מאפה גבינות אישי מבצק קל
אין ארוחת שבועות שתעז לוותר על מאפה גבינות טעים ומגרה כל כך, קריספי בפה, וחם וטרי היישר מהתנור…
וכשהחג בפתח עם המתכון הזה אין שום מתח בעיקר בזכות בצק מנצח בלי חמאה ומרגרינה, אבל עמוס בכל טוב של מילוי גבינות מגרות, ומתפצפף בפה בעונג מושלם
הוא גם אהוב לגמרי על ילדים, נהדר לצד סלט רענן או טחינה נוזלית, ושבועות הוא רק תירוץ להכין אותו שוב ושוב גם לארוחת בוקר טעימה או נשנוש ערב קליל. זהירות, ממכר!
למה באמת כדאי לכם: מאפה גבינות
-
- כי אין דבר ממכר בעולם יותר מאשר מאפה גבינות קריספי, מתפצפץ בפה וחם ישר מהתנור
- כי הוא קל להכנה, עשוי מבצק מנצח ללא חמאה או מרגרינה, אבל מרגיש בול כמו הדבר האמיתי
- כי הוא מושלם לגמרי לשבועות, אבל תכלס – לכל חג ולכל שעה ביום…
שורה תחתונה: אין ארוחת חג לשבועות שתעז לוותר על מאפה כ"כ טעים, שמתאים לכולם וכל כך פשוט להכנה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מאפה גבינות אישי מבצק קל
המצרכים
לבצק:
- 3.5 כוסות קמח (בכוס מידה חד פעמית לשתייה חמה)
- 1 כפית מלח
- כף חומץ
- ½ שקית א. אפיה (5 גרם)
- ½ כוס שמן זית כתית מעולה
- ⅓1 כוסות מים חמימים
- שומשום לפיזור מעל לפני האפייה (כמה שרוצים)
למלית:
- גבינה בולגרית (200 גרם)
- 150 גבינה צהובה או נעם 22%, או גלבוע, או עמק מגורדת (150 גרם)
- 150 גבינה רכה או צפתית, קוטג', כנען, תבור, או ריקוטה פרסקה (150 גרם)
- 1 ביצה (אם המלית קשה ולא רכה מספיק - אפשר להוסיף עוד ביצה)
אופן ההכנה
- בקערה לנפות קמח ולהוסיף כפית מלח.
- נערבב ונוסיף חומץ, א.אפיה ושמן זית כתית מעולה.
- נערבב עם כף ונוסיף בהדרגה כוס מים חמימים תוך כדי לישה.
- נלוש עד לבצק רך ונעים, אני הוספתי עוד שליש כוס מים בערך, מומלץ להוסיף מים כף אחר כף וללוש, לכל קמח יש את דרגת הספיגה שלו.
- נלוש כשש דקות לישה, נהפוך לכדור ונכסה למנוחה בערך 40 דקות (אפשר ללוש גם ידנית!).
- נחלק את הבצק ל 4 חלקים וכל חלק נרדד
- נקרוץ 5 עיגולים עם האצבעות, נשטח מעט כל עיגול ונמלא כפית מלאה בנדיבות.
- נסגור ונהדק ונעשה צורה, אפשרי גם להדק ולעשות צורה עם מזלג (מה שחשוב שיהיה סגור היטב ככה שהמילוי לא יברח במהלך האפיה).
- נפזר מעל שומשום כמה שרוצים.
- נאפה בתנור חם 180 מעלות להזהבה, כ-25 דקות.
הערות וטיפים
- למילוי אחר ולא חלבי ניתן למלא את הבצק בחצילים קלויים על האש, פטריות עם בצל, פירה תפוחי אדמה עם בצל, בשר טחון, ובקיצור עם כל מה שבא לכם
שאלות נפוצות:
עם מה ניתן למלא את המאפה חוץ מגבינות? |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מאפה גבינות אישי קל מבצק מנצח
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
כמה יחידות מתקבלות מהמתכון ובאיזה גודל? רשום "קורצים 5 עיגולים" אבל בתמונות רואים תבנית מלאה מאפים קטנים…
וכן רצוי בנוסף לכוסות חד פעמיות למיניהן לציין כמויות בנפח ו/או משקל
היי,
נשמח להסביר: לאחר חלוקת הבצק ל-4, קורצים מכל חלק כזה 5 עיגולים. ככה יוצאים 20 מאפים קטנים.
בנוגע למידות: אפשר פשוט לעבוד עם כוס מידה אוניברסלית, 240 מ"ל.
בהצלחה 🙂
האם ניתן להקפיא את המאפים אחרי האפיה?
היי ציפי!
בוודאי, רק לחמם אותם בתנור או טוסטר לתוצאה אידיאלית.
