| | |

חצ'פורי מגרולי אותנטי מהמטבח הגיאורגי

עם מילוי גבינות עשירות
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
חצ'פורי מגרולי

במיוחד בקור, אין סיכוי שמוותרים על חצ'פורי מפנק וטעים, במיוחד כאשר אפשר להכין בגרסה מיוחדת ומשודרגת כמו זו שתנסו היום.

קבלו מתכון לחצ'פורי מגרולי נדיר ומושלם – מאפה גרוזיני טעים שלא יתואר, עם המון גבינות עשירות ונמסות בפה שלא תרצו לפספס!

מאפה מדהים ואפשר להגיש לצד סלטי ירקות טעימים, ומקבלים ארוחה כה מענגת שתלקטו את הפתיתים מהצלחות, מומלץ בחום!

מתכון באדיבות: חני קונאשוילי

ספר המתכונים של חני קונאשוילי 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

חצ'פורי מגרולי

חצ'פורי מגרולי אותנטי מהמטבח הגיאורגי

עם מילוי גבינות עשירות
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
כמות 25 יחידות או 3 מאפים גדולים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לכמות של 25 יחידות או 3 מאפים בגודל של פיצה:

  • 1 קילו קמח
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 אשל/יוגורט/שמנת
  • 1 כף מלח
  • 1 ½ כוסות מים פושרים (אולי תצטרכו עוד חצי כוס)

למילוי: (לא חובה)

  • ביצים
  • קוביות חמאה (אפשרות)

למילוי הגבינה: (לערבב הכל יחד)

  • חבילת כנען/2 חבילות טוב טעם.
  • 250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • ביצה שלמה
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הקמח עם השמרים יבשים ומערבבים, ואז שמים בצד.
  • בקערה נפרדת שמים את החלב, 2 ביצים, 2 כפות סוכר, אשל/יוגורט/שמנת, מלח, ומים פושרים. מערבבים ביחד היטב ואז מוסיפים לקמח וללוש לכמה דקות ביד. אם צריך אפשר להוסיף עוד מעט מים. הבצק צריך להיות דביק מעט.
  • מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה. לאחר מכן מורידים נפח ומתפיחים שוב למשך חצי שעה בערך.
  • להכנה בצורת יחידות קטנות - על השיש שמים ערימת קמח, ואז מוציאים כל פעם חתיכה מהבצק וטובלים בקמח. מכדדרים לכדור ושמים על משטח מקומח עד שמסיימים את כל ה-25 כדורים.
  • נתחיל לעבוד עם הכדור הראשון - נפתח בקמח את כדור הבצק לאליפסה ואז נשים מילוי עם ידיים רטובות, לא עד הסוף ונגלגל את הבצק על מילוי הגבינה משני הצדדים, כך נוצרת צורת סירה. לצבוט את הקצוות מעט.
  • אפשר למרוח ביצה מהולה במים, ואפשר בלי. מי שרוצה אחרי אפיה כמעט מלאה אפשר להוציא ולשבור ביצה בתוך כל סירה ואז להכניס בחזרה לתנור ולאפות במידה הרצויה.
  • כשנוציא, נשים קוביית חמאה מעל הביצה. מי שרוצה סירות יותר גדולות יכול לחלק את הבצק בהתאם.
  • להכנה בצורת מאפה גדול - מחלקים ל-3 כדורים ומכדררים בקמח.
  • את הכדור הקטן פותחים עם היד לעיגול, ושמים במרכז מילוי גבינה עם ידיים רטובות, אוספים את השוליים ומהדקים היטב. יוצא כמו שקיק
  • הופכים על תפר על שיש מקומח ועם מערוך מרדדים עדינות לגודל של פיתה.
  • נעביר לתבנית עם נייר אפיה, מורחים ביצה מהולה במים. אפשר גם לפזר מלמעלה גבינה בולגרית או צהובה מגוררת, או שומשום אפילו.
  • אופים על 180 מעלות חום עד להזהבה.
  • איך שהן יוצאות חמות מברישים בחמאה מומסת (אפשר לוותר על הברשת החמאה טעים גם בלי).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חצ'פורי מאפה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?