Go Back
קינואה עם בטטה

קינואה עם בטטה עשירה וטעימה

מנה שלמה ומושלמת של קינואה רכה עם בטטה בשרנית בכתום לוהט. תוספת מהירה ונהדרת לכל ארוחה, עשירה בסיבים תזונתיים, ומתאימה במיוחד לימים חמים, כשרוצים משהו קליל, טעים ומשביע
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: אורית לוי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 כוס קינואה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 בטטה בינונית (חתוכה לקוביות קטנות)
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
  • ½ כפית כורכום (לא חובה)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • לחמם תנור 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה. על תבנית עם נייר אפייה לפזר את קוביות הבטטה, לזלף עליהן שמן זית ולאפות כ-20 דקות עד שמתרככות..
  • בינתיים בסיר לטגן ב-2 כפות שמן את הבצל עד הזהבה. להוסיף את הקינואה ולטגן יחד זמן קצר. להוסיף את התבלינים ולערבב היטב. להוסיף 2 כוסות מי ברז (כפול מים מכמות הקינואה)
  • לערבב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עם מכסה סגור רבע שעה עד שהמים מתאדים. חשוב מאוד בשלב זה לא לפתוח את המכסה, אלא רק להסיר מהאש ולתת לתבשיל לנוח 10 דקות עד שפותחים מכסה.
  • להוסיף את הבטטה לקינואה ולערבב היטב עם מזלג

הערות וטיפים

  • מי שלא אוהב בטטה - יכול להחליף בכל ירק אחר -  פטריות, קישואים, חמוציות וכו'
  • אפשר לוותר על אפיית הבטטה ופשוט לחתוך אותה לקוביות, להוסיף לתבשיל, ולחסוך את זמן האפייה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.