קציצות כרישה בתנור מעלפות ובריאות
אומנם פסח עוד לא הגיע, אבל קציצות כרישה אפשר לאכול תמידדדד, והם תמיד טעימות ומהממות, בריאות ועשירות!
יש כאלה שמכירים אותן בשמן המסורתי של קציצות פראסה או קציצות פרסה בתנור, שכאן מובאות אליכם בגרסה בריאה ומשובחת, עסיסית, רכה ומשביעה במיוחד בהכנה קלילה וקצרה
הן טעימות, נימוחות ומנחמות, מכילות חלבון, אפויות בתנור ודלות בשומן, עשירות בירקות שורש ומרכיבים מצוינים אחרים, ולצד מתבל אבוקדו, טחינה, סלט גדול ועשיר – הן ארוחה מושלמת ומזינה לפחות פעם בשבוע, וממש לא רק בפסח ?
למה באמת כדאי לכם: קציצות כרישה
- אולי אתם מכירים אותן בשם לביבות פרסה בתנור, אבל בכל מקרה זו מנה מושלמת ומזינה וממש לא רק בפסח…
- קציצות פרסה צמחוניות מכילות חלבון, אפויות בתנור ודלות בשומן, עשירות בירקות שורש ומרכיבים מצוינים אחרים,
שורה תחתונה: קציצות כרישה בתנור מעלפות ובריאות נימוחות ומנחמות
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קציצות כרישה
קציצות כרישה בתנור מעלפות ובריאות
המצרכים
- 3 תפוחי אדמה
- 2 בטטות גדולות
- 1 כרישה (החלק הלבן שטוף ונקי)
- 2 כפות שמן זית
- 2 ביצים (אפשר במקום טחינה או שקדיה כי היא יותר ניטרלית בטעמה)
- ½ כוס קמח עדשים כתומות
- ½ כוס קמח קינואה
- מלח
- אגוז מוסקט
- זרעי כוסברה טחון
אופן ההכנה
- להרתיח את הבטטות ותפוחי האדמה בשלמותם, לקרר ולמעוך לפירה.
- לקצוץ את הכרישה לטבעות, לאדות בכף שמן זית בסיר מכוסה לכ-6-7 דקות עד שהיא מתרככת.
- בקערה לערבב את הפירה, כרישה, קמחים, ביצים שמן ותבלינים. בידיים משומנות ליצור קציצות שמנמנות. להניח את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ששומן בשמן זית.
- לאפות בתנור שחומם מראש על חום 180 מעלות כ-20 דקות. להפוך את הקציצות ולאפות 5 דקות נוספות.
- * ניתן להוסיף לתערובת 250 גרם הודו טחון, בהתאם יהיה צורך להוסיף עוד קצת קמח לתערובת.
- אפשר יותר כרישה ופחות תפוח אדמה ולשחק בכמויות, אבל גם להתאים את כמות הקמח בהתאם למצב התערובת
הערות וטיפים
- למי שלא יודע - ממרח שקדיה הוא כמו טחינה אך עשוי משקדים בלבד
רק עוד דבר אחד אחרון!
אמצע שבוע ונגמרו הרעיונות לארוחה? קציצות כרישה ועוד פשטידות מטריפות הן תמיד התשובה:
עוד מתכונים מעניינים באתר
- פשטידת תירס ובצל פרווה
- פשטידת פסטה מטורפת
- פשטידת ברוקולי ב-5 דקות
- פשטידת בטטה קלה במחבת
- בא לכם עוד? עשרות מתכוני פשטידות מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מצחיק לקרןא לזה לביבות כרישה, יש בזה מעט כרישה והרבה תפוח אדמה ובטטה.
היי מרי,
תודה רבה ששמת לב. צוות הכותבים שלנו ידאג לתקן את המתכון בהקדם 🙂
מה זה המטבל הירוק באמצע? ואיך מכינים בבקשה.
היי עדי,
טחינה ירוקה 🙂
טחינה גולמית, מים, מיץ לימון, שום כתוש, פטרוזיליה/כוסברה/שמיר מלח ופלפל.
בהצלחה!