Go Back
פשטידת מחמר

מחמר - פשטידה מרוקאית מתכון פרווה קל

פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית מפנקת ומלאה בטעם עם גזר ואפונה!
ציון 4.18 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: כרמית דהאן

המצרכים

  • 5 תפוחי אדמה (בינוניים)
  • 3 גזרים
  • 2 ביצים קשות
  • 1 כוס אפונה (מושרית במים חמים)
  • ½ צרור פטרוזיליה (קצוצה)
  • 6 ביצים
  • 1 כף אבקת מרק (פרווה)
  • מלח ופלפל
  • 1 כף שטוחה כורכום
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה

  • בסיר בינוני מרתיחים את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך, ואז מסננים מנוזלים ומצננים לחלוטין.
  • מקלפים את תפוחי האדמה, ומעבירים לקערה גדולה ומועכים מעט את תפוחי האדמה בעזרת מזלג, לא לפירה.
  • את הגזר והביצים הקשות חותכים לקוביות קטנות ומכניסים לקערת תפוחי האדמה.
  • מסננים את האפונה מנוזלים ומוסיפים לקערה יחד עם פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.
  • מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ולאחר כל ביצה מערבבים את התערובת.
  • מרפדים סיר עמוק ומעט רחב (שמתאים גם לתנור) בנייר אפייה, משמנים אותו ב- 1/4 כוס שמן ובעזרת מברשת סיליקון משמנים גם את צדדי נייר האפייה.
  • לצקת בלילת הפשטידה לסיר ומיישרים את התערובת, מבשלים את הפשטידה בסיר על אש גבוהה במשך כ-10 דקות, מנמיכים להבה ומבשלים עוד חצי שעה על אש נמוכה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות, מכניסים את הפשטידה לתנור לעוד חצי שעה של אפייה.
  • כשהפשטידה יציבה מוציאים מהתנור, עוטפים את הסיר מצדדיו עם מגבת רטובה, מניחים מעל צלחת הגשה והופכים את הסיר בזהירות.
  • משחררים את הפשטידה, מצננים ופורסים לפרוסות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.