| | |

לחמניות קלילות עם מילוי מטריף

מרקם חלומי עם רכות ואווריריות משגעת
בהשראת: שרה בן ניסן
ציון 4.14 על ידי 15 דירוגים
לחמניות

אם יש לחמני‎ות שהם בגדר החובה להכנה, אלה לחמ‎ניות ממולאות מיוחדות אלה כמו שאף פעם שלא טעמתם!

קבלו מתכון ללחמניות ממולאות ומושלמות המתקבלות במרקם חלומי עם רכות ואווריריות משגעת, וטעם מענג שיגרום לכולם להיאנח בכל ביס קטן!

ממלאים במילויים מטריפים של סלט טוניסאי או סביח, ונהנים מחווית טעמים מושלמת המשאירה את כולם מכורים לחיים. אין סיכוי שלא מנסים!

ספר המתכונים של שרה בן ניסן

 

לחמניות ממולאות
צילום: שרה בן ניסן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
לחמניות ממולאות

לחמניות

לחמניות קלילות עם מילוי מטריף

מרקם חלומי עם רכות ואווריריות משגעת
ציון 4.14 על ידי 15 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה בן ניסן

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 1/2 - 3 כוסות מים (להתחיל עם 2 1/2 תלוי בקמח)
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן

למילוי:

  • טונה
  • פלפל צ'ומה
  • ביצים קשות
  • חצילים מטוגנים
  • סלט תפוחי אדמה
  • זיתים ירוקים שחורים קלמטה
  • זיתים ירוקים
  • לימון כבוש
  • עמבה (טחינה)
  • חריף על מה שאתם אוהבים

אופן ההכנה

  • במיקסר שמים שתיים וחצי כוסות מים, 4 כפות סוכר,2 כפות שמרים יבשים, 1 קילו קמח לבן, ועל הקמח שמים 1 כף מלח, ומעל הכל שמים חצי כוס שמן. ללוש למשך 7 דקות בערך.
  • מגלגלים את הבצק קצת, ואז שמים אותו בשקית בצד ומכסים עם מגבת. משאירים להתפחה של שעה בערך או עד שהוא מכפיל את הנפח שלו.
  • למילוי סביח - פורסים חציל בלדי, מפזרים עליו מלח, ושמים במסננת כדי שהמים יצאו ממנו. מנגבים ומסדרים בתבנית על נייר אפייה. מורחים מעל שמן ומכניסים לאפייה עד השחמה. אופים מצד אחד והופכים לצד השני. מכניסים לגריל בעוצמה הכי גבוהה בחלק הכי עליון.
  • חוזרים לבצק - לאחר התפחה חותכים את הבצק לחתיכות קטנות ומגלגלים כל חתיכה לרצועה עגולה. מהדקים יותר בצדדים לקבלת צורת לחמניות. לוחצים מעט על הלחמנייה ועם הסכין עושים שלושה חתכים עמוקים.
  • מסדרים בתבנית תנור, ומכניסים לאפייה בטורבו בחום של 180-190 מעלות עד הזהבה.
  • לסנדוויץ' טוניסאי - ממלאים בטונה מעורבב עם פלפל צ'ומה, ומוסיפים לימון כבוש, תפוחי אדמה, זיתים, וביצים קשות. מי שרוצה יכול להוסיף סלט.
  • לסנדוויץ' סביח - שמים את החציל שאפינו, מעל שמים ביצה קשה, תפוח אדמה, לימון כבוש, זיתים, עמבה וטחינה (למי שאוהב), וחריף.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
לחמניות ממולאות
צילום: שרה בן ניסן


שאלות נפוצות: לחמניות ממולאות

אפשר לאפות גם בלי טורבו?
אפשר בהחלט.
כשמכינים את הלחמ‎ניות ושמים בתבנית, מתפיחים שוב?
כן אפשר להתפיח חצי שעה.

הבמה כולה שלכם:

"יצאו מוששששש!!"

סילבי אזולאי

לחמניות
צילום: סילבי אזולאי

"יצא מעולה!!"

לילי בלומנטל

לחמניות ממולאות
צילום: לילי בלומנטל

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור:לחמניות קלילות עם מילוי מטריף – שרה בן ניסן

Similar Posts

6 Comments

    1. היי טולי,מהמתכון יוצא כ 25 לחמניות בגודל כמו בתמונות המצורפות, אך תרגישי חופשי להכין בכל גודל רצוי שאת שאוהבת.

  1. שלום לך…הכנתי הלחמניות כרגע בתפיחה בתבנית. איך לאחסן אותן? לחכו. שיתקררו או שהן עדיין חמות?
    בתודה מראש

    1. היי מינה, מחכים שהלחמניות יתקררו מעט ואז מכניסים לשקית (עדיף ואקום או שקית שניתן לאטום בצורה כמה שאפשר הרמטית) ומקפיאים. מפשירים כמה לחמניות שרוצים ויוצא מושלם!
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements