Go Back
קציצות כרישה

קציצות כרישה בתנור מעלפות ובריאות

קציצות כרישה בתנור יספקו לכם ארוחה מושלמת, בריאה ומזינה! הן קלות להכנה, טעימות, נימוחות ומנחמות, עשירות בחלבון וירקות שורש ודלות שומן. ממש לא רק בפסח
ציון 4.39 על ידי 31 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 בטטות גדולות
  • 1 כרישה (החלק הלבן שטוף ונקי)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 ביצים (אפשר במקום טחינה או שקדיה כי היא יותר ניטרלית בטעמה)
  • ½ כוס קמח עדשים כתומות
  • ½ כוס קמח קינואה
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • זרעי כוסברה טחון

אופן ההכנה

  • להרתיח את הבטטות ותפוחי האדמה בשלמותם, לקרר ולמעוך לפירה.
  • לקצוץ את הכרישה לטבעות, לאדות בכף שמן זית בסיר מכוסה לכ-6-7 דקות עד שהיא מתרככת.
  • בקערה לערבב את הפירה, כרישה, קמחים, ביצים שמן ותבלינים. בידיים משומנות ליצור קציצות שמנמנות. להניח את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ששומן בשמן זית.
  • לאפות בתנור שחומם מראש על חום 180 מעלות כ-20 דקות. להפוך את הקציצות ולאפות 5 דקות נוספות.
  • * ניתן להוסיף לתערובת 250 גרם הודו טחון, בהתאם יהיה צורך להוסיף עוד קצת קמח לתערובת.
  • אפשר יותר כרישה ופחות תפוח אדמה ולשחק בכמויות, אבל גם להתאים את כמות הקמח בהתאם למצב התערובת

הערות וטיפים

  • למי שלא יודע - ממרח שקדיה הוא כמו טחינה אך עשוי משקדים בלבד
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.