עוגת שוקולד לשבת במרקם משגע
עוגת שוקולד לשבת, עוגה עשירה ומפנקת שמכינים בקלות ושתמתיק לכם את כל השבת!

עוגת שוקולד לשבת שחובה להכין, ואם אתם מארחים זו בכלל חובה כפולה! עוגה מפנקת שרק מבט בתמונה זה שחיתות!
אנחנו נמצאים בחיפוש מתמיד אחר משהו שיעביר לנו את הזמן וימתיק את המצב, ומה ימתיק יותר את היום מאשר עוגת שוקולד מדהימה?!
מתכון לעוגת שוקולד לשבת, טעימה, מנחמת ומפנקת במיוחד! מתכון שזמן ההכנה שלו עומד על דקות ספורות! והתוצאה? עוגה מפנקת בשילוב גנאש שוקולד עשיר. מומלץ שתטעמו בעצמכם!

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד לשבת
- ניתן להכין את העוגה פרווה ולהגיש לאחר ארוחת השבת!
- ניתן להכין את המתכון בתבניות מאפינס אישיות ולשדרג את חווית האירוח!
- מתכון שמכינים במהירות ובקלות ולא דורש היערכות מראש!
- עוגה כל כך מפנקת וטעימה שלא תספיקו אפילו לצלם!
שורה תחתונה: מתוק בפה – מתוק בלב! מתכון לעוגת שוקולד מפנקת במיוחד שתמתיק לכם את כל השבת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

עוגת שוקולד לשבת במרקם משגע
עוגת שוקולד לשבת, עוגה עשירה ומפנקת שמכינים בקלות ושתמתיק לכם את כל השבת!
לדרג
כמות 1 עוגה
ציוד
מיקסר
תבנית מלבנית או מרובעת בינונית חד פעמית
כוס זכוכית עם ידית
המצרכים
- 4 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס חלב
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס קוקוס (לא חובה)
- 1 כף קקאו
- 1 כוס שוקולית (כוס אחת פחות כף)
- ¼1 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
להכנת הגנאש:
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית שמן
- ½ כפית דבש
אופן ההכנה
- תחילה נקציף במיקסר את הביצים עם הסוכר על מהירות הכי גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ואחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימלית, מוסיפים שמן, חלב,שמנת מתוקה ותמצית וניל, וגם את הקוקוס אם החלטתם להוסיף.
- שמים את הקקאו בכוס וממלאים את שאר הכוס בשוקולית מניחים בתערובת ומוסיפים קמח ואבקת אפיה מערבלים היטב ומעבירים את כל התערובת לתבנית.
- דופקים מעט את התבנית על השיש לשיטוח התערובת ופיזורה, ומכניסים לתנור על 160 מעלות טורבו ל40 דקות פחות ויותר.
- הכנת הגנאש: ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד מריר, ולאחר מכן מוסיפים את השמן והדבש, מערבבים ומניחים בצד כדי שיתקרר טיפה.
- כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור, דופקים דפיקה אחת על השיש וחותכים ישר.
- לאחר החתיכה ישר מוזגים את הגנאש מלמעלה והעוגה מוכנה.
הערות וטיפים
- לעוגת פרווה: שמים שמנת צמחית לציפוי, ולעוגה אפשר כוס שמנת צמחית או כוס מיץ תפוזים או חצי כוס מים וחצי כוס שמנת צמחית.
- מי שלא שם קוקוס שיוסיף רבע כוס קמח.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: עוגת שוקולד לשבת
חייב טורבו?, מה הסימן של טורבו? כן, מאוורר באמצע. |
עוגות זה על תבנית או רשת? אפשר על תבנית. |
מה אפשר במקום שוקולית? אשמח לדעת? חצי כוס קקאו ועוד חצי כוס סוכר. |
איזה גודל התבנית? מלבן רגיל. |
אפשר לעשות את זה בתכניות מאפינס? כן אפשר. |
בכוס זכוכית עם ידית נכון? נכון. כמו בתמונה |
איזה תבנית, הגדולה? לא, הגודל הרגיל. |
הבמה כולה שלכם:
"העוגה הכי טעימה שלך!"
פרח פרץ יקותי

"אפילו לא נתנו לי הזדמנות לצלם אותה!"
מעיין אורלב
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
הפוסט המקורי: עוגת שוקולד לשבת – מלי מאירוב
אפשר קמח תופח במקום קמח רגיל+אבקת אפייה?
היי,
בהחלט! 🙂
היי סמדי, לעוגה פרווה שמים שמנת צמחית לציפוי, ולעוגה אפשר כוס שמנת צמחית או כוס מיץ תפוזים או חצי כוס מים וחצי כוס שמנת צמחית.
אני רוצה להכין אותה ליום הולדת יש אפשרות לשנות לפרווה?
היי סמדי, לעוגה פרווה שמים שמנת צמחית לציפוי, ולעוגה אפשר כוס שמנת צמחית או כוס מיץ תפוזים או חצי כוס מים וחצי כוס שמנת צמחית.
חייב במיקסר
עדיף, אפשרות לנסות לטרוף ידנית אך המרקם והאווריריות שניתן להשיג עם המיקסר יותר טוב. לחלופין את מוזמנת לנסות אחד מבין מתכוני עוגת שוקולד בחושה שיש לנו באתר.
היי באיזו כוס להשתמש אני לא רואה תמונה
היי חגית, כוס זכוכית עם ידית, כמו בתמונה כאן
עוגה מעןלה!! אחת הטובות שאכלתי!!
שמחים שאהבת אורנית בתיאבון! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
להפריד את הביצים?
היי ציפי, לא אין צורך בהפרדת הביצים. בהצלחה!
יותר מדי סוכר לדעתי, מספיק כוס סוכר לא כוס וחצי!
היי מאיר, המתכון גמיש, תרגיש חופשי להפחית מכמות הסוכר שבו. בהצלחה!
חבל שרק בטיפים רשום להוסיף רבע כוס קמח אם לא שמים קוקוס. העוגה כבר 50 דקות בתנור ועדיין קצת נוזלית
היי דנה,
זה לא אמור לשנות את המרקם של העוגה באופן משמעותי. אם העוגה בתנור 50 דקות ועדיין נוזלית, ייתכן שהבעיה בכלל לא קשורה למתכון עצמו.
בכל מקרה, ממשיכים לאפות עד שהיא מתייצבת.
בהצלחה!