בסיר בינוני מרתיחים את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך, ואז מסננים מנוזלים ומצננים לחלוטין.
מקלפים את תפוחי האדמה, ומעבירים לקערה גדולה ומועכים מעט את תפוחי האדמה בעזרת מזלג, לא לפירה.
את הגזר והביצים הקשות חותכים לקוביות קטנות ומכניסים לקערת תפוחי האדמה.
מסננים את האפונה מנוזלים ומוסיפים לקערה יחד עם פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ולאחר כל ביצה מערבבים את התערובת.
מרפדים סיר עמוק ומעט רחב (שמתאים גם לתנור) בנייר אפייה, משמנים אותו ב- 1/4 כוס שמן ובעזרת מברשת סיליקון משמנים גם את צדדי נייר האפייה.
לצקת בלילת הפשטידה לסיר ומיישרים את התערובת, מבשלים את הפשטידה בסיר על אש גבוהה במשך כ-10 דקות, מנמיכים להבה ומבשלים עוד חצי שעה על אש נמוכה.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מכניסים את הפשטידה לתנור לעוד חצי שעה של אפייה.
כשהפשטידה יציבה מוציאים מהתנור, עוטפים את הסיר מצדדיו עם מגבת רטובה, מניחים מעל צלחת הגשה והופכים את הסיר בזהירות.
משחררים את הפשטידה, מצננים ופורסים לפרוסות.