| | |

מתכון לפאי רועים כשר

תבשיל בשר טחון ופירה בתנור
בהשראת: מרי קוגן
עדיין אין דירוגים
מתכון פאי רועים

מתגעגעים לחמימות ולנוסטלגיה של פאי רועים קלאסי, אך אין לכם זמן או רצון להכין מנה גדולה? הגיע הזמן להכיר את הגרסה האישית והמושלמת – פאי רועים אישי!

במתכון זה, נציג לכם צעדים פשוטים להכנת מנות קטנות ומקסימות של פאי רועים, עמוסות בטעם ומרקם עשיר. שילוב מושלם של בשר טחון מתובל עם פירה תפוחי אדמה רך וקרמי יהפוך כל ביס לחוויה קולינרית בלתי נשכחת.

היתרון הגדול של פאי רועים אישי הוא הגמישות. ניתן להתאים את המנה לטעם האישי בקלות – להוסיף ירקות אהובים, סוגי גבינה שונים, ואפילו לנסות גרסאות צמחוניות.

ספר המתכונים של מרי קוגן

מתכון פאי רועים
צילום: מרי קוגן
מתכון פאי רועים
צילום: מרי קוגן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון פאי רועים

מתכון לפאי רועים כשר

תבשיל בשר טחון ופירה בתנור
עדיין אין דירוגים
לדרג
כמות 7 מנות
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבניות עגולות קטנות חד פעמיות

המצרכים

לפירה:

  • 5 תפוחי אדמה אדומים גדולים
  • 2-3 כפות שמן זית לפירה+ 2 כפות לזילוף מעל הפירה לפני שמכניסים לתנור
  • מלח לפי טעם

לתחתית הבשר:

  • 4 בצלים בינוניים (לבן קצוצים)
  • 500 גרם בשר בקר טחון טרי
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות (בתיבול בזיליקום)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות רוטב פאד תאי (חריף)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 חבילת ירקות להקפצה - 400 גרם (קניתי בשופרסל)
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל-190 מעלות.

אופן הכנה פירה:

  • לקלף את תפוחי האדמה.
  • לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות כדי לקצר את זמן הבישול
  • לכסות במים קרים ומביאים לרתיחה.
  • לבשל מעל להבה בינונית 50 דקות או עד שהתרככו לחלוטין.

הכנת בולונז - התחתית :

  • לחמם שמן בסיר רחב מוספים את הבצל עד לריכוך .
  • להוסיף את הסלרי הקצוץ , כף של סוכר חום .
  • להוסיף את הבשר הטחון לסיר עד להשחמה .
  • אחרי כדקה מערבבים וממשיכים לטגן 5 דקות עד שכל הבשר משנה צבעו ומזהיב מעט (אפשר לפורר עם מזלג תוך כדי הטיגון כדי לפרק את הגושים בבשר הטחון .
  • להוסיף את הירקות להקפצה ואת הרטבים יחד עם הבשר 5 דקות לערך או עד שהם מתחילים להתרכך.
  • להוסיף את רסק העגבניות עם כף סוכר לבן ( לשבור חמיצות) וכף מים
  • לבשל כשעה עד שהנוזלים מצטמצמים.

הרכבה :

  • לאחר שהתפוחי אדמה התרככו להוסיף את שמן הזית ומועכים לפירה.
  • להוסיף 2 כפות ממי הבישול של הפירה לתערובת לתבל המלח ופלפל.
  • בתבניות משטחים את תערובת הבשר, ומעליה שמים את הפירה ומשטחים.
  • לעבור עם מזלג על הציפוי כדי שיקבל צורה מחורצת.
  • לזלף מעל עוד שמן זית ומפזרים פירורי לחם ( תיבול מרוקאי) לא מחייב אבל מוסיף טעם.
  • להכניס לתנור שחומם מראש (190 מעלות) ל 25 דקות או עד שהפירה זהוב ויפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון פאי רועים
צילום: מרי קוגן

 


 

רק עוד דבר אחד אחרון!
  פאי רועים אישי

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: מתכון מאת: Meri Kogan

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?