| | | | | |

קציצות קישואים מטוגנות עם בצל ירוק

מה מושלם יותר בקיץ מאשר מנה קלילה וכיפית של קציצות קישואים מטוגנות עם בצל ירוק ונענg? הקציצות הפריכות והשחומות האלה קלות להכנה ויבואו מושלם לצד ציזיקי או יוגורט רענן,
בהשראת: אבי שריד
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
קציצות קישואים

עונת הקיץ מביאה לדוכני הירקות את הקישואים הכי רעננים ומוצקים ואין נפלא יותר מלהכין מהם קציצות קישואים מטוגנות עם בצל ירוק ונענע..

לביבות קישואים מטריפות, קיציות, קלילות לאכילה, קלות להכנה, ושזופות ושחומות, ממש כמו בקיץ.

ניחוחות הירק המהממים של כוסברה, נענע ובצל רכים, הבשרנות המענגת והפריכה של הקישואים והמראה המגרה שלהן – יגרמו לכם לזלול אותן ישר מהמחבת, אבל הן גם יבואו נפלא לצד יוגורט רענן, שמנת חמוצה, ציזיקי, או מתבל טעים אחר…

ספר המתכונים של אבי שריד

קציצות קישואים
צילום: אבי שריד

למה באמת כדאי לכם: קציצות קישואים

 

  • שילוב מושלם של ניחוחות ירק מהממים של כוסברה, נענע ובצל רכים עם הבשרנות המענגת ופריכה של קישואים טריים
  • הכי טעים לאכול אותן חמות-חמות לצד מתבל ציזיקי, שמנת או יוגורט רעננים
  • קציצות עם קישואים קיציות, פריכות, יפות, והכי חשוב – קלילות לאכילה וקלות להכנה

שורה תחתונה: יפות-יפות, ושזופות ושחומות – ממש כמו בקיץ…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? קציצות קישואים

 

קציצות קישואים

קציצות קישואים מטוגנות עם בצל ירוק

מה מושלם יותר בקיץ מאשר מנה קלילה וכיפית של קציצות קישואים מטוגנות עם בצל ירוק ונענg? הקציצות הפריכות והשחומות האלה קלות להכנה ויבואו מושלם לצד ציזיקי או יוגורט רענן,
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: אבי שריד

המצרכים

  • 5 קישואים גדולים
  • ½1 כפית מלח
  • חופן גדול של נענע
  • חבילת כוסברה חתוכה קטן וסחוטה מנוזלים
  • חבילת בצל ירוק חתוך קטן וסחוט מנוזלים
  • 2 בצלים מגורדים וסחוטים
  • 3 שיני שום חתוכות קטן
  • 6 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית שטוחה אגוז מוסקט
  • כפית שטוחה פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

  • לגרד את הקישואים, לפזר עליהם כפית וחצי מלח, ולהניח על מסננת להגרת נוזלים
  • בינתיים לחתוך נענע, כוסברה, ובצל ירוק ולסחוט מנוזלים. לגרד בצלים ולסחוט נוזלים.
  • לשטוף את הקישואים דרך המסננת, לסחוט היטב ולערבב את כל שאר המרכיבים, ואם צריך להוסיף עוד כף פירורי לחם. להכניס למקרר לשעה ואז לטגן

הערות וטיפים

  • ככל שהקישואים יהיו עם פחות נוזלים, כך הקציצות יצאו פריכות יותר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

מחפשים עוד מנות קלילות ובריאות, עוד טעמים מושלמים ורעננים ליום חם שיתנו לכם פינוק מושלם בכלום זמן? קבלו…

מקור: אבי שריד

Similar Posts

9 Comments

    1. היי ערן,
      אפשר בהחלט.
      אנחנו ממליצים לרפד את התבנית בנייר אפייה, לשמן אותו קלות, להניח את הקציצות ולשמן אותן באמצעות ספריי.
      אפייה במשך חצי שעה (עדיף לבדוק אחרי חצי שעה ולראות שהן אכן מוכנות) בחום של 200 מעלות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רוני,
      המינון המומלץ של אגוז מוסקט טחון לאדם הוא גרם אחד לכל 5 קילוגרמים של משקל גוף.
      בכפית אחת שטוחה יש פחות מ-5 גרם, לכן אין שום סכנה בכפית שטוחה של אגוז מוסקט בכל המתכון.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?