מנה שלמה ומושלמת של קינואה רכה עם בטטה בשרנית בכתום לוהט. תוספת מהירה ונהדרת לכל ארוחה, עשירה בסיבים תזונתיים, ומתאימה במיוחד לימים חמים, כשרוצים משהו קליל, טעים ומשביע
בהשראת: אורית לוי
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
כשהיא עטופה בצבעי כתום עמוקים של בטטה בשרנית, עם רכות של גרגרי קינואה בטעם אדמתי שורשי – המנה היפה הזו היא פתרון מושלם לימי קיץ חמים, כשרוצים משהו קליל מיוחד ומשביעה.
השילוב המנצח של קינואה עם בטטה יוצר שלמות של מנה, המהווה יופי של תוספת לכל ארוחה, ולגמרי עומדת בפני עצמה כארוחה שלמה ומושלמת, משביעה וטעימה…
נהדרת גם כשמוגשת חמה וגם כשנזללת קרה, מצוינת לצמחונים וטבעונים, ועתירה בחלבונים טובים וסיבים תזונתיים בריאים, וגם יש סרטון הכנה שיראה לכם איך מבשלים קינואה ויוכיח לכם כמה מהר היא מוכנה…
מנה שלמה ומושלמת של קינואה רכה עם בטטה בשרנית בכתום לוהט. תוספת מהירה ונהדרת לכל ארוחה, עשירה בסיבים תזונתיים, ומתאימה במיוחד לימים חמים, כשרוצים משהו קליל, טעים ומשביע
לחמם תנור 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה. על תבנית עם נייר אפייה לפזר את קוביות הבטטה, לזלף עליהן שמן זית ולאפות כ-20 דקות עד שמתרככות..
בינתיים בסיר לטגן ב-2 כפות שמן את הבצל עד הזהבה. להוסיף את הקינואה ולטגן יחד זמן קצר. להוסיף את התבלינים ולערבב היטב. להוסיף 2 כוסות מי ברז (כפול מים מכמות הקינואה)
לערבב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עם מכסה סגור רבע שעה עד שהמים מתאדים. חשוב מאוד בשלב זה לא לפתוח את המכסה, אלא רק להסיר מהאש ולתת לתבשיל לנוח 10 דקות עד שפותחים מכסה.
להוסיף את הבטטה לקינואה ולערבב היטב עם מזלג
הערות וטיפים
מי שלא אוהב בטטה - יכול להחליף בכל ירק אחר - פטריות, קישואים, חמוציות וכו'
אפשר לוותר על אפיית הבטטה ופשוט לחתוך אותה לקוביות, להוסיף לתבשיל, ולחסוך את זמן האפייה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
צילום: אורית לוי
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!
פשוט וטעים. הא. מרק ממש מוסיפה
היי טל,
לגמרי! שמחים שנהנית 🙂
אשמח לדעת למה כתוב מי ברז ולא מים רותחים? האם אין הבדל ובגלל שזה לא קריטי ויותר פשוט אז בעלת המתכון כתבה מי ברז?
היי טל,
אפשר להשתמש גם במים רותחים ולקצר זמנים בבישול.
בהצלחה!
היי,
יש הבדל משמעותי מבחינת הטעם אם מכינים את הבטטה בתנור או בסיר?
תודה
היי יעל,
יש הבדל בטעם, מפני שבתנור אפשר לקרמל את הבטטה, מה שלא קורה בסיר בבישול.
בהצלחה וחג שמח!
אלופה מדהימה, יצא מושלםםםם.
היי ריקי!
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון 🙂
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו, אנחנו מעלים לשם מתכונים חדשים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/