| | | | | | |

קציצות כרישה בתנור מעלפות ובריאות

קציצות כרישה בתנור יספקו לכם ארוחה מושלמת, בריאה ומזינה! הן קלות להכנה, טעימות, נימוחות ומנחמות, עשירות בחלבון וירקות שורש ודלות שומן. ממש לא רק בפסח
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.39 על ידי 31 דירוגים
קציצות כרישה

אומנם פסח עוד לא הגיע, אבל קציצות כרישה אפשר לאכול תמידדדד, והם תמיד טעימות ומהממות, בריאות ועשירות!

יש כאלה שמכירים אותן בשמן המסורתי של קציצות פראסה או קציצות פרסה בתנור, שכאן מובאות אליכם בגרסה בריאה ומשובחת, עסיסית, רכה ומשביעה במיוחד בהכנה קלילה וקצרה

הן טעימות, נימוחות ומנחמות, מכילות חלבון, אפויות בתנור ודלות בשומן, עשירות בירקות שורש ומרכיבים מצוינים אחרים, ולצד מתבל אבוקדו, טחינה, סלט גדול ועשיר – הן ארוחה מושלמת ומזינה לפחות פעם בשבוע, וממש לא רק בפסח ?

ספר המתכונים של עידית מרום

קציצות כרישה
צילום: עידית מרום

למה באמת כדאי לכם: קציצות כרישה

 

  • אולי אתם מכירים אותן בשם לביבות פרסה בתנור, אבל בכל מקרה זו מנה מושלמת ומזינה וממש לא רק בפסח…
  • קציצות פרסה צמחוניות מכילות חלבון, אפויות בתנור ודלות בשומן, עשירות בירקות שורש ומרכיבים מצוינים אחרים,

שורה תחתונה: קציצות כרישה בתנור מעלפות ובריאות נימוחות ומנחמות

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? קציצות כרישה

קציצות כרישה

קציצות כרישה בתנור מעלפות ובריאות

קציצות כרישה בתנור יספקו לכם ארוחה מושלמת, בריאה ומזינה! הן קלות להכנה, טעימות, נימוחות ומנחמות, עשירות בחלבון וירקות שורש ודלות שומן. ממש לא רק בפסח
ציון 4.39 על ידי 31 דירוגים
לדרג
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 בטטות גדולות
  • 1 כרישה (החלק הלבן שטוף ונקי)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 ביצים (אפשר במקום טחינה או שקדיה כי היא יותר ניטרלית בטעמה)
  • ½ כוס קמח עדשים כתומות
  • ½ כוס קמח קינואה
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • זרעי כוסברה טחון

אופן ההכנה

  • להרתיח את הבטטות ותפוחי האדמה בשלמותם, לקרר ולמעוך לפירה.
  • לקצוץ את הכרישה לטבעות, לאדות בכף שמן זית בסיר מכוסה לכ-6-7 דקות עד שהיא מתרככת.
  • בקערה לערבב את הפירה, כרישה, קמחים, ביצים שמן ותבלינים. בידיים משומנות ליצור קציצות שמנמנות. להניח את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ששומן בשמן זית.
  • לאפות בתנור שחומם מראש על חום 180 מעלות כ-20 דקות. להפוך את הקציצות ולאפות 5 דקות נוספות.
  • * ניתן להוסיף לתערובת 250 גרם הודו טחון, בהתאם יהיה צורך להוסיף עוד קצת קמח לתערובת.
  • אפשר יותר כרישה ופחות תפוח אדמה ולשחק בכמויות, אבל גם להתאים את כמות הקמח בהתאם למצב התערובת

הערות וטיפים

  • למי שלא יודע - ממרח שקדיה הוא כמו טחינה אך עשוי משקדים בלבד
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קציצות כרישה
צילום: עידית מרום

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אמצע שבוע ונגמרו הרעיונות לארוחה? קציצות כרישה ועוד פשטידות מטריפות הן תמיד התשובה:

עוד מתכונים מעניינים באתר

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

4 Comments

    1. היי עדי,
      טחינה ירוקה 🙂
      טחינה גולמית, מים, מיץ לימון, שום כתוש, פטרוזיליה/כוסברה/שמיר מלח ופלפל.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?