בהצלחה 🙂
בתמונה מופיע שומשום על המאפה. במתכון לא מוזכר דבר.
כ"כ כשמציינים "כוס חד פעמית לשתייה חמה" יש לציין כמות במ"ל כי יש כוסות בגדלים שונים.
תודה
היי מרינה!
מתנצלים על אי הנוחות ומודים לך מאוד על הערתך.
ערכנו את המתכון והוספנו את השומשום.
לגבי נפח כוס – המידה האוניברסלית היא 240 מ"ל. אבל בגדול, ממש לא משנה באיזו כוס את בוחרת להכין את המתכון, העיקר שאת משתמשת באותה אחת לכל אורכו.
בהצלחה רבה 🙂
האם אפשר לאפות בתנור במקום לטגן?
היי רחל!
המתכון כולל אפייה בלבד, ללא טיגון.
בהצלחה 🙂
לא רואים את המתכון עצמו
היי דניאל!
אנחנו מתנצלים על אי הנוחות.
וידאנו עבורך שהמתכון אכן קיים בעמוד ואפשר לראות אותו.
בהצלחה 🙂
אין הוראות הכנה
למה?
היי, ממש ממש אבל ממש מצטערים, הייתה תקלה באתר ונמחק, עכשיו תוקן אז מוזמנת לבדוק שוב ולהנות. בהצלחה ובתיאבון!
ראשית תודה על כל המתכונים.
שנית אין הוראות לאופן ההכנה של המאפה גבינה.
היי, ממש ממש אבל ממש מצטערים, הייתה תקלה באתר ונמחק, עכשיו תוקן אז מוזמנים לבדוק שוב ולהנות. בהצלחה ובתיאבון!
אין אופן הכנה
היי, ממש ממש אבל ממש מצטערים, הייתה תקלה באתר ונמחק, עכשיו תוקן אז מוזמנת לבדוק שוב ולהנות. בהצלחה ובתיאבון!
איך אפשר לעשות מילוי גבינות בלי ביצה עבור מי שאלרגי לביצים?
היי קרן!
אנחנו ממליצים להחליף את הביצה במתכון הזה ב-2 כפות קמח תפוחי אדמה. ערבבי אותן עם 2 כפות מים עד ליצירת תערובת דביקה יחסית ואז תוכלי להוסיף אותה לגבינות.
בהצלחה 🙂
טעים פצצות אני מוסיפה יןגורט או אשל.במקום מים
יש רק מצרכים אין מתכון
היי, ממש ממש אבל ממש מצטערים, הייתה תקלה באתר ונמחק, עכשיו תוקן אז מוזמנת לבדוק שוב ולהנות. בהצלחה ובתיאבון!
איפה אופן ההכנה במתכון הזה?
הבצק יוצא דביק מאוד..
היי, ממש ממש אבל ממש מצטערים, הייתה תקלה באתר ונמחק, עכשיו תוקן אז מוזמנת לבדוק שוב ולהנות. בהצלחה ובתיאבון!
מרוב פרסומות, המתכון מופיע, אבל אין הוראות איך להכין את המתכין. ולא בפעם הראשונה .
היי, ממש ממש אבל ממש מצטערים, הייתה תקלה באתר ונמחק, עכשיו תוקן אז מוזמן לבדוק שוב ולהנות. בהצלחה ובתיאבון!
ומה עם הוראות הכנה? כולל חום התנור, עובי הבצק,האם יש לשים במקרר?
היי, ממש ממש אבל ממש מצטערים, הייתה תקלה באתר ונמחק, עכשיו תוקן אז מוזמנת לבדוק שוב ולהנות. בהצלחה ובתיאבון!
היכן הוראות ההכנה?
היי, ממש ממש אבל ממש מצטערים, הייתה תקלה באתר ונמחק, עכשיו תוקן אז מוזמנת לבדוק שוב ולהנות. בהצלחה ובתיאבון!
איפה כתוב אופן ההכנה?
היי, ממש ממש אבל ממש מצטערים, הייתה תקלה באתר ונמחק, עכשיו תוקן אז מוזמנת לבדוק שוב ולהנות. בהצלחה ובתיאבון!
התמונה יפה מאוד. אבל לא כתוב את אופן ההכנה.
היי, ממש ממש אבל ממש מצטערים, הייתה תקלה באתר ונמחק, עכשיו תוקן אז מוזמנת לבדוק שוב ולהנות. בהצלחה ובתיאבון!
חסרות הוראות הכנה.
על כמה מעלות אופים? כמה זמן?
הבצק ללא ביצה?
היי, ממש ממש אבל ממש מצטערים, הייתה תקלה באתר ונמחק, עכשיו תוקן אז מוזמנת לבדוק שוב ולהנות. בהצלחה ובתיאבון!