| | | | |

מחמר - פשטידה מרוקאית מתכון פרווה קל

פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית מפנקת ומלאה בטעם עם גזר ואפונה!
בהשראת: כרמית דהאן
ציון 4.18 על ידי 17 דירוגים
פשטידת מחמר

לא משנה אם מתחשק לכם ארוחה קלה וקלילה, או פשטידה מדהימה מלאה בטעמים מענגים, פשטידת מחמר זו היא תמיד התשובה!

פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית – או בשמה האחר מחאמר – שמביישת את טיב הפשטידות, עם טעם שיא השלמות וגזר, אפונה, וצבעים מהממים.

פשטידת תפוחי אדמה וביצים פרווה שכדאי להכיר, איך שרואים כמה קל זה להכין מחמר תמצאו את עצמכם מכינים בקביעות כל אירוח, עם ים של מחמאות סביב השולחן.

 

ספר המתכונים של כרמית דהאן

מחמר פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית
צילום: כרמית דהאן
מחמר פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית
צילום: כרמית דהאן

 

פשטידת מחמר
צילום: כרמית דהאן

מחמר – פשטידה מרוקאית

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

פשטידת מחמר

מחמר - פשטידה מרוקאית מתכון פרווה קל

פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית מפנקת ומלאה בטעם עם גזר ואפונה!
ציון 4.18 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: כרמית דהאן

המצרכים

  • 5 תפוחי אדמה (בינוניים)
  • 3 גזרים
  • 2 ביצים קשות
  • 1 כוס אפונה (מושרית במים חמים)
  • ½ צרור פטרוזיליה (קצוצה)
  • 6 ביצים
  • 1 כף אבקת מרק (פרווה)
  • מלח ופלפל
  • 1 כף שטוחה כורכום
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה

  • בסיר בינוני מרתיחים את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך, ואז מסננים מנוזלים ומצננים לחלוטין.
  • מקלפים את תפוחי האדמה, ומעבירים לקערה גדולה ומועכים מעט את תפוחי האדמה בעזרת מזלג, לא לפירה.
  • את הגזר והביצים הקשות חותכים לקוביות קטנות ומכניסים לקערת תפוחי האדמה.
  • מסננים את האפונה מנוזלים ומוסיפים לקערה יחד עם פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.
  • מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ולאחר כל ביצה מערבבים את התערובת.
  • מרפדים סיר עמוק ומעט רחב (שמתאים גם לתנור) בנייר אפייה, משמנים אותו ב- 1/4 כוס שמן ובעזרת מברשת סיליקון משמנים גם את צדדי נייר האפייה.
  • לצקת בלילת הפשטידה לסיר ומיישרים את התערובת, מבשלים את הפשטידה בסיר על אש גבוהה במשך כ-10 דקות, מנמיכים להבה ומבשלים עוד חצי שעה על אש נמוכה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות, מכניסים את הפשטידה לתנור לעוד חצי שעה של אפייה.
  • כשהפשטידה יציבה מוציאים מהתנור, עוטפים את הסיר מצדדיו עם מגבת רטובה, מניחים מעל צלחת הגשה והופכים את הסיר בזהירות.
  • משחררים את הפשטידה, מצננים ופורסים לפרוסות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פשטידת תפוחי אדמה וביצים
צילום: כרמית דהאן

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מחמר פשטידה מרוקאית – כרמית דהאן

Similar Posts

2 Comments

4.18 from 17 votes (17 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements