| | | | | |

קינואה עם בטטה עשירה וטעימה

מנה שלמה ומושלמת של קינואה רכה עם בטטה בשרנית בכתום לוהט. תוספת מהירה ונהדרת לכל ארוחה, עשירה בסיבים תזונתיים, ומתאימה במיוחד לימים חמים, כשרוצים משהו קליל, טעים ומשביע
בהשראת: אורית לוי
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
קינואה עם בטטה

כשהיא עטופה בצבעי כתום עמוקים של בטטה בשרנית, עם רכות של גרגרי קינואה בטעם אדמתי שורשי – המנה היפה הזו היא פתרון מושלם לימי קיץ חמים, כשרוצים משהו קליל מיוחד ומשביעה.

השילוב המנצח של קינואה עם בטטה יוצר שלמות של מנה, המהווה יופי של תוספת לכל ארוחה, ולגמרי עומדת בפני עצמה כארוחה שלמה ומושלמת, משביעה וטעימה…

נהדרת גם כשמוגשת חמה וגם כשנזללת קרה, מצוינת לצמחונים וטבעונים, ועתירה בחלבונים טובים  וסיבים תזונתיים בריאים, וגם יש סרטון הכנה שיראה לכם איך מבשלים קינואה ויוכיח לכם כמה מהר היא מוכנה…

ספר המתכונים של אורית לוי

קינואה עם בטטה
צילום: אורית לוי


למה באמת כדאי לכם: מתכון לקינואה עם בטטה

 

  • שילוב מנצח של קינואה עם ירקות כמו בטטה בשרנית היוצר מנה שלמה, מושלמת, טעימה ובריאה
  • מחפשים איך להכין קינואה? קבלו מתכון מפורט ומדויק לתוספת נהדרת לכל ארוחה, לגמרי עומדת בפני עצמה כארוחה מלאה ומשביעה, ומלאת סיבים תזונתיים בריאים

שורה תחתונה: מתכון לקינואה חמה או קרה – קינואה עם בטטה היא פתרון מושלם לימי קיץ חמים, כשרוצים משהו קליל, מהיר, מיוחד ובריא

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים קינואה עם בטטה? סרטון שלב אחר שלב

קינואה עם בטטה

קינואה עם בטטה עשירה וטעימה

מנה שלמה ומושלמת של קינואה רכה עם בטטה בשרנית בכתום לוהט. תוספת מהירה ונהדרת לכל ארוחה, עשירה בסיבים תזונתיים, ומתאימה במיוחד לימים חמים, כשרוצים משהו קליל, טעים ומשביע
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורית לוי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 כוס קינואה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 בטטה בינונית (חתוכה לקוביות קטנות)
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
  • ½ כפית כורכום (לא חובה)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • לחמם תנור 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה. על תבנית עם נייר אפייה לפזר את קוביות הבטטה, לזלף עליהן שמן זית ולאפות כ-20 דקות עד שמתרככות..
  • בינתיים בסיר לטגן ב-2 כפות שמן את הבצל עד הזהבה. להוסיף את הקינואה ולטגן יחד זמן קצר. להוסיף את התבלינים ולערבב היטב. להוסיף 2 כוסות מי ברז (כפול מים מכמות הקינואה)
  • לערבב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עם מכסה סגור רבע שעה עד שהמים מתאדים. חשוב מאוד בשלב זה לא לפתוח את המכסה, אלא רק להסיר מהאש ולתת לתבשיל לנוח 10 דקות עד שפותחים מכסה.
  • להוסיף את הבטטה לקינואה ולערבב היטב עם מזלג

הערות וטיפים

  • מי שלא אוהב בטטה - יכול להחליף בכל ירק אחר -  פטריות, קישואים, חמוציות וכו'
  • אפשר לוותר על אפיית הבטטה ופשוט לחתוך אותה לקוביות, להוסיף לתבשיל, ולחסוך את זמן האפייה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

מתכון לקינואה עם בטטה
צילום: אורית לוי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: מתכון לקינואה – אורית לוי. מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם | ובטיקטוק שלה

Similar Posts

4 Comments

    1. היי יעל,
      יש הבדל בטעם, מפני שבתנור אפשר לקרמל את הבטטה, מה שלא קורה בסיר בבישול.
      בהצלחה וחג שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?