ארוחות ערב | ארוחות צהריים | כללי | מנות ראשונות | מתכונים בריאים | צמחוני | תוספות
קציצות קישואים מטוגנות עם בצל ירוק
מה מושלם יותר בקיץ מאשר מנה קלילה וכיפית של קציצות קישואים מטוגנות עם בצל ירוק ונענg? הקציצות הפריכות והשחומות האלה קלות להכנה ויבואו מושלם לצד ציזיקי או יוגורט רענן,

עונת הקיץ מביאה לדוכני הירקות את הקישואים הכי רעננים ומוצקים ואין נפלא יותר מלהכין מהם קציצות קישואים מטוגנות עם בצל ירוק ונענע..
לביבות קישואים מטריפות, קיציות, קלילות לאכילה, קלות להכנה, ושזופות ושחומות, ממש כמו בקיץ.
ניחוחות הירק המהממים של כוסברה, נענע ובצל רכים, הבשרנות המענגת והפריכה של הקישואים והמראה המגרה שלהן – יגרמו לכם לזלול אותן ישר מהמחבת, אבל הן גם יבואו נפלא לצד יוגורט רענן, שמנת חמוצה, ציזיקי, או מתבל טעים אחר…

למה באמת כדאי לכם: קציצות קישואים
- שילוב מושלם של ניחוחות ירק מהממים של כוסברה, נענע ובצל רכים עם הבשרנות המענגת ופריכה של קישואים טריים
- הכי טעים לאכול אותן חמות-חמות לצד מתבל ציזיקי, שמנת או יוגורט רעננים
- קציצות עם קישואים קיציות, פריכות, יפות, והכי חשוב – קלילות לאכילה וקלות להכנה
שורה תחתונה: יפות-יפות, ושזופות ושחומות – ממש כמו בקיץ…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קציצות קישואים

קציצות קישואים מטוגנות עם בצל ירוק
מה מושלם יותר בקיץ מאשר מנה קלילה וכיפית של קציצות קישואים מטוגנות עם בצל ירוק ונענg? הקציצות הפריכות והשחומות האלה קלות להכנה ויבואו מושלם לצד ציזיקי או יוגורט רענן,
לדרג
המצרכים
- 5 קישואים גדולים
- ½1 כפית מלח
- חופן גדול של נענע
- חבילת כוסברה חתוכה קטן וסחוטה מנוזלים
- חבילת בצל ירוק חתוך קטן וסחוט מנוזלים
- 2 בצלים מגורדים וסחוטים
- 3 שיני שום חתוכות קטן
- 6 כפות פירורי לחם
- 1 כפית שטוחה אגוז מוסקט
- כפית שטוחה פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 2 ביצים
אופן ההכנה
- לגרד את הקישואים, לפזר עליהם כפית וחצי מלח, ולהניח על מסננת להגרת נוזלים
- בינתיים לחתוך נענע, כוסברה, ובצל ירוק ולסחוט מנוזלים. לגרד בצלים ולסחוט נוזלים.
- לשטוף את הקישואים דרך המסננת, לסחוט היטב ולערבב את כל שאר המרכיבים, ואם צריך להוסיף עוד כף פירורי לחם. להכניס למקרר לשעה ואז לטגן
הערות וטיפים
- ככל שהקישואים יהיו עם פחות נוזלים, כך הקציצות יצאו פריכות יותר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מקור: אבי שריד
האם אפשר במקום קישואים זוקיני ?
היי רפי,
בוודאי, זוקיני הוא סוג של קישוא.
בהצלחה!
הקציצות נראות ממש אבל ממש ווווווואאאאאאוווווווווווו
מטורפות ומטריפות??????????
היי יוסי,
הן באמת טעימות בטירוף 🙂
מוזמן להכין ולומר לנו איך יצא!
נראה טעים מאוד.אפשר לאפות בתנור במקום לטגן?
היי ערן,
אפשר בהחלט.
אנחנו ממליצים לרפד את התבנית בנייר אפייה, לשמן אותו קלות, להניח את הקציצות ולשמן אותן באמצעות ספריי.
אפייה במשך חצי שעה (עדיף לבדוק אחרי חצי שעה ולראות שהן אכן מוכנות) בחום של 200 מעלות.
בהצלחה 🙂
כפית שטוחה אגוז מוסקט????
אתם רוצים להרעיל פה אנשים?
היי רוני,
המינון המומלץ של אגוז מוסקט טחון לאדם הוא גרם אחד לכל 5 קילוגרמים של משקל גוף.
בכפית אחת שטוחה יש פחות מ-5 גרם, לכן אין שום סכנה בכפית שטוחה של אגוז מוסקט בכל המתכון.
בהצלחה 🙂
שלום רוני, למה זה יכול לגרום להרעלה? תודה רבה, שירה.