ציוד
המצרכים
לבצק:
- ½2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 חבילה חמאה (200 גרם )
- 3 חלמונים
- 1 כוס מיץ תפוזים
למלית:
- 3 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
אופן ההכנה
- נלוש את החומרים לבצק, במידה והבצק נדבק לידיים, נוסיף עוד קמח עד שלא נדבק.
- נקציף את חומרי המילוי ונמרח.
- לאחר המריחה נגלגל לגליל ונחתוך לפרוסות.
- אופים על 170 מעלות עד הזהבה.
שאלות נפוצות: עוגיות שושנים של אמא
אפשר מחמאה לפרווה? כן. |
אפשר שמן במקום חמאה? כן אפשר. |
לכמה מחלקים את הבצק כדי למרוח את קרם? אני חילקתי ל-3. |
זה יוצא פריך? כן זה בצק פריך. |
חסר צהוב של ביצה? בבצק את מוסיפה 3 חלמונים ואת החלבונים את אמורה להקציף עם הסוכר והפודינג. |
הבמה כולה שלכם:
"עכשיו הכנתי מתכון מושלם!"
שירן גואטה
"יצאו לי סוף!"
שרה ברדוגו
"מאה שמונים מעלות!"
מרינה וראובן לויאשוילי
רק עוד דבר אחד אחרון!
חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?
עוד מתכונים מעניינים באתר
עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!
מקור: חלי פרחי
רק לעדכן.
השהבלולים הללו זה מתכון שבדי מגטנבורג כבר משנות ה 50…
היי,
תודה על השיתוף 🙂
אפשר לשים מים במקום מיץ תפוזים?
(חלב לא בא בחשבון, מעוניינת בעוגיות פרווה)
תודה.
היי שרה,
אפשר לשים מים או חלב צמחי כמו שיבולת שועל.
בהצלחה 🙂
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
היי,
אפשר בהחלט, בהצלחה 🙂
כמה שמן להוסיף
היי חגית,
למה הכוונה?
יש במתכון חמאה, אם את מעוניינת להשתמש בשמן במקום, שימי פחות שליש בכמות.
בהצלחה!
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
היי,
אפשר בהחלט.
בהצלחה 🙂
טיפ להוסיף גרידת לימון בבצק
היי נוי,
תודה רבה ששיתפת אותנו בטיפ המעולה שלך 🙂
האינסטנט פודינג חירב הכל בגלל הטעם המלאכותי. בפעם הבאה אנסה עם קורנפלור. חוץ מזה- בטוח שסבתא לא השתמשה באינסטנט להכנת העוגיות הללו….
היי,
מבינים לגמרי לגבי הטעם, למרות שיש מי שאוהבים אותו.
את בהחלט יכולה להשתמש בקורנפלור או בקמח/עמילן טפיוקה.
בהצלחה 🙂
האם החמאה צריכה להיות קרה או רכה?
האם אפשר להכין את הבצק במעבד מזון או בקיצ׳נאייד עם וו גיטרה?
היי ענת,
החמאה יכולה גם להיות בטמפרטורת החדר.
אפשר להכין במעבד מזון או במיקסר.
בהצלחה 🙂
כמה שמן אפשר להוסיף במקום החמאה
ולמה התכונתי שרשמת לגבי הקורנפלור היחס מה כמות?
היי חגית,
אפשר לשים שליש פחות מכמות החמאה.
אין במתכון הזה קורנפלור.
בהצלחה!
מה אפשר במקום פודינג?אפשר קורנפלור ואבקת סוכר?
לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אפשר להחליף פודינג בקורנפלור ביחס 1:1,תוסיפי גם שקית סוכר וניל או תמצית וניל, בהצלחה!
הי,
מה אפשר להחליף במקום מיץ תפוזים?
כוס חלב, בהצלחה ובתיאבון!